E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar sakin seyretti---

Dolar sakin seyretti

Dolar sakin seyretti
29 Kasım 2019 - 09:15 borsagundem.com

S-400 kaynaklı baskıyla hafta içinde yükselen dolar/TL, sakin bir seyir izledi

Rus hava savunma sistemi S-400'ler için Ankara'da test yapıldığı haberleri ve dolarda değerlenme ile bu hafta yükselişe geçen dolar/TL, son işlem gününde ise aşağı yönlü sakin bir seyir izliyor.

Dolar saat 18:08 itibariyle 5.7446 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.7399 lira, en yüksek 5.7671 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.3215 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1001 seviyesinde. Gram altın 269.5 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 12.14 seviyesinde.

TCMB finansal istikrar raporunu yayınladı

Dış ticaret açığı Ekim'de 1.81 milyar dolar oldu

Piyasalar gelecek hafta üçüncü çeyrek GSYH ve enflasyon verisini izleyecek. Piyasaların odağındaki bir diğer önemli konu ise 12 Aralık'ta yapılacak olan PPK toplantısı.

ABD-Türkiye ilişkilerine yönelik endişeler ve dolardaki değerlenmeye paralel hafta başında 5.70'li seviyelerden yükselişe geçen dolar/TL önceki gün haftanın en yüksek seviyesi olan 5.7910'a kadar yükseldikten sonra aşağı yönlü bir seyir izliyor.

Aysonu nedeniyle dolar/TL'nin bugün bir miktar gevşediğini söyleyen bir bankacı, "Dolar gelişmiş ülke para birimlerine karşı güçlü seyrediyor. Bu durumun EM'ler üzerinde bir miktar etkili olacağını düşünüyorum.

Dolar/TL'de yukarda 5.80-5.82 bandı ciddi bir direnc, o seviye geçilirse devamı da gelebilir. Ancak oynaklık bu kadar düşükken ciddi bir hareket beklemek zor. Aşağıda da 5.78-5.80 destek seviyesi, bu seviyeleri ve haber akışını izlemek gerekiyor.

Yukarı bir hareket gelecekse oynaklıklarda da baskıyı gormemiz gerekiyor. Yoksa hareket hız kaybediyor ve kur bantta kalmaya devam ediyor" dedi.

Aynı bankacı PPK toplantısının beklendiği piyasada toplantı tarihi yaklaştıkça hareket görülebileceğini, mevcut durumda 200-250 baz puan arası bir faiz indirimin fiyatlandığını söyledi.

TCMB son üç toplantısında faizleri 10 puan indirimle %14'e çekti ve indirimlerin önemli bölümünün tamamlandığı sinyalini verdi. Banka ilerleyen dönemde faiz indirimlerine kapıyı kapatmadı ancak sonraki adımların veri odaklı ve daha sınırlı olabileceği sinyali de verdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, hem faizlerin hem de enflasyonun gelecek yıl tek haneye düşmesini beklediğini vurgulayarak TCMB'den daha fazla indirim çağrısını tekrarlarken bankacılar tek haneli faizin önümüzdeki yıl TL için bir risk olabileceği görüşünde.

Tahvil/bono piyasasında getirilerde son aylarda yaşanan sert düşüş eğilimi ardından son günlerde yatay seyir izleniyor. Gösterge 10 yıllık tahvilde dün spot kapanışta son işlem %12.49 oldu. Bugün ise spotta son işlem %12.44 seviyesinde gerçekleşti. Gösterge 10 yıllık tahvil Mayıs'ta %21 seviyesindeydi. İki yıllık gösterge tahvilde ise dün spot kapanışta %12.14, valörde son işlemde %12.14 seviyesindeydi. Bugün ise spotta son işlem %12.14 oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)