E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar uluslararası piyasalarda yeni zirveleri gördü---

Dolar uluslararası piyasalarda yeni zirveleri gördü

Dolar uluslararası piyasalarda yeni zirveleri gördü
05 Şubat 2024 - 07:56 borsagundem.com

Fed Başkanı Jerome Powell'ın geçen hafta merkez bankasının politika toplantısının sonunda mart ayında bir faiz indiriminin olası olmadığı yönündeki açıklaması doları güçlendirdi.

Federal Reserv'in (Fed) bu yıl agresif faiz indirimlerine yapacağına yönelik beklentilerin, ABD ekonosinin direncine işart eden verilerin ardından geri çekmesiyle pazartesi günü başlıca rakipleri karşısında sekiz haftanın en yüksek seviyesine çıktı.

Bu arada yen ile Avustralya ve Yeni Zelanda dolarları iki ayın en düşük seviyelerine gerilerken, euro da benzer şekilde güçlenen dolar karşısında 1,07675 dolarla bir aydan uzun bir sürenin en düşük seviyesine indi.

Dolar endeksi 104,18 ile aralık ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Fed'in yeniden fiyatlandırması, cuma günü açıklanan ve piyasa beklentilerinin çok üzerinde gelen ABD istihdam raporunun ardından geldi ve Başkan Jerome Powell'ın geçen hafta merkez bankasının politika toplantısının sonunda mart ayında bir faiz indiriminin olası olmadığı yönündeki açıklamasını güçlendirdi.

Pepperstone araştırma müdürü Chris Weston, "Jay Powell'ın FOMC basın toplantısından gelen bir-iki yumruk ve çok güçlü bir tarım dışı istihdam raporu, esasen Mart ayında bir faiz indirimine kapıyı kapattı" dedi.

CME FedWatch aracına göre, traderlar Fed'in mart ayında faiz indirimine başlama ihtimalini bir hafta önceki yaklaşık %50'lik orana kıyasla sadece %20 olarak fiyatlıyor.

Petrol fiyatlarında son durum

 

UBS'ten altın ve gümüş tahmini

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)