E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 30 TL seviyesini aştı---

Dolar 30 TL seviyesini aştı

Dolar 30 TL seviyesini aştı
11 Ocak 2024 - 10:34 borsagundem.com

Dolar/TL, güne değer kazancıyla başlamasının ardından 30,0070 seviyesinden işlem görüyor.

Dün yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü yüzde 0,1 artışla 29,9594'ten tamamladı.

Dolar/TL, yeni güne de değer kazancıyla başlamasının ardından saat 14.00 itibarıyla yüzde 0,2 yükselişle 30,0070'ten işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,4 artışla 33,0370'ten, sterlin/TL yüzde 0,3 primle 38,3140'tan satılıyor.

Dolar endeksi ise şu sıralarda yüzde 0,2 azalışla 102,2 puan seviyesinde bulunuyor.

Analistler, bugün ABD'de açıklanacak enflasyon verilerini yatırımcıların odağına yerleştiğini belirterek, verilerinden alınacak sinyallerin varlık fiyatları üzerinde oynaklığı artırmasının beklendiğini ifade etti.

Söz konusu verilerin, ABD Merkez Bankasının (Fed) gelecekteki faiz kararlarını şekillendirebileceğini ifade eden analistler, ülkede yıllık enflasyonun yüzde 3,2 olmasının beklendiğini hatırlattı.

Enflasyon verileri öncesinde para piyasalarında, Fed'in ocak toplantısında faizi sabit bırakacağına kesin gözüyle bakılırken, mart toplantısında ise yüzde 67 ihtimalle ilk faiz indirimini gerçekleştirebileceği fiyatlanıyor.

Öte yandan, bugün New York'ta başlayacak "Yatırımcı Günleri" toplantısında, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, büyüklüğü 50 trilyon doları bulan, dünyanın en büyük yatırım fonlarından 200'ü aşkın üst düzey temsilci ile bir araya gelecek.

Analistler, bugün yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ABD'de enflasyon verilerinin yanı sıra haftalık işsizlik maaşı başvuruları verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan dolar endeksinde 101 ve 100 puan seviyelerinin destek, 103 ve 104 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)11 Ocak 2024 12:28

    İşler cidden iyi değil. Neden mi ? bazı ürünlere direket ötv geliyor. yani kdv artışları olsada malıye bakanlıgı denetımınden kaçması kolay. hemde %1 incelenıyor. kayıt dışı ekonomi var ve kayıt altına alınmak istenmıyor. personel eğitimi ve verimi yetersız. memur olmak kpss de 5 şıklı soruları çözmek ve mulakattan geçmekle oluyor. zekı kalıfı kişiler malesef elenebılıyor. hal böyle. ötv arttır yakıttan direket al paranı, içeceklerden al paranı. ama bu durumdada  otomatık fiyat artışları ve efnlasyon artışı oluyor. az maaş ücretliye ver eee sonra mtv, ev vergisi, gelirvergisi hoop ceplerden al. bebelerın süt parası dahı dolaylı vergi ile alınıyor. doğalgaz zam kdv lektrık. vb. çunku tahsılar ve denetım diplere geldi.... devlet düzeni iyi deil. dolar 30 olması şaşırtmıyor. 

  • ALİ KODUŞ11 Ocak 2024 12:07

    Daha maaşlarımızı almadan dünya alım gücümüzü yine döviz bazında eridi.Aslında asgari ücret en az 1500  $ olmalı idi.

  • Turkogluturk11 Ocak 2024 11:54

    Enflasyon un tabi sonucu.