E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDışişleri Bakanı Fidan'dan diplomasi turu---

Dışişleri Bakanı Fidan'dan diplomasi turu

Dışişleri Bakanı Fidan'dan diplomasi turu
05 Ağustos 2023 - 18:24 borsagundem.com

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile görüştü. Görüşmenin gündeminde tahıl koridoru vardı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefonda görüştü. Bakanlıktan yapılan bilgilendirmeye göre Fidan, ABD'li mevkidaşı Blinken'ın talebi üzerine bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, Güney Kafkasya'daki gelişmeler ve bu çerçevede Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki normalleşme süreci, Karadeniz Tahıl Girişimi'nin tekrar canlandırılması, Karadeniz'in güvenliği ve NATO'nun genişlemesi konuları ele alındı.

Bakan Fidan, gün içerisinde Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile de telefonla görüştü. Görüşmede, Karadeniz Tahıl Girişimi'ne tekrar işlerlik kazandırmak için atılabilecek adımlar ele alındı.

Geçtiğimiz günlerde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu konuyu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmüştü.

Erdoğan, Ağustos ayı içinde Putin'in Türkiye'ye ziyarette bulunacağını duyurmuştu.

Rusya'dan Luhansk bölgesi açıklaması

 

Ukrayna 6 Rus limanını askeri tehdit ilan etti

 

Ukrayna krizinin çözümü Suudi Arabistan'da görüşülecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)