E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisDevlerin Borsa Okulu kapılarını 2. kez açıyor---

Devlerin Borsa Okulu kapılarını 2. kez açıyor

Devlerin Borsa Okulu kapılarını 2. kez açıyor
25 Eylül 2013 - 09:28 borsagundem.com

Türkiye’nin büyük vizyonuna sahip çıkacak bilinçli yatırımcıları yetiştiren, borsayı gerçek borsacılardan öğreten Borsa Okulu yine çok iddialı

BORSAGUNDEM.COM
2013 yılı ilk yarısında “İddia ediyoruz, bilinçlenme bu sıralardan başlayacak, Mayıs ayı borsa dünyası için milat olacak” demiştik; oldu...
“Borsa Okur Yazarlığı eğitimindeki müthiş havayı teneffüs eden, sektörün ünlü aktörlerini dinleyen herkes birer ‘Borsa Kurdu' gibi yeniden doğacak” demiştik; doğdu...
Bahçeşehir Üniversitesi - Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği (SPYD) - Gündem Medya Grubu’nun işbirliğinde kurulan, yüzlerce müracaat içinden kontenjan gereği okula kabul edilen 30 öğrencisini Haziran ayında başarıyla mezun eden Türkiye’nin ilk ve tek “Borsa Okulu”, kapılarını ikinci kez yeniden açacak. Piyasa dolandırıcılarına karşı uyanık, her kuruşunun değerini bilen, yatırım stratejisinin önemine kavramış, bilinçli yeni “Borsa Kurtları” yetiştirmek için…
Bahçeşehir Üniversitesi - Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği (SPYD) - Gündem Medya Grubu’nun kıskanılan eğitim programı Borsa Okulu, Kasım ayında finansal piyasalarda kariyer yapmayı arzu eden, borsaya ilgi duyan, yatırımlarına sağlıklı yön vermek isteyen öğrencileriyle yeniden buluşacak. ‘Borsa okur yazarlığı’nı sektörle tanıştıran dev işbirliği, yine çok konuşulacak bir eğitim programıyla karşınızda olacak.
 NELER ÖĞRENECEKSİNİZ?
20 yılı aşkın süredir, broker’lıktan portföy yöneticiliğine, birçok alanda görev almış, işinin ustası, Türk sermaye piyasalarının en yetkili isimlerinden SPYD Başkanı Arif Ünver, ülkemizde Türev piyasaların başlangıcından bu yana önde gelen kurumlarda çalışmış, halen foreks piyasalarda aktif olarak yöneticilik yapan sektörün tecrübeli ismi Levent Kerik ve mali tablolar, bağımsız denetim, vergi konularında Türkiye’nin akıl danıştığı Maltepe Üniversitesi İİBF öğretim üyesi Dursun Ali Yaz öncülüğünde verilen derslerde, gerçek profesyoneller, şirket patronları, aracı kurumların ünlü isimleri, dev konuklar, hiçbir yerde bulup konuşamayacağınız spekülatörler, sürpriz isimler ve borsa habercileri Borsa Okulu çatısı altında geçtiğimiz sezon olduğu gibi tecrübelerini, birikimlerini aktaracak, sırlarını paylaşacak, katılımcılara tehlikelere karşı uyanık olmanın yollarını öğretecek.
Hafta sonları gerçekleşecek ve toplamda 5 hafta sürecek müthiş program boyunca öğrenciler borsanın "Oyun mu, yatırım mı?" olduğunun farkını anlayabilecek, ‘manipülasyon nedir, spekülatör kimdir?’i, foreksi, piyasadaki risklere karşı ayakta ve hayatta kalmanın yollarını duayen isimlerden öğrenecek. Ayrıca 5 hafta boyunca mali piyasalar, bilanço gelir tabloları okuma, temel analiz, teknik analiz, grafik alım/satım aşaması, türev piyasalar, yatırım stratejisi belirleme başta olmak üzere çok kapsamlı bir eğitim programı sunulacak.
Okul ikinci eğitim süresinde de, borsaya, sermaye piyasalarına ilgi duyan, birikimlerini değerlendirmek isteyen, kariyer planlamasında bu alanlara yer veren, öğrenci, ev hanımı, serbest meslek sahibi, ücretli çalışan, orta ve küçük ölçekli tasarruf sahibi ile borsa hakkında tereddüt duyan herkese açık olacak.
TEKNİK DONANIMI MÜTHİŞ FİNANS MERKEZİ
Bahçeşehir Üniversitesi’nin Beşiktaş Kampüsü’nde, teknik olarak müthiş bir donanıma sahip, her öğrenciye Bloomberg ve Matriks data ekranlarının tahsis edildiği, teori ve pratiğin harmanlaması açısından önemli bir atmosferin oluşturulduğu Finans Merkezi’nde uygulanacak 5 haftalık eğitim programı sonunda, her katılımcı artık “Hangi hisse ne zaman alınır?” sorusunun cevabını öğrenmiş, “Endeks düşerken, hisse fiyatları oynarken pozisyon ne olmalı?” paniğinden kurtulmuş, yatırımcıyı kabuslardan uzak tutacak püf noktalarını anlamış olacak. İstediği an borsaya güven ve büyük bir keyifle adım atabilecek. 
