E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDolar ve altın bazında kazandıran 10 hisse---

Dolar ve altın bazında kazandıran 10 hisse

Dolar ve altın bazında kazandıran 10 hisse
13 Nisan 2021 - 09:14 borsagundem.com

Borsanın lokomotifi olarak bilinen bankacılık sektörü hisselerinde düşüş sürerken sanayi sektörü hisseleri hareketli, çimento hisseleri ise Kanal İstanbul’u bekliyor

Borsada düşüşlere rağmen hisse getirisi dolar ve altını aştı. BIST 50’de 26 hisse dolar ve altın bazında kazandırdı. Getiriler Dolar ve altına göre yüzde 300’lere kadar çıktı. 16 Hisse dolar ve altına göre yüzde 50 yükseldi. Zeynep Aktaş Milliyet’teki köşesinde yatırımcıları uyarıyor: “Panik satışlardan uzakta kalabilmek ve günün sonunda büyüyen firmalarda uzun vadeli pozisyon alabilmek önemli.

Şimdilerde borsa, ağırlıklı olarak sanayi ve hizmet sektörü hisseleri üzerinden yükseliyor. Banka hisselerinde gerilemeler henüz durulabilmiş değil. Banka hisselerine yatırım yapanlar son bir yılda dolar ve altın bazında yüzde 30’un üzerinde kaybetti.”

KANAL İSTANBUL ÇİMENTO SEKTÖRÜNÜ COŞTURDU

Otomotiv ve demir çelik hisseleri son bir yılda dolar bazında yatırımcısına kazandıranlar arasında yer aldı. Dayanıklı tüketim, kimyasal ürünler prim yapan bir diğer iki sektör olurken çimento sektörü de Kanal İstanbul beklentileri ile atağa geçti.

Borsa 50’de yer alan 16 hisse senedi, dolar ve altına göre yüzde 50 değer kazandı. Borsanın ilk elli hissesi içinde yer alan bu hisseler şunlar: Sasa Polyester, Kartonsan, Gübre Fabrikaları, Kardemir (D), Fenerbahçe Futbol, Ford Otosan, Vestel, Otokar, Ege Endüstri, Hektaş, Türkiye Sigorta, Karsan Otomotiv, Ereğli Demir Çelik, Odaş Elektrik, Arçelik ve Alkim Kimya.

Dolar ve altın bazında kazandıran hisseler içerisinde fiyat/kazanç oranı 15’in altında olan şirketler şunlar: Vestel, Otokar, Türkiye Sigorta, Arçelik, Alkim Kimya, Petkim, Doğan Holding, Koza Altın, Şişe Cam, Emlak Konut GMYO, Selçuk Ecza Deposu.

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

Kron Telekom ve Ulaşlar Turizm sorusu

 

Günün önemli şirket haberleri 13/04/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Murat13 Nisan 2021 10:28

    Kanal istanbul projesi başta emlakkonut, ihlas gurubu, kiler.iş gibi diğer gyo ların hepsine yaklaşık %50 düşmelerine sebep oldu, patronlar alttan topluyor. Bumu adalet, bumu şeffaflık, bumu Türkiye borsası.