E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDogecoin'de hacim dip seviyelerde---

Dogecoin'de hacim dip seviyelerde

Dogecoin'de hacim dip seviyelerde
28 Mayıs 2021 - 15:42 borsagundem.com

Son haftalarda yaşanan kripto para dalgalanmaları ile Elon Musk-Dogecoin kırılmaları, Dogecoin ve pariteleri üzerindeki hacimleri dip seviyelere çekti.

Dogecoin (DOGE) günlük işlem hacmi bakımından Bitcoin ve Ethereum gibi devleri geri bıraktıktan sonra, hacminin büyük bir bölümünü kaybetti.

Dogecoin fiyatının 2021'deki artışı esnasında blockchain üzerinde gerçekleşen işlem miktarında tuhaf bir artış gözlenmişti. Cüzdandan cüzdana gönderilen Dogecoin'lerin dolar değeri, 5 Mayıs tarihinde 82 milyar dolara ulaştı. Bitcoin'de bu değer 35 milyar dolarken Ethereum'da 12 milyar dolardı.

Dogecoin'in Aralık 2020'de günlük işlem hacmi 10 milyon dolara kadar düştüğü göz önüne alındığında, dünyanın en iyi bilinen iki blockchain ağını geçmek oldukça şaşırtıcıydı. 2021'de Tesla CEO'su Elon Musk tarafından Dogecoin'e gösterilen ilgi kripto paranın popülerliğini artırdı. Oyun şirketi GameStop hisselerine verilen sosyal medya desteğinin bir benzeri Dogecoin üzerinde gerçekleşti.

Dogecoin'deki toplam işlem hacmi aralık ayında en düşük seviyelere indikten sonra mayıs ayında balinaların Dogecoin'e ilgi göstereceğine dair görüşlerin de etkisiyle geri dönüş yaşandı.

Dogecoin, çarşamba günü 5 milyar doların biraz altında günlük işlem hacmi yakaladı. Ayın başlarında kaydedilen tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 82 milyar dolardan yüzde 93 düşüş söz konusu.

Dogecoin ortalama işlem değeri pazar günü 1,16 milyon dolarken, üç gün sonra çarşamba günü 240.000 doların altına düştü.

Dogecoin zincir aktivitesi, yıl içine dağıtılmış artışlarla gerçekleşmiş olsa da, nisan ayı ortasında trader'lar , Dogecoin'in değerini yapay olarak yukarı çekmek için çaba göstermeye başladıklarında işlem hacmi ve ortalama işlem değerinde belirgin artışlar görüldü.

Borsa ve Bitcoin için düşüş uyarısı

Bitcoin ayılarının satışları durdurduğuna dair 3 gösterge

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)