E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolar haftalık kayba hazırlanıyor---

Dolar haftalık kayba hazırlanıyor

Dolar haftalık kayba hazırlanıyor
12 Temmuz 2013 - 10:30 borsagundem.com

Fed'deki politika yapıcıların yatırımcıların tahvil alımlarının azaltılacağı beklentisini uzaklaştırmasıyla dolar bu hafta değer kaybetti

ABD Merkez Bankası'ndaki politika yapıcıların yorumlarının, yatırımcılara, merkez bankasının tahvil alımlarını ne zaman azaltmaya başlayabileceğine yönelik beklentilerini erteletmesiyle dolar bu haftayı ekside tamamlamaya hazırlanıyor.
Ülkenin enflasyonu yavaşlarsa tahvil alımlarının artırılmasını savunan St. Louis Fed Başkanı James Bullard bugün konuşma yapacak. ABD doları, önümüzdeki hafta açıklanacak ve tüketici fiyatlarındaki kazançların Fed'in yüzde 2 hedefinin altında kaldığını göstermesi beklenen enflasyon verisi öncesinde yen karşısında 4 haftadır ilk kez bir haftayı düşüşle kapamaya hazırlanıyor. Singapur doları, ekonominin beklentinin üzerinde büyümesi sonrasında 3 haftanın zirvesine tırmandı.
Doların kısa vadede zayıf seyretmeyi sürdürebileceğini öngören Sumitomo Mitsui Trust Bank Ltd.'ın küresel piyasalar başkan yardımcısı asistanlarından Ken Takahashi, "Temel senaryo varlık alımlarının Eylül'de azaltılmaya başlaması olsa da, hız beklenenden daha düşük olabilir" diyerek, Fed yetkililerinden gelecek açıklamaların izleneceğini belirtti.
Dolar, yen karşısında dünkü 98.96 düzeyinden 99.09'a çıktı. Yene karşı dün 98.27 düzeyinden 27 Haziran'dan bu yana en düşüğünü test eden dolar, bu hafta yen karşısında yüzde 2.1 zayıfladı. Dolar, euro karşısında dün gün içinde 1.3207 düzeyinden 21 Haziran'dan bu yana en düşüğünü kaydetmesinin ardından bugün 1.3097'den 1.3084'e yükseldi.
Euro, yen karşısında 129.67 yenden işlem görerek dünkü seviyesinden büyük bir değişiklik göstermedi. Euro bu hafta dolara karşı yüzde 2 güçlendi. Singapur doları erken saatlerde ABD doları karşısında 1.2580'den 19 Haziran'dan bu yana en yükseğini kaydetmesinin ardından yüzde 0.2 aşağıda 1.2609'dan fiyatlanıyor.
ABD'nin en çok ticaret yaptığı 6 ülkenin para birimi karşısında doların hareketini izleyen Dolar Endeksi yüzde 0.1 kazançla 82.801 puana çıktı. Endeks dün yüzde 1.5 ile Ocak 2011'den bu yana en büyük düşüşünü kaydetmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)