E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 10 liranın altına iner mi?---

Dolar 10 liranın altına iner mi?

Dolar 10 liranın altına iner mi?
25 Aralık 2021 - 08:05 borsagundem.com

Kurlardaki rekor artış sonrası ekonomi yönetimi, kur korumalı mevduat silahını çekti. Karar öncesi 18.37 TL'yi gören dolar 12 TL'nin altına indi. 'Dövizde düşüş sürecek mi' sorusuyla birlikte elinde TL ve döviz olanlar için yeni dönem başladı

Kur korumalı mevduata geçilmesi ile dolar 18 liradan 11-12 lira civarına kadar düştü. Ufuk Korcan, Dünya'daki yazısında kur korumalı mevduatla ilgili merak edilenleri ve sistemin risklerini paylaştı, dolardaki düşüşün sürüp sürmeyeceğiyle ilgili görüşlerini aktardı. İşte Korcan'ın o yazısı: 

Türkiye gerçekten ilginç bir ülke. Adrenalin sürekli tavan. Gündem hep hareketli. Piyasalarda son günlerde yaşananlar da aslında bu gerçeğin bir parçası. ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artırımlarına hazırlandığı bir sürece girerken yüksek enflasyon ortamında yapılan faiz indirimleri özellikle döviz kurlarında sert yükselişlere neden olmuştu.

Parasını hem enflasyon hem de dolardaki artış karşısında korumak isteyen TL yatırımcısının dövize yönelmesi, kurları tarihi zirvelere taşımıştı. Birçok kişi kurlardaki yükselişin süreceğini beklerken Ankara’dan gelen adım bu kez kurlarda ‘şelale’ formasyonuna neden oldu!

PİYASALARDA TARİHİ HAREKETLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın pazartesi günü Türk Lirası’na yatırımları teşvik edecek ‘kur korumalı mevduat’ açıklaması dolar/TL paritesinde görülmemiş bir düşüşe neden oldu. Açıklama öncesi 18.35 TL seviyelerinden işlem göre dolar açıklamayla bir anda 13.50 TL’ye indi. Perşembe günü ise dolar, 11 TL’nin altını gördü. Benzer hareketler Borsa İstanbul’da da yaşandı. 6 Ekim’de 1.371 puandan uçuşa geçen BİST 100 Endeksi, 17 Aralık’ta 2.406 puana kadar çıktı. İşte bu noktadan sonra peş peşe ‘devre kesici’ düşüşler yaşandı. Perşembe günü 1.726 puana kadar inen BİST 100 Endeksi’nde zirveye göre kayıp yüzde 25’e ulaştı.

KARTLAR YENİDEN DAĞILDI

Geldiğimiz noktada piyasalarda kartlar yeniden dağıtılmış durumda. Tasarruf sahipleri için karar vermeleri gereken yeni bir dönem başlıyor.

Bireysel yatırımcılara sunulan kur korumalı mevduat ürünü özellikle kurlardaki artış karşısında paniğe kapılıp TL varlıklarındaki erimeyi önlemek için dövize çevirenlerin bu eğilimini durduracak türde. Çünkü parasını korumalı mevduat yapanlar, 3,6,9,12 ay vadelerde, vade başı ve sonu arasında kurdaki artış faiz getirisinden yüksekse farkı alacak. Böylece kurlardaki olası yükselişten etkilenmeyecek. Bu ürünün yatırımcıları yüksek enflasyona karşı koruyup korumayacağı henüz bir soru işareti. Ancak mevcut durumda anapara riskini almak istemeyenler için alternatifi olmayan cazip bir ürün. Kısaca dolar almak yerine kur korumalı mevduat yapmak daha mantıklı.

DTH'larda çözülme başladı

Kur korumalı mevduatın TL tarafında yaşanacak olası fark Hazine tarafından karşılanırken Döviz Tevdiat Hesapları’nda (DTH) tutulan dövizlerin (dolar, euro, sterlin) TL’ye dönüşü sonrasında TL mevduata yatırılmasında farkı ödeyecek taraf ise Merkez Bankası olacak. Bu uygulama 1 defaya mahsus sadece bireysel yatırımcıları kapsıyor ve hesapların 20 Aralık’tan önce açılmış olması gerekiyor. Uygulama yaklaşık 142 milyar dolara sahip bir kesime hitap ediyor. Karar sonrasında bankacılar, DTH’larda bir miktar çözülme yaşandığını söylüyor. Bu çözülmenin devam etmesi halinde kurlarda düşüşün bir süre daha devam etmesi beklenebilir. Ama burada ilk 3 ay kritik. Çünkü TL’ye geçişlerde ağırlık vadenin 3 ayda yoğunlaşacağı yönünde. Bu süreçte kurlarda yukarı yönlü bir hareket olmaması halinde çözülme hızlanabilir. Uygulamaya elinde döviz tutanlar açısından bakarsak, TL’ye dönmek yine avantajlı duruyor. Çünkü kurun yükselmediği hatta düştüğü bir ortamda mevcut bakiyenin altına inilme riski var.

