E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye ve Yunanistan çatışmayı önleme mekanizması kuracak---

Türkiye ve Yunanistan çatışmayı önleme mekanizması kuracak

Türkiye ve Yunanistan çatışmayı önleme mekanizması kuracak
03 Eylül 2020 - 19:45 borsagundem.com

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Türkiye ve Yunanistan'ın çatışmayı önleme mekanizmaları kurmak için teknik görüşme yapma kararı aldığını bildirdi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye ve Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'de çatışmayı önleme mekanizmaları kurmak için teknik görüşmeler yapmak üzere mutabakata vardığını açıkladı.

Stoltenberg, yazılı açıklamasında, "Türk ve Yunan liderlerle yaptığım görüşmeler sonrasında iki müttefik ülke, Doğu Akdeniz'de askeri çatışmayı önleme mekanizmaları kurmak ve kazalarla olayları önleme riskini azaltmak için NATO'da teknik görüşmelere başlamak üzere mutabakata vardı" ifadesini kullandı.

Türkiye ve Yunanistan'ı 'iki değerli müttefik' olarak niteleyen Stoltenberg, NATO'nun ortak güvenliği etkileyen konular için en önemli istişare platformu olduğunu belirtti.

Stoltenberg, "NATO dayanışması ruhu içinde gerilime çözüm bulmak için tüm ilgili müttefik ülkelerle yakın temas içinde kalmaya devam edeceğim" değerlendirmesinde bulundu. 

Erdoğan, Merkel ile Doğu Akdeniz'i görüştü

Yunan basını, Türkiye ile teknik görüşme haberini yalanladı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • SAİT04 Eylül 2020 10:27

    BİLİM TEKNOLOJİ EKKONOMİ VEASKERİ GÜCÜN KADAR GÜÇLÜSÜNDÜR

  • Vatandaş04 Eylül 2020 08:08

    Karıştırın ortalığı dolar alsın başını gitsin, elinde 5 milyon suriyeli patlasın sonra geri vites. Bize zam kalsın.

  • Yol sonu04 Eylül 2020 08:53

    Her zaman ki senaryo tutmazsa başka bir halt bulurlar şimdi ama nafile the end.

  • Ahmet03 Eylül 2020 23:27

    Akşam seansı sayesinde bende long pozisyon açtım.

  • Arif03 Eylül 2020 21:44

    Çok iyi haber. Borsada shortları kapatıp longa döndüm.

  • takipci03 Eylül 2020 21:21

    Yunanistan bizim haberimiz yok,Turkiye bizim isteklerimizi yerine getirmeden gorusmeyiz demis.

  • ıtri03 Eylül 2020 21:10

    her iki hükümet de iç siyaset için suni gerilim yarattı. peşrev bitti, anlaşma zamanı geldi

  • Mucise Reis ;)03 Eylül 2020 21:00

    Haber asılsız. Yunan böyle bi olayı doğrulamadı. 

  • Galip03 Eylül 2020 21:45

    Nato dediyse oturacak

  • Osman 03 Eylül 2020 20:34

    Güzel bir gelişme 21 . yüzyıldayız savaş felan bunlara gerenk yok , ölçü aletleri var ölçülür biçilir herkes kendi çöplüğünde öter.Kafadan Şurası senin burası benim olmaz uluslararası hak hukuk var anlaşmalar var.Güzel bir gelişme her iki taraf için de hayırlı uğurlu olsun.Ben modern düşünürüm yunanistanla Türkiye sınırları karşılıklı hak hukuk çerçevesinde açılsın ticaret turizm artsın.Yunanistan Türkiyenin Avrupa birliğne girmesini desteklesin.Komşu komşunun külüne muhtaçtır.

  • Mehmet03 Eylül 2020 20:24

    Reis beyin iti ite kirdirmasi çok zekice.. her tarafı idare ediyor ve istediğini de alıyor. Yakında israil ve mısır la da masaya oturur. . Trump in da dediği gibi tam bir satranç ustası. Allah islerini kolay etsin. Zalimleri de birbirine düşürsün

  • mzd03 Eylül 2020 20:22

    amerika ve diğer yabancı devletler öpmek için bizi ellerinden geleni yapıyolar,umarım beceripte bu işten karlı çıkarız... becermemiz için başlangıç olur...

  • Manyak herif03 Eylül 2020 20:20

    Bu Türkiye için çok kötü bir durum.savaş çıksın ki ortalık şenlensin.bu bahadırlar,leventler cenk etmek ister.asker kışlada kabına sığmıyor ,hepsi cepheye er meydanına koşmak istiyor.onları bu bayramdan mahrum etmeye kimsenin hakkı yok.hak için adalet için,turan için hedef Akdeniz ,hedef KIZILELMA.

  • mavice 03 Eylül 2020 20:17

    kuzey ege adaları zaten antlaşmalara göre Türkiye nin. Ancak vurdumduymaz yönetimler dert etmedi, umursamadı hakkını aramadı. şimdikiler de, yunanın son 5 yılda el koyduğu resmen işgal ettiği diğer adalarımızı bu görüşmeler sonucu resmi olarak masada yunanlara hediye edilir diye düşünüyorum. bunların da umrunda değil dertleri sadece yönetimde kalmak. adalar vs de umrunda değil.

  • ekonomist/stratejist03 Eylül 2020 19:54

    Rusya ile atış eğitimleri için dünkü 2 Navtex ilanından sonra alelacele müzakere masasına oturmak istemesi ya da oturtulmaları (ABD ve AB tarafından) çok manidar. Daha önce yazmıştım yatın keyfinize bakın Akdeniz'de savaş olmaz dedim hele ki 2 NATO ülkesinin savaşması Rusya'yı cesaretlendireceği gibi NATO gibi kurumun hükmü kalmaz özellikle ABD zararlı çıkar demiştim. Denge Politikasını iyi kullanıyor hükümet mademki ABD, Rumlara silah ambargosunu kaldırdı ve Fransa cüretkar davranıyor öyleyse Akdeniz'de hiç istemedikleri dostum Putin'i getiririm dedi ne de olsa yüzyıllardır sıcak denizlere inmek istiyor. Denge Politikası budur.