E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar endeksi, TL’de zayıflamaya engel oluyor---

Dolar endeksi, TL’de zayıflamaya engel oluyor

Dolar endeksi, TL’de zayıflamaya engel oluyor
28 Nisan 2021 - 11:06 borsagundem.com

Dolar/TL, güne yatay başlamasının ardından 8,22 seviyelerinde işlem gördü.

BORSAGUNDEM.COM

Dün 8,1795 ile yaklaşık bir haftanın en düşük seviyesini gören dolar/TL, günü de önceki kapanış seviyesinin yüzde 0,8 altında 8,2164'ten tamamladı.

Dolar/TL, bugüne ise yükselişle başlamasının ardından saat 10.30 itibarıyla önceki kapanış seviyesinin hemen üzerinde, 8,2170'ten işlem gördü. Euro/TL yüzde 0,2 düşüşle 9,9140'tan, sterlin/TL yüzde 0,4 değer kaybıyla 11,3970'ten alıcı buldu.

Dolar endeksi, yükselişini ikinci güne taşımasının ardından şu dakikalarda yüzde 0,2'lik artışla 91,1 seviyelerinde, euro/dolar paritesi yüzde 0,2 azalışla 1,2063 seviyelerinde bulundu.

Analistler, dolar endeksindeki yükseliş, ABD'nin 10 yıllık tahvil faizinin yüzde 1,63 sınırını aşması ve emtia fiyatlarındaki oynaklığın kur tarafında baskı unsuru olarak takip edildiğini söyledi.

İnfo Yatırım FX tarafından hazırlanan bültende, “Geçtiğimiz hafta TL, dolar karşısında kötü bir performans gerçekleştirmiş ve USDTRY paritesinde kademeli yukarı yönlü hareketlenmeler yaşanmıştı. İçerisinde bulunduğumuz haftaya 8.40 seviyelerinde başlangıç yapan paritede aşağı yönlü hareketlenmeler yaşandı. Bu hafta dolar karşısında iyi bir performans gerçekleştiren TL ile birlikte USDTRY paritesi 8.18 seviyelerini test etti. Hafta başından bu yana TL’nin Dolar karşısındaki performansına baktığımızda ise yüzde 2’nin üzerinde değer kazanımları yaşadığı görülüyor. ABD kanadında hazine tahvil faizleri Nisan ayında da görece bir miktar geriledi ve sakin bir seyir izliyor. Bununla birlikte dolar endeksinde de zayıf bir performans yaşanıyor. Yeni günde ise gözler tamamen ABD kanadında FOMC toplantısında olacak. FED faiz oranı kararını 21.00’da açıklayacak ve 21.30’da Fed Başkanı Powell basın toplantısı düzenleyecek. Faiz oranlarında bir değişiklik beklenmese de varlık alımları konusundaki açıklamalar ve karar metni yakından incelenecek. Fed tahvil alım beklentileri tahvil piyasasını baskılarken dolar endeksinde de baskılara neden oluyor. USDTRY paritesini haftanın üçüncü işlem gününde teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 8,35010 – 8,48262 – 8,58033 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 8,10192 – 7,98422 – 7,80951 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir” deniliyor.

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan teknik analizde ise, “Dolar endeksinde devam eden zayıf seyrin de etkisiyle Dolar/TL kurunda yukarı hareketler sınırlı kalıyor. Bugün ABD’de gerçekleşecek olan FED faiz toplantısı ve Powell’ın tahvil alım programı ile ilgili yapacağı açıklamalar önemli olacaktır. Haftanın devamında ise ABD büyüme verisi ve TCMB Enflasyon Raporu takip edilecek. Dolar/TL kurunda 8.25-8.38 ve 8.50 seviyelerini direnç, 8.10 ve 8.00 seviyelerini destek olarak takip ediyoruz” diye belirtiliyor.

İşin uzmanlarından kripto para gerçeği

2021’de tahvil yatırımları getiri sağlayabilir mi?

Borsa İstanbul güne kararsız başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)