E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiDış ticaret rakamları açıklandı---

Dış ticaret rakamları açıklandı

Dış ticaret rakamları açıklandı
04 Eylül 2019 - 11:13 borsagundem.com

Ağustos ayında 13,2 milyar dolarlık ihracat, 15,5 milyar dolarlık ithalat yapıldı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 2019 yılı Ağustos ayı dış ticaret rakamlarını açıkladı. 

Ağustos ayında ihracat yüzde 1,69 artışla 13 milyar 150 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Ağustos ayında ithalat ise yüzde 0,27 azalışla 15 milyar 526 milyon dolar oldu.

Dış ticaret açığı ağustosta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9,88 azalarak 2 milyar 376 milyon dolar olarak kayıtlara geçti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AhmetK04 Eylül 2019 13:20

    İçğmizdeki hainler bundan bile rahatsız.biz hic dısımızda dusman aramayalım, ulkesınden utanan ve dusman ole kotu bir topluluk var ki, yazıl yazık. Dolar ucacak ulke batacak diye sevınmeleri kursagında kalınca, bu rakamlardan rahatsız olmaya başladılar. Tabi secımlerde ulkesının kaderını domatese sogana satan ahlaksızlardan guc aldılar, kriz duasında hepsi.

  • Tufan04 Eylül 2019 13:02

    Şuan sadece ihracat yapanların işi iyi piyasada onlarda ticari savaş olursa zora girebilirler. Misal ben ithalat yapıyorum ama geçen sene yaptığım cironun 3 de 1'ini yapamadım bu sene. Ve sipariş gelmiyor ne ilaç sektöründen ne de gıdadan. Burada bir sıkıntı var. Ben kazanamazsam harcayamam ben harcamazsam o kazanamaz vs bu böyle gider. Yüksek faiz üreticiyi de riskli ticaretten uzaklaştırdı adam mal üretip herkese vermeyle uğraşmaktansa parayı faizde tutuyor dolarla euro ile oynuyor. Berat bey ekonomi iyi vs demeyi bıraksın da faizi neden kol gibi arttırdı onu söylesin.

  • VATANDAS 04 Eylül 2019 12:26

    turkıyede issizlikten durgunluktan sikayet edenler GITSINLER DOLARLARINI BOZSUNLAR...DOLARCI TAYFA PKK DAN DAHA TEHLIKELI ARTIK TURK EKONOMISI ICIN SON BI KAC SENEDIR...

  • Tam komedi04 Eylül 2019 11:34

    Nedense iktidar meydanlarda ihracat rakamlarını rekor diyerek açıklarken , ithalat rakamlarından hiç bahsetmedi ! İstihdam rakamları ile övünürken , işsizlikten bahsetmediği gibi . İmf borcunu ödedim derken , borç almadığımız ülke kalmadığını sakladığı gibi ! Turizm gelirleride rekor onlara göre amma yurtdışına gidenlerin harcamları hiç mevzu bile olmadı ! Enerjide dışa bağımlılık azaldı dendi ama enerji ithalat rakamları hiç telaffuz edilmedi ! DEMEK İSTEDİĞİM SİZE HEP DUYMAK İSTEDİKLERİNİZ ANLATILDI ! Bizim yaptığımız uyarılar ise hep vatan hainliği olarak gösterildi ! Eeee şimdi borç ödediğinizin farkındasınız ama merak etmeyin 2020 de ve sonrasında daha güzel ödeyeceksiniz !!! 

  • AhmetK04 Eylül 2019 12:28

    Aha, kendince sark kurnazı bi algıcı. Dur kendini bilgili sanan su uyanıga biraz birseyler yazalım. Anlamayacak yada anlayamayacak ama basklarına yararlı olabilir. İthalatsız ihracat yada ithalat yapmayan ülke yoktur( bakınız abd ve almanya) onemlı oran ihracatın itgalatı karsılama oranıdır(%85 ile fena degıldır) Batı yanlısı ezik, imf yardımı ve devletin borclanması cok farklı seyler.imf sana siyasi ve ekonomik dayatma yapar. Oburunde ticari saiklerle alısveris vardır. He senın oy verdıgım chp imfden yardım almadık diye hukumetı suclamıstı. Siz batının gudumunde olmak istersiniz o kesın ama herkes mandacılıktan hoslanmaz. Bu data içğn ab ulkelerının kamu borcunun milli gelire oranına bak, bakalım Turkiye nerede. Sen onu da bulamazsın italya, ispanya, fransada bizden cok cok yuksektit mesela. Abd ise dunyada en üst sıralardadır. Daha cok sey yazarım ama vakıt alıyorz Kısaca bu yetersız bilginizlr millete akıl vermeye calısmayın. Olan kıt aklınızı, yeni dunya duzenini anlamayq calısın

  • Kolpaaa...04 Eylül 2019 12:27

    Hangi locanın adamısınız, kime hizmet ediyorsunuz bilmiyorum ama zihniyetinizin kesinlikle kendi ülkenize hizmet etmediği kesin! Zamanın Jön Türkleri neyse şu an siz onlardansınız. Adamlar bütün verileri apaçık veriyor, TÜİK'in sitesinde herşey açık ve rakamlar belli, sen burda kolpadan konuşuyorsun. Yalan söyleyene ve iftira atana birşey yapmıyorlar o yüzden oluyor hep bu tarz açıklamalar...

  • Erdal04 Eylül 2019 11:26

    Şaka gibi rakamlar hiç inandırıcı değil hakkımız da hayırlısı olsun. Vatandaş dar boğaza girdi her geçen gün yeme içme barınma giyinme konusunda zorluk yaşama artıyor.