E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa ve Bitcoin için düşüş uyarısı---

Borsa ve Bitcoin için düşüş uyarısı

Borsa ve Bitcoin için düşüş uyarısı
27 Mayıs 2021 - 14:13 borsagundem.com

Dünya borsalarında ekonomik toparlanmayla bağlantılı yükselişler görülse de borsa uzmanı Art Hogan yakın zamanda enflasyona bağlı kısa vadeli düşüş bekliyor. Hogan Bitcoin’in fiyatının da bu düşüşten etkileneceğini öngörüyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel borsalar hafta ortasına yükselişle girmesine karşın yatırım danışmanlığı firması National Securities’in boğa piyasası yorumlarıyla bilinen Baş Borsa Stratejisti Art Hogan yatırımcıları yakın zamanda gelecek yeni bir türbülans konusunda uyarıyor. Hogan’a göre söz konusu düşüş hisse senetlerinden halka arzlara hatta Bitcoin’e kadar geniş bir etki yaratacak.

Baş stratejist CNBC’deki röportajında, “Mayıs ayı ve büyük ihtimalle Haziran ayı birbirine çok benzeyen modelde olacaktır. Gün içi seanslarında düşüşlerin görüldüğü ancak ay sonunda sabit bir seyre ulaşıldığı bir dönem” ifadelerine yer verdi.

Borsalardaki sert iniş çıkışlara karşın Hogan, ABD pay piyasalarının bu süreçte oldukça iyi bir performans gösterdiğine dikkat çekiyor. Dow Jones Endeksi ay boyunca %2’lik bir yükseliş gösterirken S&P 500 Endeksi ise sabit seyirde kaldı. Teknoloji odaklı Nasdaq Endeksi ise %2’lik bir düşüş gösterdi.

Hogan borsalar için, “Genellikle sabit bir seyir izlendi. Bu sabit seyir muhtemelen iyi bir durum zira çok yüksek seviyelerde volatilite gördük” dedi.

Baş stratejist kısa vadede öngörülen sert hareketliliklerin önemli bir sebebi olarak ABD enflasyonundaki gerilimi gösteriyor. Hogan, “Ne zaman volatilite en yüksek seviyelere ulaşsa bunun enflasyonla alakalı raporlarla ilgili olduğu görülüyor. Bu bir süredir yükselişte olan tüketici fiyat endeksiyle de ilgili olabilir, çekirdek üretici fiyat endeksiyle de” ifadelerine yer verdi.

Baş stratejist yeniden açılan ekonomiyle birlikte teknoloji şirketleri, halka arz şirketleri, gayrimenkul ve kripto paralardaki yüksek değerlemelerin ve spekülatif aşırılıkların piyasalardaki ani iniş çıkışlardan etkilendiğini belirtiyor.

Hogan, Haziran ayına girerken değerlemelerin daha iyi bir seviyeye ulaşılabileceğini de sözlerine ekliyor. Baş stratejist, “Piyasalardaki kabarcık tepe noktasına kadar ulaştı. Ancak gelecek aya girerken değerlemeler bazında daha iyi bir yere ulaşacağımızı ve daha sağlam bir noktada olacağımızı düşünüyorum” dedi.

Baş stratejist küresel borsalardaki ortamın hisse seçimine odaklanan yatırımcılar için iyi bir ortam olduğunu düşünüyor. Borsagundem.comun derlediği bilgilere göre, Hogan yatırım stratejisinde aynı anda hem ekonomik döngüyle bağlantılı hisselerin hem de büyüme odaklı hisselerin portföylerde bulunmasını tercih ediyor. Ancak baş stratejist riskli varlıklarda sarsıntılı bir ortam görülse bile agresif ticaretlerden kaçınılması gerektiğini öneriyor.

Hogan, "Enflasyonun yönüne daha dikkatli bir şekilde baktığımızda, diğer bir deyişle enflasyon rakamlarının bir kısmının aylık bazda ardışık olarak nasıl hareket ettiği izlendiğinde ve büyük artışlar görülmemesi durumda borsalara geri dönmek için yeşil ışığın geleceğini düşünüyorum" diye de ekledi.

'Kripto parada satış paniği' uyarısı

 

Bitcoin opsiyon piyasasında satıcılar üstün

 

Bitcoin ayılarının satışları durdurduğuna dair 3 gösterge

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)