Enflasyon korumalı ürün gelir mi?

TL’ye geçişte hem faiz getirisi garanti altına alınırken olası kur yükselişlerinden kaynaklanan fark da Merkez Bankası tarafından ödenecek. Bu uygulama devam ettiği sürece kur korumalı mevduatın cazibesi sürecektir. Fakat bu kurlarda olası yukarı hareketlerde oluşacak farkın kamuya oluşturacağı yük, uzun vadede sürdürülemez. Dolayısıyla kur korumalı mevduat olduğu sürece bu üründen faydalanmak yatırımcıları risklerden koruyacaktır. Ancak bu paranın enflasyon karşısında değerinin korunacağı anlamına gelmez. Dolayısıyla bu nedenle beklenen ilginin olmaması halinde önümüzdeki dönemde enflasyon korumalı ürünleri de görebiliriz.

Dolarda düşüş sürer mi?

Son gelişmelerle birlikte 18 TL sevilesinden 11-12 TL bandına kadar gerileyen Dolar/TL paritesindeki bu düşüşün ana nedeni teknik olarak 14.45 ve 13.09 trend desteklerinin aşağı yönlü kırılması olarak açıklanabilir. Parite şu an agresif düşüş trend çizgisi altındaki seyrini sürdürüyor. Ve bu trend çizgisi altında kaldığı sürece teknik anlamda kademeli de olsa 11.03 TL seviyesi ara destek noktası olmak üzere 9.83 TL seviyelerine kadar gerileme beklentisi ortaya çıkabilir. Agresif düşüş trend çizgisinin direnç noktası şu anki fiyatla itibariyle 12.04 TL seviyelerine denk geliyor. Yani paritenin yönü bu seviyenin altında kaldığı sürece aşağı gözüküyor. Ancak paritenin tekrar 12.04 direncinin üzerine çıkması durumunda ilk aşamada 13.36 TL seviyelerine kadar bir hareketlenme riski ortaya çıkabilir. Bu arada TL’nin cazibesini artırmak için alınan son önlemler, olası yükselişlerde yeni tedbirlerin hayata geçirilebileceğinin sinyali olarak da yorumlanabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (55)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Halit26 Aralık 2021 22:36

    Alın teri mi faizmi dolarmıAl parayı eve git uyu sabah kalk kim aldı paramı diye bağır.Anladım ki artık yokluğa alışmalı Yakında bacalar tütmeye başlarsa şaşırmayın zaten sobalar yeniden kuruluyorKim genel intizamı bozuyor fakirin ekmeğiyle uğraşıyorsa Siyasi ikbal uğruna vatandaşı düşünmüyorsa yazıklar olsun

  • Salako26 Aralık 2021 22:15

    Amaç stabil olmasıydı doların Nooldu düşerken 5 ekadar gitsin bari Hani Çin modeli gazı yüksek ihracatla yüksek dolar getiririsi Neye inanacaz şimdi Peki katılim bankasına verilen izin neden dolar iyice gömülünce çıktı Hemşeri hemşeriyi gurbette ihya ediyorHakım yeniyor

  • Canali26 Aralık 2021 21:58

    Eee faiz düşecek dolar düşecek enflaayon yükselecek bize 1/3 mü düşecek

  • Mert26 Aralık 2021 21:43

    Hersey güzelse dolar yükselmez Herşey nasıl?

  • Barkın26 Aralık 2021 21:41

    Doların 10 dan aşağı inmesi zorlama olur.Baskı doların daha sert artmasına sebep olabilir Serbest piyasada doğal olmayan her hareket tersköşe olur

  • Burhan 26 Aralık 2021 21:05

    Kişisel tahminim 7-8 tl aralığında dengelenecek.Tamamen kişisel tahminim yatırım tavsiyesi değildir.

