E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDışişleri Bakanlığı'ndan Sudan'daki vatandaşlara uyarı---

Dışişleri Bakanlığı'ndan Sudan'daki vatandaşlara uyarı

Dışişleri Bakanlığı'ndan Sudan'daki vatandaşlara uyarı
16 Nisan 2023 - 20:52 borsagundem.com

Dışişleri Bakanlığı, Sudan'da yaşanan silahlı çatışmalar nedeniyle ülkedeki Türk vatandaşlarına uyarıda bulundu. Bakanlıktan yapılan açıklamada "Vatandaşlarımızın kapalı alanlarda kalmaya devam etmeleri yararlı olacaktır." denildi

Dışişleri Bakanlığı, Sudan'daki gelişmeleri yakından taekip ettiklerini belirterek bölgedeki vatandaşların kapalı alanlarda kalması çağrısı yaptı. Açıklamada hava sahasının halihazırda kapalı olduğu hatırlatıldı.

"ÜLKEDEKİ GÜVENLİK SEYAHAT İÇİN UYGUN DEĞİL"

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde:

"Sudan'daki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Ülkedeki hava sahası halihazırda kapalıdır. Ülke genelindeki güvenlik durumu da seyahat için bu aşamada uygun değildir. Vatandaşlarımızın kapalı alanlarda kalmaya devam etmeleri yararlı olacaktır. Gelişmeler için Hartum Büyükelçiliğimiz ile Bakanlığımızın resmi web sayfaları ve sosyal medya hesaplarını takip etmeniz tavsiye olunur."

SUDAN'DAKİ KRİZ

Sudan'ın başkenti Hartum ve çeşitli şehirlerinde, dün sabah Sudan ordusu ile paramiliter HDK arasında silahlı çatışmalar başlamıştı.

Ordu ile HDK arasında, HDK'nin tamamen orduya katılmasını öngören askeri güvenlik reformu konusunda son birkaç aydır yaşanan anlaşmazlık, iki güç arasında sıcak çatışmaya dönüşmüştü.

Ülkedeki çatışmalarda 56 sivilin öldüğü, aralarında askerlerin de bulunduğu 595 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

ildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Dubai'deki yangında hayatını kaybedenler için taziye mesajı

Sudan çatışmalarında ölü ayısı 250'ye çıktı

Sudan'da valilik binası ateşe verildi!

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)