E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDışişleri: Yunanistan ile ön koşulsuz diyaloğa hazırız---

Dışişleri: Yunanistan ile ön koşulsuz diyaloğa hazırız

Dışişleri: Yunanistan ile ön koşulsuz diyaloğa hazırız
03 Eylül 2020 - 22:40 borsagundem.com

Dışişleri'nin açıklamasında "Yunanistan ile aramızdaki tüm meselelere, uluslararası hukuk çerçevesinde, adil ve hakkaniyete uygun kalıcı çözümler bulunması için, ön koşulsuz olarak diyaloğa hazır olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz" denildi

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Yunanistan ile aramızdaki tüm meselelere, uluslararası hukuk çerçevesinde, adil ve hakkaniyete uygun kalıcı çözümler bulunması için, ön koşulsuz olarak diyaloğa hazır olduğunu bu vesileyle bir kez daha hatırlatmak isteriz" dendi.

Dışişleri'nin açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"NATO Genel Sekreteri Doğu Akdeniz’de yaşanan gerilimin azaltılması, deniz ve hava unsurları arasında istenmeyen kazaların önlenmesi için bir inisiyatif almıştır.

Ülkemiz tarafından da desteklenen bu inisiyatif Genel Sekreterin bugün açıkladığı üzere, iki ülke arasında NATO bünyesinde askeri - teknik nitelikteki görüşmelerin başlatılmasına matuftur.

Ayrıştırma (de-confliction) odaklı bu görüşmeler, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ikili meselelerin çözümüne değil, esasen iki ülke askeri makamları arasında evvelce ikili düzeyde de ele alınan düzenlemelerle alakalıdır. Yunanistan’ın NATO Genel Sekreteri’nin bu inisiyatifine destek vermesini bekliyoruz.

Diğer taraftan, ülkemizin Yunanistan ile aramızdaki tüm meselelere, uluslararası hukuk çerçevesinde, adil ve hakkaniyete uygun kalıcı çözümler bulunması için, önkoşulsuz olarak diyaloğa hazır olduğunu bu vesileyle bir kez daha hatırlatmak isteriz."

Yunan basını, Türkiye ile teknik görüşme haberini yalanladı

Türkiye ve Yunanistan çatışmayı önleme mekanizması kuracak

MSB: Rusya ile tatbikat icra edilmeyecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hakan sarı04 Eylül 2020 07:11

    Ülkeye bak vatandaş zor durumdaki ülkede döviz almaya devam ediyor sonra da herkes milliyetçi ama anlamıyor tabi dolardan üç kuruş kazanırken ülke kaybediyor

  • Bir Dost04 Eylül 2020 00:55

    Yunanistan kıta sahamızdan çekilin öyle masaya oturalım diyor. Yunanistan tarafından olumlu bir dönüş yok. Boşuna hayal kurmayın derim...

  • Erol03 Eylül 2020 23:55

    Bugün borsada malları topladılar haberi akşam verdiler. Yarın çoştururlar bademcikler.

  • Okie Dokie03 Eylül 2020 23:44

    Koşulsuz şartsız diyaloga açığız demek. Mmmm enteresan.

  • ..03 Eylül 2020 23:32

    olm madem diyaloga hazirdiniz niye bu kdr sıkıntı çektik borsalar dustu tl dustu

  • Kemal03 Eylül 2020 23:25

    Koşulsuz görüşmek istemek ne oluyor. Yunan kim ki onların altında kalıcaz. Atatürk hepsini denize döktü. Ne hale geldik ahh ahh

  • GENÇ BAKIŞ03 Eylül 2020 23:09

    Avrupa artık yunanistan ı şımartmaktan, Yunanistan ise Avrupanın şımarık çocuğu olmaktan vazgeçmelidir. Türkiye nin düşmanlığını kazanmak Tüm dünayı arkasına alsa da Yunanistan a birşey kazandırmayacaktır.  Akıl ve sağduyu Türkiye ile dostluk gerektirir. Umarım aklı başında yunanlılar bunu idrak ederler. unutmamalılar ki bu gün yunanlıları pohpohlayanlar, geçmişte yunanlıları denize dökülmekten kurtaramadılar. ege ve akdeniz deki  zenginlikleri adil paylaşmaktan kim ne kaybeder?

  • Aks1504 Eylül 2020 13:24

    Once kabul edip sonra sart kosması da şımarıklıķ