  • Tekno papaz26 Aralık 2021 20:18

    ihracatçılar hemen ağlar

  • Bika26 Aralık 2021 18:54

    Dolar bu  yılbaşında 7.40, yıl sonunda 11 olduğuna göre yüzde 50 artmış. Enflasyon kadar artış gerçekleşmiş görünüyor.

  • ersan26 Aralık 2021 12:33

    diyelimki1000 dolar 3 ayligına yatırdın  üç ay sonunda dolar düstü senin yatırdıgın para eridi ozaman eksik alacaksın paranızararı kım karsılayacak

  • AhmetK26 Aralık 2021 17:18

    Milleti gazlamadıgınu ve iyiniyetlı oldugunu dusunerek acıklıyorum, bu sistem eksık para almak yok. 3 ay sonunda faiz yada dovizden hangisi daha fazla getırdıyse onu alıuorsun. Anapara azaşması sozkonusu degıl vade beklersen

  • Tufan26 Aralık 2021 11:06

    Burada sen dolardan battın ben kazandım savaşını bırakalım. Şuanda dolarında olsa Türk liranda olsa bu hesaplara yatırmak mantıklı. Doların varsa daha fazla zarar etmez en erken 3 ay sonrada kur yükselse bile farkını alırım riskim sıfır. Tl içinde aynı durum. Şimdi size satma bekle diyenler böyle kesin garanti veriyor mu? Devlet lan bu devletten sağlam garanti mi olur? Mantıklı düşünün bırakın Reis düşmanlığı vs. Yatır riskini sıfıra indir bundan ala sistem var mı?

  • Tarık hasan26 Aralık 2021 08:35

    Dolarcı vatan hainleri sizi satın lan dolarları memleketimin TL si varken dolarda neymiş pehhh

  • Türkoğlutúrk26 Aralık 2021 11:39

    Hain dediğin servetini dışarı kaçıran politikacılar ile onların yandaşları olur.

  • Tarık hasaniti26 Aralık 2021 10:16

    tarık hasan h.kt memleketi satan vatan haini köpkçıkar lan faizdenharam çaldıklarınıit

  • Mucise Reis ;)25 Aralık 2021 23:43

    eee ne oldu şimdi ?. Başarı nerede ?.  Hiç bir hükümet doları 10 tl çıkartamadı mı? :D Neyin başarısı kutlaması  Ben bakan olsam 1 günde usd yi 10 tl yapardım :D asıl mesele, 19 yıllık tecrübe ile daha başarılı ve zor işler yapmalılar. Mesela dolar 25 tl olsun :D hahaha ya şaka gibi bir ekonomi model. 19 yıl ne bekledik biz. Benzinde 18 tl olsun. 1 litre süt 50 tl , yoğurt 90 tl olsun. Şuan hedeflerin çok altında fiyatlar ve dolar. O zaman oyumu veririm. Şuan hepsi ucuz. 

  • Faiz Sever26 Aralık 2021 20:25

    Bir de faize bakalım ama yine hüsrana ... Ak Parti öncesi %70-80 faizler adetten idi. ISO her yıl ilk 500 firmayı kriterlere göre açıklardı mesela ARCELİK karının en az %50-60 şını faaliyet dışı karlardan elde eder idi. PETKİM özelleştirme zamanlarında Rahmi Koç Petkim'in çok zararda olduğundan ve eski teknolojisinden bahisle yatırım yapılacak bir firma olmadığını belirtmisti. 2002 sonrasi bu firmalar faaliyet alanlarında ve diğer sahalarda yurt dışında firma almaya büyümeye ve karlarını oldukça arttırmaya başladılar. Faizler 2013 meşum Gezi Parkı olayları öncesi %4 lere gerilemiş ülkemiz tam düze çıkmak üzere iken bugünkü saldırıların bir benzerlerine seri şekilde maruz kalmıştı. Hala dert faizi yükseltmek insanımızı fakirlestirmek terörün her türlüsüne mahkum etmek ... Lafı uzatmayayım , bu aziz milletin son neferi var oldukça ne ülkemizi ne milletimizi ne de hükümetimizi yanlız bırakmamaya kararlıyız pahası ne olursa olsun...

