E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarDogecoin ve Shiba Inu savaşını kim kazanacak?---

Dogecoin ve Shiba Inu savaşını kim kazanacak?

Dogecoin ve Shiba Inu savaşını kim kazanacak?
05 Kasım 2021 - 15:45 borsagundem.com

Şaka olarak tasarlanan köpek temalı Dogecoin ve Shiba Inu arasındaki savaş devam ediyor. Elon Musk’ın Dogecoin’e destek vermesinin ardından Shiba Inu’da aniden %50 düşüş gerçekleşti.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Şaka olarak tasarlanan kripto paraların en büyüğü Dogecoin’e rakip olarak ortaya çıkan Shiba Inu, son haftalarda piyasa değeri açısından en büyük 10 kripto para arasına hızlı bir giriş yaptı. “Dogecoin öldürücü” olarak bilinen Shiba Inu yatırım işlemleri platformu Robinhood ve kripto para borsası Kraken’in kripto paraya platformlarında yer vereceği beklentileriyle sert yükselişler gösterdi.

Bu hafta bazı Shiba Inu yatırımcıları, orijinal cüzdandan yaklaşık 3 milyar dolar değerinde Shiba Inu’yu çıkardı. Bu gelişmeyle kripto paranın büyük yatırımcılarının Shiba Inu’dan çıkış yapabileceği korkuları yükseldi.

Blockchain veri şirketi Elliptic Kurucusu Tom Robinson, “buna benzer dört işlem gerçekleşti, her birinde 659 milyon dolarlık Shiba Inu farklı bir hesaba geçirildi. Toplamı ise 2,78 milyar dolar” dedi. Robinson Bloomberg’e yaptığı açıklamada, “bunu yapan kişiler Shiba Inu’yu yaklaşık bir yıl önce Uniswap üzerinden düşük maliyetlerle satın almıştı” ifadelerini kullandı.

Bitcoin, Shiba Inu ya da Dogecoin’de büyük yatırımları bulunan kişiler coin’leri elden çıkarmaya devam ederse, yatırımcılar piyasanın çöküşe geçmesinin yakın olduğunu düşünecek. Bu durumda da fiyat düşüşleri gerçekleşecek.

Geçtiğimiz ay araştırmacılar, “Bitcoin ekosistemi halen büyük oyuncuların hakimiyetinde” diyerek uyarıda bulundu. Uzmanlar Bitcoin’in sistemik risklere karşı savunmasız olduğunu dile getirdi. Shiba Inu’nun fiyatı geçtiğimiz aya kıyasla halen %500 daha yüksek. Ancak son haftada %50 değer kaybetti.

 Robinhood’un kripto paraya platformunda yer vereceğine yönelik beklentiler ve spekülasyonlarla yükselen kripto para hızla yükseliş gösterdi.

Kripto para Robinhood’da listelendiği takdirde, milyonlarca yatırımcının daha erişimine açık olmuş olacak. Ancak Robinhood CEO’su Vladimir Tenev, spekülasyonların doğru olmadığını söyleyerek, nedeninin düzenleyici baskısı olduğunu dile getirdi. borsagundem.com'un derlemesine göre popüler kripto para borsası Kraken de Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşıma 2 bin beğeni aldığı takdirde, kripto paraya platformda yer verileceğini söyledi.

Paylaşım yaklaşık 80 bin beğeni aldı ancak Kraken, “değerlendirme sürecimizde yapacak çok şey var” dedi.

Altın ve gümüşte kritik seviyeler

 

SEC kripto paralara odaklandı

 

Kripto yatırımcılarının yaşı 15'e kadar indi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Öztürk06 Kasım 2021 07:45

    Doge kazanacak ytd

  • BROKER 05 Kasım 2021 19:46

    Adam resmen manipülasyon yapıyor kimsenin de sesi çıkmıyor ben sorumlu olsam buna öyle bir ceza keserdim ki bir daha sesini kesip konuşmaz hale gelirdi adam Türkiye’deki acımasız spekülatörleri geçti