ARİF ÜNVER’DEN DERS GİBİ MESAJ
Borsa Okulu’nun eğitimcilerinden SPYD Başkanı Arif Ünver, eğitim programına katılmak için gün sayan öğrencilere seslenirken, “Piyasa katılımcılarının bilinç düzeyinin yükselmesi, piyasalarda fiyatların daha gerçekçi olmasına fayda sağlayacaktır. Gerçekleştireceğimiz, eğitim sonrası sadece katılımcılar değil, dolaylı olarak orta ve uzun dönemde ülkemiz ekonomisi fayda sağlayacaktır" dedi. Ünver, Türkiye’nin büyük vizyonu ve geleceği açısından, piyasaların varoluş sebebi olan tasarruf sahiplerinin bilinçlenmesinin, arzu edilen ekonomik gelişimin yakalanması adına büyük önem arz ettiğini de söyledi.
İLK MEZUNLAR: İYİ Kİ BORSA OKULU VAR
Büyük ilgi gören Borsa Okulu’nun ilk ders programında, Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Dr. Aydın Seyman, Gedik Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Topaç, Işıklar Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Eser, Piramit Menkul Değerler'in ortağı Kubilay Yıldız, ünlü yatırımcılar A1 Capital’ın ortakları Hakan Derinkök, Murat Güler ve Yönetim Kurulu Üyesi Ender Şahin gibi sektörün önde gelen, duayen ve ünlü isimlerinden ders alan ilk mezunlar duygularını şöyle paylaştı:
*Hayri Uygun (58 yaşında, sanayici): “Burada aldığımız eğitim beklentimin çok üzerinde. Borsada yatırım yapan ve yapmayı düşünen herkesin bu okula gelmesi gerekiyor.”
*Mehmet Serkan Erdem (41 yaşında, kumaş ithalatçısı): “Eğitim son derece keyifli, eğlenceli. ‘Verdiğin paranın karşılığını almak’ diye bir söz vardır ya, bu okul için söylenmiş sanki. Geldiğim nokta, borsada yüzde 30 olan anlama düzeyim yüzde 70’lere yükselmiş durumda. Borsada yatırım düşünen herkesin bu eğitimi alması gerektiğini inanıyorum. Müthiş bir başlangıç ve temel oluşturduğu kesin.”
*İrem Elçinsoy (Yaş 32, Proje Geliştirme Müdürü): “Ben, ‘Borsa nedir?’ diye internete bakıp gelmiştim. Yani sıfırdım, hiçbir bilgim yoktu. Şimdi kendimi yatırımcı gibi hissediyorum. İnsanların alın teriyle kazandıkları paraları, hiç bilmedikleri bir konuda kolayca kaybettiklerini görünce bu eğitimi almadan nasıl oluyor da borsaya giriyorlar, ona şaşırıyorum.”
*Fırat Keskin (Yaş 38, Satın Alma Departmanı): “Borsa Okulu bir yatırımcı açısından çok iyi bir başlangıç. İyi bir temel verdiğine inanıyorum. Borsada yatırım yapmayı düşünen herkes bu eğitim almalı. Çünkü borsada yatırım yapmak genelde Türkiye’de yanlış bir gözle görülüyor. Borsanın bir kumar olmadığının, bunun bir yatırım aracı olduğunun anlaşılması açısından çok doğru bir eğitim olduğunu düşünüyorum.”
BU FIRSAT KAÇMAZ
İlk mezunların sizinle paylaştığı duygularını okudunuz. Biz de, Borsa Okulu’nun yeni eğitim programının sınırlı sayıdaki kontenjanla start alacağını hatırlatıyor…
Ve diyoruz ki;
2 Kasım’da ‘gong’ çalacak, devlerin büyük ‘Borsa Dersi' başlayacak…
BORSA OKUR YAZARLIĞI EĞİTİM PROGRAMI
*Süre: 25 saat/5 hafta
*Başlama ve Bitiş Tarihi: 2 Kasım 2013- 30 Kasım 2013
*Eğitim Gün ve Saatleri: Cumartesi 10.00-16.00

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Burak27 Eylül 2013 10:35

    Arif hoca % kac kazandirdi size.

  • küçük yatırımcı25 Eylül 2013 17:36

    İstanbul dışındakilerin sucu ne...Bu iş internet ortamında olsun herkes faydalansın yada filme alınıp banttan yayınlansın onada razıyız...yatkililere ulaştırın bunu lütfen borsagündemmmm

  • yalaka mode25 Eylül 2013 17:31

    herşey kendi çıkarları için. kendi çıakrlarına sinsi şekilde hizmet için. ANLADINMI PANPA!!.

  • kadir25 Eylül 2013 09:51

    borsa okulu internet ortamında uzaktan eğitim şeklinde olması daha çok katılım sağlar. Bu konuda yardımcı olmanızı istiyorum...

  • recep25 Eylül 2013 09:40

    ARİF HOCAM İLİM İRFAN YURDU YARATTIN. BU MEMLEKETTEKİ İNSANLARA HESAP YAPTIRMAYI ÖĞRETTİN. SEVİYORUZ SENİ ARİF HOCAM.