  • Döviz Sever 26 Aralık 2021 17:29

    Yalanı ne çok seviyorsun seni kripto seniiii .... Dolar bu hükümet zamanında yaklaşık 10 kat arttı ... Halbuki dolar kuru 1980 başında yaklaşık 35 TL iken 1990 başında 2.300 TL ve nihayet AK PARTİ öncesi ortalama 1.500.000 TL kur değerine ulaşmış idi. Bu süreler arasındaki artış farkını hesaplamak için makine lazım makine ... Ama ben seni bu zulümden kurtarayım : 42.857 kat TAM KİRKİKİ BİN SEKİZYUZELLİYEDİ ... hadi düzleyelim bari ve yaklaşık ÜC BİN katı atalım , sonuç : TAM 40.000 KİRKBİN kat KİRKBİN... Kılavuzu karga olanının burnu malummm... Sizin gibiler ancak 1 varil petrol : 1 DAMAK çikolata hesabını yapabildiğinden bu rakamlar çok ağır gelir çookkk ...

  • Asena25 Aralık 2021 22:24

    8 son ona göre hsreket edin şimdilik almayın

  • Hasan tonbul 25 Aralık 2021 21:50

    Dolar Pazartesi 9 90 göreceksiniz vatan hainleri

  • Türkoğlutúrk26 Aralık 2021 14:20

    Faiz arttir dedik.arttirmakla kalmadın zengine birde artışın yanında kur garantisi verdin.onca zamda cabası.ee başarı bunun neresinde koyun deyince kızıyorsun,bırak koyunlar kızsın ,kızmak onların hakkı.

  • Türkoğlutúrk26 Aralık 2021 11:41

    Hasan o pompada hükümetten sana hediye.madem faiz arttıracaktın ne diye onca zamma neden oldun.ama senin gibiler anlamaz.

  • Mucise Reis ;)26 Aralık 2021 01:33

    Küfür ettin. iftira ettin, hakaret ettin git sabah namazını kıl :D yarın zekat verirsin camide, resim çekilir birde 1 tl bahşişatarsın cuma çıkışları , seneye de hacca gidersin, Raman ayında da oruç tutarsın. cennetliksin cennetlik, yahu banane senin ibadetinden :D Sanki bana yapıyor ahaha .Senin gibileri çok gördük, fetoş oldu uçtu gittiler :D hadi topla o ağzını,  aile içindeki küfürleri ortalıkda söyleme, anyalamazsın ağzına girdimi birden : )) , o biber :D acı acı  gelir göz yaşların sel olur akar, biber yakar ağzını  :D

  • Mucise Reis ;)25 Aralık 2021 23:46

    hahaha yahu eskiden 4 tl di 5 tl di ne diye 9,90 lara çıkartıyorsun  ? hem bizlere ne dolardan biz Türk parası kazanır Türk parası harcarız. oları bırakda simir 22 tl oldun vatanperver, benzin 5 tl olsun vatan bekçisi, süt  lütresi 17 den 3 rl ye gelsin mücahit, 5 litre yağ 150 den 80 tl ye gelsin vatanın baş bekçisi :D ne oldu ? olması için devletin kasasına DOLAR MI koyması lazım mış ? eee milletin dolar ile işi yokda, devlet neden dolar alıyor swapla :D ekonomı savaşı gazısi kumandanı akıncaı Hasan tonbul ? söyle bakim : )) anca küfür eder susarsın :D çünkü kapasite yok. beyin mavi ekran eror veriyor senin gibilerin :D

  • Hasantombuiti25 Aralık 2021 23:34

    Kim lan şerefsiz senin gibi köplerdir vatan haini alçak burada Türk milletine hakaret ediyorsun

  • BORSACI25 Aralık 2021 19:40

    marketer  zam oyunları ile piyasa dolandırıcılıgı yaptılar ama hükümetten tık yok.marketleri dogduguna pişman edecek ceza verilmeli.çünkü sürekli daha fazla zamlar gelecek diye sürekli milleti stok yapmaya zorladılar.her şeyde deger tesbiti yapılıp zam yapanlar agır ceza almalı. 

  • Türkoğlutúrk26 Aralık 2021 11:43

    Su tüm vergiyi akaryakıt sigara alkol üçgeninde alanlarını kastettin yoksa yandaşın milyarlık vergi borcunu silip öğrenci kredi faizlerini alanlardanmi.servetini yurt dışına kaçırıp dünyada alay konusu olanlar kimler.

