E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDışişleri'nden, Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılara tepki---

Dışişleri'nden, Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılara tepki

Dışişleri'nden, Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılara tepki
23 Eylül 2023 - 20:55 borsagundem.com

Dışişleri Bakanlığı, yazılı açıklama ile Hollanda’da Türkiye’nin Lahey Büyükelçiliği önünde gerçekleştirilen Kur’an-ı Kerim’i hedef alan aşağılık saldırıları en güçlü şekilde lanetlediğini duyurdu

Dışişleri Bakanlığı, Hollanda'da Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği ile İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi bazı ülkelerin Büyükelçilikleri önünde Kur'an-ı Kerim'i hedef alan saldırıları kınadı.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Hollanda’nın Lahey kentinde bugün, aralarında Büyükelçiliğimizin de bulunduğu İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi bazı ülkelerin Büyükelçilikleri önünde gerçekleştirilen kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i hedef alan aşağılık saldırıları en güçlü şekilde lanetliyoruz. Dinimizi ve inananlarını küçük düşürmeye çalışmak amaçlı bu provokatif saldırıların, Avrupa ülkelerinde göz yumuldukça giderek yayılmasını ve ifade özgürlüğü kisvesi altında bu nefret eylemlerine izin verilmesini kınıyoruz.

Birleşmiş Milletler tarafından da dini nefret ve uluslararası hukukun ihlali olarak kabul edilen bu provokasyonlara karşı, saldırıların yapıldığı ülkeler tarafından artık etkili tedbirler alınmalıdır. Bu saldırılar karşısında girişimlerde bulunduğumuz Hollanda makamlarını olayın failine yönelik gerekli işlemleri yapmaya ve bu menfur hadiselerin tekrarlanmaması için önlem almaya çağırıyoruz. Türkiye bu hastalıklı ve nefret temelli zihniyetle mücadelesini her türlü platformda kararlılıkla sürdürecektir" ifadelerine yer verildi.

Hollanda'da Kuran-ı Kerim'e yönelik provokasyon

Erdoğan'ı hedef alan provokasyonlar için İsveç'e kınama

Terör destekçilerinden İsveç'te provokasyon

Erdoğan: Provokasyonlara prim vermeyeceğiz

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİLEN24 Eylül 2023 12:13

    Yüce ALLAH ım bunları yapan ve bunlara izin veren ülkeleri KAHIR ETSİN....Aminnnnnnnnnn....

  • YUSUF KALEKAPISI24 Eylül 2023 12:12

    Müslüman dünyası bırakın bizim içimizde de guya müslümanım deyip buna karşı çıkmayanlar var.Muhalefetten hiç tepki görmedik ne de duyduk.Eğer islam dünyası bunları yapan ülkeler ile ile ilişkileri kessinler hiç bir ülkeler bu olaylar olmaz.