E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiBakan Nebati işsizlik rakamlarını değerlendirdi---

Bakan Nebati işsizlik rakamlarını değerlendirdi

Bakan Nebati işsizlik rakamlarını değerlendirdi
10 Ekim 2022 - 11:37 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, tarihi yüksek seviyelere ulaşan istihdam artış eğilimini uygulamaya koyacakları politikalarla sürdürmekte kararlı olduklarını belirtti.

TÜİK işsizlik ve istihdam rakamlarını açıkladı. Ağustos ayında işsizlik oranı yüzde 9,6'ya gerilerken, istihdam oranı yüzde 47,9 oldu. İşsizlik böylece 4 yıl sonra ilk kez tek haneye indi.

Verilerin ardından Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Bakan Nebati, "Türkiye Ekonomi Modeli ile sağladığımız yüksek büyüme ve istihdam artışı sayesinde dünya ekonomilerinden pozitif yönde ayrışmaya devam ediyoruz. Bugün açıklanan işgücü verilerine göre işsizlik oranını tek haneli seviyelere indirmiş bulunuyoruz." dedi.

Yaklaşık 1,9 milyon kişinin son bir yılda olmak üzere, sağlanılan istihdam artışının son iki yılda 3,8 milyonu aştığını belirten Nebati, "Bu suretle, işsizlik oranı ağustos ayında bir önceki aya göre 0,4 puan azalarak yüzde 9,6’ya gerilemiş ve 2014 Mart ayından bu yana en düşük seviyesine inmiştir.

Tarihi yüksek seviyelere ulaşan istihdam artış eğilimini uygulamaya koyacağımız politikalarla sürdürmekte kararlıyız. Yatırım, istihdam, üretim ve ihracat hedeflerimize bir bir ulaşarak vatandaşlarımızın refah seviyesini yükselteceğiz." dedi.

İşsizlik rakamları açıklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)10 Ekim 2022 13:11

    BANA KARARSIZ BİRİNİ GÖSTERİN :D ...Yani, kaç fabrika açtın? kaç ilde kaç fabrika? kaç ilde kaç üretim hattı açıpda, ne kadarlık ithalatı engelledin ve sornasında ihracatı arttırıp kaç kişiyi ilgili fabrikalara soktun ?... işçi iş buldukça kaç sendika üyesi aktif çalışanını arttırdı ?. bende kararlıyım, sokakadaki herkes kararlı ama karar alıcılar icraat yapmıyor... Muhabbet, sohbet.. kendi ayıplarını, kurumların verileri ile değiştirip  hiç bişe yokken bişeler değişmiş gibi yapıyor :D saçmalık

  • Mucise Reis ;)10 Ekim 2022 17:25

    Bu arada, Saç kesme biçme taşıma vb. suriye ye gidip fabrika kurup, yada Afganistana gidip üretim hatlarını taşıyıp bol bol üretim yapabilirsiniz :D  kaçak göçmenler gidecek diye üzülme, sende peşlerinden kaliteli ucuz köle işçilerin peşinden git : )) ahaha

  • Mucise Reis ;)10 Ekim 2022 17:14

    Köle mi arıyorsun ? :D ver adamın alın terini hakkını çalışsın...Neden kimse çalışmıyor işçi bulamıyorsun ? yanında yada firmada kaç kişi emekli olana kadar çalışma imkanı buldu ? :D boş boş konuşuyorlar.. adam 5,500 alacak 10 saat çalışacak, beli eli kolu orası burası sakatlanınca işten çıkacak, çıkartılacak sonra eve kim bakacak ? .bir fabrikatör bir masada dedi bana ya bilmiyorsun 40 yıldır bu işlerdeyiz.. felan filan. ekmek veriyorum zart zurt.. eee yanından firmandan kaç kişi emekli olacak kadar çalıştı dedim sustu :D 1 kişi diyemedi.. sonra iş beyenmezler öyle böyle , ara eleman okulu yok derler. sen al , işçi hakkı ver, sonra işçi bulamıyorum de. Köle olacak sakatlandımı işsiz kalacak öyle adam arıyorlar : )) boş yazışsın. çok boş.Geç bu ayakları : ))

  • Aha sen nerede yaşıyorsun10 Ekim 2022 15:24

    Doğru doğru ama sen fransız kalmışsın tam. nedense biz sanayide iş yapıyoruz sac levha almak için sabahtan kuyruğa giriyoruz sıra anca öğlene geliyor. kalifiye eleman yok surilerle afganlar bir gitsin çalıştıracak adamda bulamayız. ALLAHIM SENİN GİBİ ZİHNİYETLERDEN KORUSUN BİZİ  :D 

  • WERS10 Ekim 2022 12:00

    DESENİZE SURİYELİLER GİTSE AFKANLILAR GİTSE ÜLKEDE İŞSİZ KALMAYACAK

  • BENCE YANLIŞ10 Ekim 2022 15:29

    astor xxl ;) Gayette güzel işler yapıyorum ülkem için kişi kendinden bilir işi sen tembelliğe devam et ;) Cuma günü dişçiye gittim cerrahlık işim var adam koca cerrah helal olsun yaptığı iş ince iş ama beğenmiyor işini ülkenin durumlarından konuştuk falan işte yaşanmaz diyor sonra sohbet baka yerlere gitti işte yelkenlim ile  hafta açılam şu koylar çok güzel şu balıklar böyle yenir geldikten sonrada kanadaya kızımın yanına gidecem diyor yani bilemiyorum bu insan bile bu yaşantısıyla hala şikayetçi ise demekki insanoğlunda bir b.kluk doyumsuzluk var senin gibi xxl astor ;)

  • astor10 Ekim 2022 13:55

    BENCE YANLIŞ :o zaman sen calışmayanların içindesin.

  • WERS10 Ekim 2022 12:39

    yanlış diyorsun bu olayda devlet ve esnaf ın kendi vatandaşına olan ihaneti var esnaf vergi vermek maaş ödemek istemiyor yani çok az maaş ile köle zihniyeti işine geliyor peki devlet ne yapıyor aynısını kaçak çalıştırılan suriyeliler denetlenmiyor ssk ödemiyorlar vergi vermiyorlar iş gücüymüş şunu unutma devlete millete yararı olmayan iş gücü askerlik yapmıyor vergi vermiyor örgütlü bir şekilde geziyor ve sana zarar verip suriyeye geri dönse kimse bulamaz

  • BENCE YANLIŞ10 Ekim 2022 12:18

    Valla gitseler çalışacak adam kalmaz ülkede :) gerçekten samimi bir şekilde söylüyorum bizim insanımız çalışmaya çokta sıcak bakmıyor ama suri afgan olsun ne iş verirsen ver yapıyorlar...