E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunan basını, Türkiye ile teknik görüşme haberini yalanladı---

Yunan basını, Türkiye ile teknik görüşme haberini yalanladı

Yunan basını, Türkiye ile teknik görüşme haberini yalanladı
03 Eylül 2020 - 21:46 borsagundem.com

Yunanistan'da yayınlanan Kathimerini gazetesinin haberine göre Yunan diplomatik kaynaklar, NATO'nun 'Türkiye ve Yunanistan teknik görüşmelere başlamayı kabul etti' açıklamasını yalanladı

Kathimerini gazetesine konuşan Yunan diplomatik kaynaklar, Doğu Akdeniz'deki gerilimi azaltmak amacıyla NATO aracılığıyla Türkiye ile Yunanistan arasında teknik görüşmelere başlanmasının Ankara ve Atina hükümetlerince kabul edildiğine dair haberleri yalanladı.

Söz konusu Yunan kaynak, "(NATO Genel Sekreteri Jens) Stoltenberg'in gerilimi azaltmak için NATO içerisinde mekanizmalar kurulması niyetini dikkate alıyoruz. Ancak gerilimin azaltılması ancak tüm Türk gemilerinin Yunan kıta sahanlığından derhal çekilmesiyle mümkün" ifadelerini kullandı.

​NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye ve Yunanistan'ın çatışmayı önleme mekanizmaları kurmak için teknik görüşme yapma kararı aldığını bildirmişti. 

Stoltenberg, yazılı açıklamasında, "Türk ve Yunan liderlerle yaptığım görüşmeler sonrasında iki müttefik ülke, Doğu Akdeniz'de askeri çatışmayı önleme mekanizmaları kurmak ve kazalarla olayları önleme riskini azaltmak için NATO'da teknik görüşmelere başlamak üzere mutabakata vardı" ifadesini kullanmıştı.

Türkiye ve Yunanistan çatışmayı önleme mekanizması kuracak

MSB: Rusya ile tatbikat icra edilmeyecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • muck04 Eylül 2020 08:33

    Son 10 yılda 9 adayı işgal etmişler. Bunları masada konuşun ve türklerden alın diyorlar...Yunan gene otomatıkman karlı, gundem başka mesele yapılıp, adalara bedavadan konacaklar.

  • Yes be adalar04 Eylül 2020 08:55

    Yes be annemciler oturur yine

  • Türk.04 Eylül 2020 06:54

    Bedava ekmek yok . mücadele edeceksin. Öyle pembe düşler kurmayacaksin. Bizim düşmanımız belli. Batı Amerika Rusya İsrail. Çok akıllı planlı gidilmeli.

  • halk04 Eylül 2020 00:30

    yunanlılar türkiye olmasa ackalacak batacak parası bitince hemen türkler geliyor diyor avrupa oara akıtıyor

  • Yorum03 Eylül 2020 23:56

    Fransa Yunanistan bae mısır İsrail kendi aralarında yeni bir NATO kurmuşlar hadi hayırlısı bu ülkelere yeni katılımlar olacak mı görecez yakında

  • manyak herif03 Eylül 2020 23:54

    komşumuz yunanlılarla doğu akdenizde savaşa girersek kaybederiz akabinde ordumuzun elindeki bütün silahları alınır,tersanelerine girilir bir daha istiklal marşı yazılmak zorunda bırakılırız.o yüzden peşin peşin komşumuz yunanlılarla masa başında istikşafi görüşmelere derhal başlanmalı ve barış anlaşması ivedi imzalanmalıdır.türkiyenin düsturu hep yurtta barış,dünyada barış olmuştur.barış ama şimdi.hemen.

  • Okie Dokie03 Eylül 2020 23:44

    Tarafları sakin olmaya ve diyaloga davet ediyorum.

  • mardinli 03 Eylül 2020 23:29

    yunanistas çok  kaşınıyor turkiye eski türkiye deyil azdan az çoktan çok gider  

  • Itri04 Eylül 2020 08:07

    Türkiye'de her şey yunanistandan çok

  • Ali bey03 Eylül 2020 22:46

    Bı tarafları kaşınıyor. 82 numara plaka mykanos olacak. Az kaldi

  • mehmet03 Eylül 2020 22:34

    haberleri yoktur..

  • Bir yorum03 Eylül 2020 22:32

    Yunanistan bunu  üst akılın zorlaması ile yapıyor ise  bu rolü bir şekilde devam ettirmek zorunda!  Zorunda olmak başka, bilerek isteyerek kasten tahrik etmek başka!  Hangi tavırda olduğunu  zaman içinde belli olacak. Bunun için görüşme yapacaklar ise ne ala!  Yoksa  bir küçük ada için bütün Akdeniz i  kapatmaya kalkan soytarılardan ne  anlayış ne de anlaşma umulmaz.

  • Atakan 03 Eylül 2020 22:27

    Sanki ülkeleri basın kuruluşları idare ediyor siyasilerin açıklaması beklenmeli

  • Anadolu03 Eylül 2020 21:53

    Bırakında şu yunanı denize bi dökelim artık