  • HAĶİKAT25 Aralık 2021 20:13

    Geçmişe dönukte yönetici kadrosundaki kişilerinde en ağır cezaya carptırılması gerekir aleni gıda teroristligi yapmışlardır terörist gibi yargılanmaları gerekir ülkenin bir numaralı gerçek hainleridirler

  • Sai25 Aralık 2021 18:48

    20 milyar başkasının parasını satınca :D bişeyler oluyor tabi. Bide gece satıyorlar kademeler boşken :D O boşlukları sonra nasıl dolduracaklar onu düşünmek lazım. 7 den 5 e düştükten sonrada berat dalga geçiyordu :D 128 milyarı yedi, bunlarda borç parayla swapla geleceği ipotek altına alıyor. Çözüm yok, manupulasyon sadece. Millet eli tetikte nerden girsem diye bekliyor.

  • Mucise Reis ;)25 Aralık 2021 18:37

    bir kaç yıl önce trt de program yapan biri vardı danışman oluyor. 1 tk= 1 usd olacak demişti... şimdi o program bitti 1usd = 10 tl olacak diyor :D yahu nasıl ekonomistsin. ? milletin cebindeki 5 kuruş sizlerin yanlış programlarınız plansız ayakları yere basmayan adımları ekonomık yonlendırmesi ile pul oldu. hala konuşuyorlar.suçu inonuye, ecevite milete, borsada zarara eden yaıtırmcılara, altın usd yuksekdek alan bireylere atıyorlar. utanmada kalmadı . osmanlı zamanında yapılan hataların bedelini verirlerdi millete. lafta osmanlıcılıkdayız : ))

  • Kasap25 Aralık 2021 18:36

    Beyler Reha Muhtar abim soruyor : Dolarcılar acı var mı acı !!!

  • Konuş şimdi26 Aralık 2021 14:16

    Kardes gerçek para babasının dolarda niye acısı olsun onlar zaten 8 liradan alıp 8.36 seviyesinde arttırdılar dolarlarını yükselişde kademe kademe verdiler zaten bu işden anlayanda böyle yapar diyelimki vermediler şu anda bile zarardalar mı? Hayır değiller sen bunu boşverde dolar yükseldi diye yapılan zamlar geri geldimi ona bak zenginin parası fakiri her türlü yorar mesela bir tane daha eklendi herifin parasının garantörü hepimiziz sen ben o bu herkes zarar ederse biz karşılayacağız kar ederse kendi yiyecek bu adaletmidir?

  • Türkoğlutúrk26 Aralık 2021 11:46

    Sen önce giren benzin zammından yağ zammına kadar memnun musun.hani faiz haramdi. madem faiz artacakti niye onca zam beklendi.ama senin gibiler memnun.kazik manyağı olmuşun.yedikce istiyorsun.

  • Kasaba 25 Aralık 2021 19:56

    En yakınına bir sor bakalım kasap doların soktuğunun acısı içindemi yoksa daha cıkmadımı

  • Balta25 Aralık 2021 19:51

    Sen önce doların köküne kadar s..ktunu çıkar yeri gelecek s..ktuğunu sana hatırlatacak dolar gelmese herseyini satarsın başta kendini aç karnını doyuramazsın

  • NAS SANA NOLUYOR25 Aralık 2021 18:28

    BAK BURAYI BILE KONTROL EDIYORLAR. KEKOLAR UYANMASIN DIYE KONTROLLU TROL UYGULAMASI VAR BURDA

  • Nasaya25 Aralık 2021 18:35

    Aynen Ahmet özbiriiti bunlardan biri

  • YEDIK MI YOK DOVIZI CEKTIK BANKADAN25 Aralık 2021 18:27

    SATACAKSINIZ O DOVIZLERI OPE OPE SATTIRACAKLAR SIZE. SONRA BI NUMARA DAHA HOOP DOLAR 18 SONRA ALDIRACAKLAR. SONRA BI NUMARA DAHA DOLAR 10 TL DUSER TEKRAR. HEP KERIZ SIZ OLACAKSINIZ O KADAR ONLAR HEEEPPP KAZANACAK. HEPIMIZI OPECEK CETELER

  • eyup25 Aralık 2021 20:56

     simdi belki 10 iner ama bir daha sıcrarsa ki 5 veya 6 sonra tekrar yükselmeye baslar ki bir daha ruyalarında 10 lirayı gorurler

