E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDışişleri Bakanlığı'ndan İsrailli vekile tepki---

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrailli vekile tepki

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrailli vekile tepki
29 Mayıs 2022 - 22:13 borsagundem.com

İsrailli milletvekili Itamar Ben-Gvir ile fanatik Yahudi gruplar tarafından İsrail polisinin koruması altında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlenmesi Dışişleri Bakanlığı'nın tepkisine yol açtı

Dışişleri Bakanlığı, İsrailli milletvekili Itamar Ben-Gvir ile fanatik Yahudi gruplar tarafından İsrail polisinin koruması altında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlenmesine tepki gösterdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"İsrailli milletvekili Itamar Ben-Gvir ile fanatik Yahudi gruplar tarafından İsrail polisinin koruması altında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlenmesi ve bu bölgede ibadet girişimlerinde bulunulması Harem-i Şerif ve Mescid-i Aksa'daki statükonun açık bir ihlalidir.

İsrail Hükümeti'ni, anılan kutsal mekanlardaki statükonun korunmasına yönelik gerekli önlemleri almaya davet ediyor, bölgede gerginliği tırmandıracak tahrikkar eylemlere izin verilmemesi çağrımızı yineliyoruz."

Hamas: Mescid-i Aksa'ya baskın çağrıları tehlikeli bir tırmanıştır

 

Filistin: İsrail ateşle oynuyor

 

İsrail'den Türkiye açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)