E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 27 lira sınırında---

Dolar 27 lira sınırında

Dolar 27 lira sınırında
19 Temmuz 2023 - 11:16 borsagundem.com

Dolar/TL, güne yatay bir seyirle başlamasının ardından 26,9340 seviyelerinden işlem görüyor.

Dün yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanışının yüzde 2,2 üzerinde 26,9237'den tamamladı.

Dolar/TL, yeni güne ise yatay bir seyirle başlamasının ardından saat 11.00 itibarıyla önceki kapanışının hemen üzerinde 26,9340'tan işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL önceki kapanışının hemen üzerinde 30,2550'den, sterlin/TL de yüzde 2,1 değer kaybıyla 34,8780'den satılıyor.

Dolar endeksi, şu sıralarda yüzde 0,1 artışla 100 seviyesinin üzerinde tutunmaya çalışırken, dün 1,1277 ile 25 Şubat 2022'den bu yana en yüksek seviyesini test eden euro/dolar paritesi, şu dakikalarda yatay seyirle 1,1230'da bulunuyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed), bu ayki para politikası toplantısının ardından faiz artırımına son vereceğine yönelik öngörülerin güçlenmeye devam ettiğini söyledi.

Dünya genelinde açıklanan makroekonomik verilerin karışık sinyaller vermeyi sürdürdüğünü ifade eden analistler, bu durumun varlık fiyatları üzerindeki etkisinin devam ettiğini bildirdi.

Analistler, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise euro Bölgesi'nde enflasyon, ABD'de inşaat izinleri ve konut başlangıçları verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan dolar endeksinde 99 ve 98'in destek, 101 seviyesinin direnç konumunda olduğunu kaydetti.

JPMorgan'dan dedolarizasyon uyarısı

 

Doların düşüşü Wall Street’i neden yükseltiyor?

 

Dolarda çok yıllı düşüş trendi

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )19 Temmuz 2023 11:45

    kahvaltıda malum ekonomi tv kanalı açık. Borsa +iş veren kobiler... dedikleri şu. Yahu bizim sesimiz odalarımızın sesi çıkmadı. Hep birileri sesimizi duyursun istedik. herşeye onay veren bir kitle olduk sanki. biraz tvde konuşan Sayın Esen,  Mİss Ertem, bazı bazı kişiler dahi görevden men edildi. Ne oldu ? buyrun ekonomi yine geldiği yere geldi. İnsanlar artık kendilerine batınca sorunlar, yine başkalarını ön plana itip kendi geride durmaya çalışıyor :D iş insanları, sözcüleri, vb mal varlıklarının güvenliğinden ve işlerinin devamlılığından korkmaya başladı. eskiden çocugum bu işi alır derken şimdid ediği şu 2 yıl sonra benım işyerin ne olur ? mal varlığım ne olur ? demeye başladı. kobiler endişelenmekte sanırım haklı dolar artışı ekonomiyi kilitleyip sipasişleri donduruyor.

  • Mucise Reis : )19 Temmuz 2023 11:40

    SOĞAN EKMEK YERİZ.... Ezanlar okunsun, bayrak dalgalansın, ülke şahlansın, memleket büyüsün. Ülkemiz için hedakarlıklara hazırız... ama bu dedikerimiz zaten dolar 3 ikende oluyordu :D burada bir gariplik var...