E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDışişleri'nden flaş hava sahası açıklaması: Süleymaniye uçuşlarına kapatıldı---

Dışişleri'nden flaş hava sahası açıklaması: Süleymaniye uçuşlarına kapatıldı

Dışişleri'nden flaş hava sahası açıklaması: Süleymaniye uçuşlarına kapatıldı
05 Nisan 2023 - 15:00 borsagundem.com

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, Türk hava sahasının Irak Süleymaniye Uluslararası Havalimanı'nı kullanacak hava araçlarının kullanımına kapatıldığını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Türk hava sahasının, Irak Süleymaniye Uluslararası Havalimanı'nı iniş veya kalkış için kullanılacak hava araçlarının kullanımına 3 Nisan itibarıyla kapatıldığını belirtti.

Söz konusu kararın, Süleymaniye'de PKK terör örgütünün faaliyetlerinin yoğunlaşması, terör örgütünün havalimanına nüfuz etmesi ve böylece uçuş güvenliğinin tehdit edilmesi çerçevesinde alındığını aktaran Bilgiç, "İlk aşamada 3 Temmuz 2023 tarihine kadar geçerli olması öngörülen karar, anılan tarihe kadar yakından izleyeceğimiz gelişmeler ışığında tekrar gözden geçirilecektir." dedi.

Irak'ın kuzeyinden petrol akışı yeniden başlıyor

 

Irak, Türkiye'den petrol akışını yeniden başlatmasını isteyecek

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Irak'a çağrı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HÜSEYNİ KALKANOV06 Nisan 2023 10:19

    Yakında abd kürt azınlığa F 35 savaş uçakları verir ise şaşırtmam.

  • ALİ HAYDAR TÜRKÜBAŞI06 Nisan 2023 10:18

    Eğer Başkanlık sistemi olmasa 7 partinin insafına kalmış idi.HDP bunu kabul etmese bu iş olmayacak idi.o zamana kadar da kürdistan zaten kurar idi abd.sistemin ve Reisin kıymetini bilelim.

  • borsacı06 Nisan 2023 09:04

    bu milletin can kan düşmanı pkk illetine zerre kadar taviz vermek en büyük ihanet olur .millet ittifakı deyip pkk taviz verecek olanlar millet düşmanıdır.

  • HASAN HÜSEYİN KIZILIRMAK05 Nisan 2023 23:54

    ABD nin kirli oyununu Reis gördü.Biz izin vermeden kürdistan falan kuramazlar.eğer bu hükümet kayıp eder ise abd ırakta suriye iran ve Türkiye den topraklar alarak büyük kürdistan kurduracaktır.ondan sonra bizleri ortaasya sürerler.

  • azmi05 Nisan 2023 17:19

    Irak ile olan petrol taşımacılığından kaynaklanan hakem heyeti tazminatı ile ilgisi  var mı bu kararın , anlamadım..

  • Ahmet Özbir05 Nisan 2023 15:57

    suni gerilim yaratıp, seçim öncesi hamaset yapacaklar. ama Finlandiyanın Nato'ya girmesi konusunda nasıl dakuyruğu kıstırıp, uslu uslu duruyorlar:) Nerede eyyy portakal doğramalar, turp ısırmalar