E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDoğalgaz desteğinde detaylar ortaya çıktı---

Doğalgaz desteğinde detaylar ortaya çıktı

Doğalgaz desteğinde detaylar ortaya çıktı
19 Şubat 2022 - 10:15 borsagundem.com

Milyonlarca vatandaşın dört gözle beklediği doğalgaz desteğine başvurular dün başladı. İşte doğal gaz desteğinin detayları...


4 milyon haneye verilecek doğalgaz desteği için başvurular e-devlet üzerinden yapılacak. Yılda iki kez olmak üzere hane başına 450 ile 1.150 TL arasında destek verilecek.

Başvuru nasıl yapılacak?

Doğalgaz Tüketim Desteği'ne e-devlet üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti adresinden başvuru yapılabilecek. Bakanlığa bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na da başvuru yapılabilir.

Ne kadar ve ne zaman destek verilecek?

Destek ödemeleri hane başına 450 ile bin 150 lira arasında değişecek. Yılda iki kez olmak üzere mart ve ekim aylarında verilecek

Kimler yararlanabilir?

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'nın kriterlerine uyan 4 milyon hane faydalanabilecek. İhtiyaç sahibi olmak şartıyla doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe/beldede ikamet eden ve doğalgaz aboneliği olan bütün vatandaşlar destekten yararlanabilecek.

Ödemeler nasıl olacak?

Doğalgaz Tüketim Desteği hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan hanelere verilecek. İhtiyaç sahibi vatandaşların, e-devlet'ten yaptıkları başvuruları onaylandıktan sonra hak sahipliği bulunan vatandaşlar PTT'ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecek. Ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşların ise destek miktarı kartlarına yatırılacak.

Desteği hak sahibi dışında yakını da alabilir mi?

Ödemesini kendi yapamayacak durumdaki engelli ve yaşlıların da bu süreçte mağduriyet yaşamaması için hak sahibi abonenin faturası ve kimliği ibraz edilerek işlemlerin gerçekleştirilmesi için gerekli kolaylığı sağlanacak.

Raporlu kronik hastalara ek ödeme olacak mı?

Sağlık raporu bulunan kronik hastalara veya hayatlarını cihaza bağlı sürdüren vatandaşlara ek ödeme yapılacak. Hastaların yaşadığı hanelere, belirlenen destek tutarına ek olarak yüzde 5 fazla ödeme verilecek.

Ödeme miktarı nasıl belirlendi?

81 ilde ihtiyaç sahiplerinin ısıl haritası çıkarıldı. Yardım miktarı belirlenmeden önce Bakanlık bünyesinde oluşturulan ekiplerce, Türkiye genelinde doğalgaz altyapısı olup kömür desteğinden yararlanan hanelerin talepleri alındı. Bakanlıkça, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı başta olmak üzere paydaş kurumlarla birlikte detaylı bir çalışma yapıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, bölgelerin ısıl değerlerine göre endeks geliştirdi. Bölgelere verilecek destek tutarı saptandı.

BAŞVURU E-DEVLET ÜZERİNDEN

Doğalgaz Tüketim Desteği'ne başvuruların e-Devlet üzerinden yapılacağını belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Desteğimizden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, sistem üzerinden bakanlığımızca sunulan Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti ekranından gerekli bilgileri doldurarak başvurularını yapabilecek" dedi. (Fatma Göksu / Sabah)

Doğalgaz yardımı başvuruları yarın başlıyor

 

Bakan Dönmez'den elektrik ve doğalgaz faturası açıklaması

 

4 milyon haneye doğalgaz desteği

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azmi20 Şubat 2022 13:04

    Doğalgaz desteğine neden başvurulur ? Bütçe azlığı için. Demek ki vatandaşınıza geçimi için yeterli ücret/maaşı verememişsiniz :'(  :'( 

  • Qwerty20 Şubat 2022 12:32

    Yıllar önce en büyük hata Türkmenistandan gaz sahası değil Ruslardan gaz alarak yapıldı

  • AHMET ÖZBİR 19 Şubat 2022 17:43

    TARKAN bu ülkenin en iyi sanatçısıdır gercekleri sanatı ile yansıtmıştır lafımız yok lakin ekonomik kriz yanlış yönetimin zihniyetidir TL miz dünya rezerv paraları karşısında yok olmuştur ekonomi kötü yönetimince biran önce liyakat sahibi kişiler gelirse ekonomide düzelir güvende gelir piyasalarda

  • Hehe19 Şubat 2022 15:35

    Sart belli akpli olmak bunda bilemeyecek ne var

  • H. Heye19 Şubat 2022 17:06

    AKP liolsa öpte başına koy bu şu katılmamış orc Türkiye cumhuriyeti ile devleti ile parası ile ülke ile sürekli alay tsk geçmekte bu şerefsiz tam bir terörist

  • AHMET ÖZBİR19 Şubat 2022 12:27

    MAŞALLAH herkese ÖDENEK, herkese HÜRRİYET. Rabbim korusun "6'LI GANYAN ÷ Masa Altında Saklananlar" yönetime gelse AĞLA ANAM AĞLA türküsünü söyleriz, bugünleri çok ÖZLERİZ. Hataya yer yok dostlar. Aman dikkat!..

  • AHMET ÖZBİR19 Şubat 2022 17:09

    "Hehe" bana delikanlıların türkülerini gönder. Bugünlerde "Sn. Ali Kınık'ın "REİS"ini ve Sn. Esat Kabaklı'nın "Ez Oğlum"unu dinliyorum.

  • İtahmetözbiri19 Şubat 2022 16:58

    Ahmetözbiriotuzbiri sen Türk düşmanı sahtekar gizli bir fetöcüsünseni bulucaz yakındır Türk adaletine hesap vereceksin

  • Hehe19 Şubat 2022 15:36

    Sana tarkandan geccek sarkisini armagan ediyoruz turk halki olarak

  • Ahmetiti19 Şubat 2022 15:35

    Bugünlere özlem değilde ahmetotuzbiri geçmişe özlem duyuyor insanlar arap sevici sahtekar yobaz bugünlerin nesine özlem duyacaksın ülke tarihinin en büyük enflansyonu ve krizi olmuş sizler ebedi hayatın cehennemlik odunu oldunuzda insanlık kurtulacak

  • Yaz19 Şubat 2022 11:10

    Yaz geldi Mart geldi zaten faturalar düşecek çok geç kalındı.+450 tl ne ki ayda 500 geliyor en az 1000 1500 ler var faturada

  • BORSACI19 Şubat 2022 11:04

    asıl sorun marketlerin zam vurgunu ama hükümet alil ve aciz fityatların indigi görülmüyor marketler bu ülkede azılı dolandırıcı olmuş hükümetin görevi denetim olmalı ama hükümet market açıyor bu durumda marketler kafasına göre vatandaşa kitliyor.

  • Bika19 Şubat 2022 10:55

    Desteği köstegi boşver halkı kazıklayan akaryakıt dogalgaz elektrik soyguncu sahtekarlığı geri çek ahiretini kurtar