E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları Dolar ve euro güne nasıl başladı?---

Dolar ve euro güne nasıl başladı?

 Dolar ve euro güne nasıl başladı?
06 Temmuz 2023 - 11:32 borsagundem.com

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 26,0990, euro/TL ise yüzde 0,1 artışla 28,3210'dan seviyelerinden işlem görüyor.

Dün yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanışının yüzde 0,3 üzerinde 26,0754'ten tamamladı.

Dolar/TL, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 11.15 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 26,0990'dan işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,1 artışla 28,3210'dan, sterlin/TL de yüzde 0,1 değer kazancıyla 33,1940'tan satılıyor.

Dolar endeksi şu sıralarda önceki kapanışının yüzde 0,1 altında 103,3 seviyesinde dengelenirken, euro/dolar paritesi yatay bir seyirle 1,0860 seviyesinde bulunuyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dün açıklanan haziran toplantısı tutanaklarından alınan "şahin" sinyallerin varlık fiyatlamalarını zorlaştırdığını ifade etti.

Tutanaklarda, tüm Fed yetkililerinin "para politikasındaki sıkı duruşun sürdürülmesinin uygun olacağı" görüşünde olduğunu aktaran analistler, para piyasalarında Fed'in 26 Temmuz'daki toplantıda yüzde 90 ihtimalle 25 baz puan faiz artıracağı yönündeki öngörünün güçlü kalmaya devam ettiğini kaydetti.

Analistler, tahvil piyasalarında dün satış baskısının öne çıktığını ve ABD'nin 10 yıllık tahvil faizinin yüzde 3,94 ile 8 Mart'tan bu yana en yüksek kapanışını gerçekleştirdiğini hatırlatarak, Fed'in yıl sonuna kadar politika faizini yüzde 5,50-5,75 bandına çekebileceği ihtimalinin de öne çıktığını söyledi.

Bugün yurt içinde reel efektif döviz kuru, yurt dışında ise euro Bölgesi'nde perakende satışlar ve ABD'de ADP özel sektör istihdamı başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini belirten analistler, teknik açıdan dolar endeksinde 102'nin destek, 105 seviyesinin direnç konumunda olduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde,'Dolar/TL 26 seviyelerindeki görünümü koruyor. Dün yurt içinde gözler enflasyon verisindeydi. Haziran ayında enflasyon, %4,8 olan beklentilerin altında %3,92 oranında artış gösterirken, yıllık bazda da Mayıs ayındaki %39,59 seviyesinden Haziran ayında %38,21 seviyesine geriledi. Ayrıca bir dizi vergi düzenlemesini içeren torba yasa teklifi meclise sunuldu. TCMB tarafından açıklanan verilere göre yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatlı 8,4 milyar dolar azalarak son 4,5 yılın en düşük seviyesine geriledi. ABD'de ise son Fed toplantısının tutanaklarında şahin tutumun teyit edilmesi piyasalarda risk iştahını baskıladı. Bugün ABD'de ADP tarım dışı istihdam ve JOLTs verileri önem arz edecek.' denildi.

Ekonomistlerin yıllık enflasyon ve dolar/TL tahmini

 

Altın yatırımcıları Fed'i bekliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsacı06 Temmuz 2023 12:17

    elinde TL  bulundurmak resmen saflık oluyor bir an önce kur korumaya geçip yüzde 43 yakın faiz verildigi bir dönemde tabiki dövizde rali başlayacak bitmeden döviz almak mantıklı yetişin kardeşim.ülkenin milli parası TL korunmuyorsa aşırı zarar ediyorunuz.