  • Sena25 Aralık 2021 18:06

    8 liradan kendiniz başlattınız merkez bankası kovulduğu gün yani sizin oyununuz paradan para kazandınız seçim yatırımı gazın seçim ve uine dolar 8 lirada sabit kalcak

  • asena25 Aralık 2021 17:49

    3 gun once dusuk faiz yuksek kur 2 gun sonra ortulu faiz arttrımı dusuk kur  DTH lar bu memleketde cözülmez

  • AHMET ÖZBİR25 Aralık 2021 15:07

    FAİZE ve DÖVİZE en acımasız şekilde T.C. Devlet'im darbeyi indirmeli, T.C. vatandaşıyım diyenlerin DÖVİZE ASLA YATIRIM YAPAMAYACAK hale getirilmesi için BİZE HAS YENİ KAZANÇ KAPISI sunulmalı, ÜRETİME DAYALI olması tesis edilmelidir. Doların 8-9 TL arasında en az 1 YIL KALMALI, VATAN EVLATLARI TL'YE SARILMALI.

  • XXXX25 Aralık 2021 18:15

    Ahmet özbiti deliği mezarınasoksne

  • Sinirli25 Aralık 2021 18:01

    Ahmet meeeeeeeeee

  • Furkan25 Aralık 2021 17:16

    Şerefsiz ..ahmatözbiti

  • Aktrol25 Aralık 2021 16:56

    Döviz borcu olanlar ne yapacak ? Dedem köprü yaptı köye muhtarken. 25 yıl vadeli döviz borçları var. Devlet bu borçları tl yapsında tl kullanıp ödeyelim. olmaz mı

  • Musaddık25 Aralık 2021 12:55

    Faizleri gerçek anlamda artırmadıgın müddetçe güven sağlanması mümkün değildir dolambaçlı kurnazlık adı altında yapılan ekonominin bilimsel verileriyle asla örtüşmeyen kararlarla ne piyasa düzelir nede istikrar sağlanır faizi arttırıp TLnin değerini reel olarak enflansyon üstüne çekerek zaman kazanarak.

  • Volkan25 Aralık 2021 12:38

    Dövize endksli hesaplara %17 faiz veriliyor, bu durumda 10 TL altı görülür, eğer 8 TL altı görülür ise gereksiz ithalat artmaya başlar. Muhtemelen TCMB şubat veya mart ayında fai indirimlerine devam eder. O sırada doların asabı bozulur.

  • GENÇOSMANOĞLU 25 Aralık 2021 19:20

    Tebrikler

  • Mehmet25 Aralık 2021 15:35

    Ithalat vergisi artırılır ise sıkıntı olmaz. Ithalat başa bela olmaz. Bu ithal ürünlerle üretim yapan şirketleri uçurur zirve kâr lar yaptırır.

  • badddal25 Aralık 2021 11:53

     10 tl nın altı yok  devlet yanis yapiyor bu kur düzenli artıracaksın bu gün bastırdın yarın cıkacak   yine sen suclu olacan 

  • İz düşümü25 Aralık 2021 11:34

    Boşişler üçüncü dünya ülkelerinde olan kurnazlıklar ülkeye en ufak faydası olmayan geçici siyasi dini ideolojik uygulamalar ne bilimsel dünyada ne ekonomide nede çağdaş düzende geçerliliği var olan

  • BORSACI25 Aralık 2021 11:31

    dolar 2 ayda yüzde 150 artış gösterdi şimdi yüzde 35 düştü diye kahraman ilan ediyoruz ama zamlar milletin anasını aglatı.hiç bir şey düzelemez ekenomide ülkenin gelecegini parlak görmüyorum güvenim yok.

  • AHMET ÖZBİR 25 Aralık 2021 18:22

    Faizleri arttırmaları gerekirken indirdiler büyük yanlış yaptılar dünya faiz arttırırken indirmeleri büyük hata idi TL mize değer kazandırmak için faizlerin dolambaçlı yollardan değil gerçek anlamda enfkansyon üstü arttırılmalı dolar bizim milli servetimiz boşa harcamamamız gerekir TL nin değeri dünyada geçersiz

  • Erhan isik25 Aralık 2021 09:47

    Almasaydı abi 18 tl den doları millet devlet zorlamı verdi evini arabasını yazlığı satıp dolar alan var devlet hep 18 yaşında.....

  • Veli 25 Aralık 2021 08:59

    Doları 18 e çektirip yandaşın elindeki dolarları halka yapıştırdılar.