E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDinamik Yatırım işsizlik rakamlarını değerlendirdi---

Dinamik Yatırım işsizlik rakamlarını değerlendirdi

Dinamik Yatırım işsizlik rakamlarını değerlendirdi
10 Ekim 2022 - 17:00 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından yapılan değerlendirmede, "Eylül itibarıyla işsizlik oranlarında düşüşün sona erdiğini ve son çeyrekte işsizlik oranının yeniden iki haneli oranlara yükseldiğini görebiliriz." denildi.

TÜİK işsizlik ve istihdam rakamlarını açıkladı. Ağustos ayında işsizlik oranı yüzde 9,6'ya gerilerken, istihdam oranı yüzde 47,9 oldu. İşsizlik böylece 4 yıl sonra ilk kez tek haneye indi.

Dinamik Yatırım tarafından yapılan değerlendirme şöyle:

"Ağustos ayında işsiz sayısı bir önceki aya göre 100 bin kişi azalarak 3.31 milyon kişi oldu; çalışan sayısı ise 366 bin kişilik artışla 31.0 milyona ulaştı. Böylelikle işgücündeki 266 bin kişilik artışla birlikte geçen sene ağustosta %12.0 olan işsizlik oranı bu yıl %9.8’e gerilerken önceki ay %10.0 olan mevsimsel etkilerden arındırılmamış işsizlik oranı %9.6’ya geriledi.

Aylık bazda istihdamın %1.2’lik artışına karşılık işsiz sayısının %2.9 düşmesi işgücüne katılım oranının %62.6’dan %53.0’e düşmesine neden oldu. PMI, reel kesim güven endeksi gibi üretim göstergelerindeki hafif zayıflamaya rağmen istihdam piyasasının gücünü koruduğunu görüyoruz.

İşsiz sayısının yanı sıra yarı zamanlı çalışanlar ve işbaşı yapmaya hazır ancak iş aramayanları da dahil eden atıl işgücü oranı da ağustosta önceki aya göre düşüş göstererek %22.4’ten %19.8’e geriledi. Bu da işsizlikteki düşüşün sadece işsiz olarak tanımlanan kesimdeki azalmadan değil iş bulabilen kişi sayısındaki artıştan kaynaklandığını gösteriyor.

Eylül ayı ile birlikte daha fazla göstergede gördüğümüz zayıflık istihdam piyasasının bu gücünü sürdürmesine engel olabilir. Bu yüzden eylül itibarıyla işsizlik oranlarında düşüşün sona erdiğini ve son çeyrekte işsizlik oranının yeniden iki haneli oranlara yükseldiğini görebiliriz."

İşsizlik rakamları açıklandı

 

Bakan Nebati işsizlik rakamlarını değerlendirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • www10 Ekim 2022 18:55

    Yapmayın , işsizlik bu kadar düşmüş mü . Öyleyse süper

  • AHMET ÖZBİR10 Ekim 2022 18:50

    İŞSİZLİK çöküyor, kaosçular kafayı sıyırıyor. Dünya devletleri işsizlikle kavrulurken ülkem her ay işsizliğe çare oluyor, fakir fukara gülüyor hamdolsun. Ne mutlu REİS'im dümende, Türk Devleti ZİRVEDE!

  • fuat10 Ekim 2022 17:11

    woww arastirma sirketine bak sanki temennisini soyluyor ! (6)