E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriDerlüks Yatırım Holding’den rekorlarla dolu bilanço---

Derlüks Yatırım Holding’den rekorlarla dolu bilanço

Derlüks Yatırım Holding’den rekorlarla dolu bilanço
11 Şubat 2022 - 19:45 borsagundem.com

Borsa İstanbul’un vizyoner, azimli ve girişimci şirketi Derlüks, hızlı büyüyen kazançlı sektörlere yatırım hedefiyle çıktığı yolda, 2020’yi fena gölgede bıraktı. Şirket 4. çeyrekte net karını yüzde 781, yıllıkta yüzde 270 artırdı.

BORSAGUNDEM.COM

Vizyon, öngörü, strateji buluştu, azmin ve bilinçli adımların zaferi rakamlara döküldü.

3 yıl önce borsaya gelen, ikinci yılda halka arz başarısını yatırım holdinge dönüşerek taçlandıran Derlüks, sektöre damga vuracak bilançosuyla borsa dünyasında ses getirdi.

Kararlı ve müthiş atılımlarıyla Kovid-19’a karşı dimdik duran, kar artıran, istikrar sağlayan yatırımlarla gücünü gösteren, otomotivden enerjiye, hızlı büyüyen sektörlere yönelik nefes kesici girişimleriyle ‘en tepe’ hedefine koşar adım yaklaşan Derlüks Yatırım Holding 2021’i rekorlarla bitirdi. Bilanço aleminde 2022’ye müthiş bir enerjiyle 'merhaba' dedi...

KAP’ta yayınlanan konsolide bilançoya göre, Derlüks Yatırım Holding’in 2021 4. çeyrek karı 23.163.649 TL, 2021 yılı toplam karı ise 27.334.985 TL olarak açıklandı.

2020 4. çeyrekte 2.628.397 TL kar açıklayan şirket, geçen yılı son çeyrekte 9’a, 2020 toplamı 7.375.058 TL olan karı da yaklaşık 4’e katladı. 4 çeyrekteki net kar artış rekoru bir önceki yıla göre yüzde 781.  

2020’de 75.446.408 TL olan özkaynaklar da 77.544.819 TL’ye çıktı.

Derlüks Yatırım Holding, ‘yükseliş bilançosu’yla 2021’e, 2020’yi gölgede bırakarak, yüzde 270 net kar artış rekoruyla veda etti.  

Derlüks, borcunu azalttı karını yüzde 101 artırdı

2019’u 3.8 milyon, 2020’yi 7.4 milyon TL karla tamamlayan, karını yüzde 101 artırırken özkaynaklarını 59 milyondan 75 milyona taşıyan Derlüks’ün, 2021’in yüzde 270 artan karıyla bu akşam verdiği mesaj çok net: Yükseliş, şansa değil inanca, çalışmaya dayalı. Rastgele değil, hesaplı, kitaplı, atılımlı.

Sermaye piyasalarında ve üyesi olduğu borsa dünyasında dikkat çeken, çok konuşulan adımlarla  sektörde ‘güçlü aktör’ koltuğuna oturan Derlüks Yatırım Holding’in imza attığı başarıların sırrına gelince… Satın almalardan önce…

Özetle…

Üç yıl önce borsaya geldiler, gong sesinin ardından gıptayla izlenen yolu iki senede katettiler. Borçların üzerini çizip, mali yapıyı güçlendirdiler. Tek sektör, tek ürün, tek müşteri riskini erken fark edip, yatırım holdinge geçerek, hızlı büyüyen sektörlere yöneldiler. Girişimler arttı, haliyle gelir, yeni beklentiler ve hedefler de…

DERLÜKS’Ü VE YATIRIMCILARI ISITAN “GÜNEŞ” ENERJİSİ

Çok değil 4 ay önce, iştiraki üzerinden küresel bir gelecek vadeden yenilenebilir enerji alanında ‘ben de varım’ dedi. Şirket, güneşin yaktığı Ege’deki santrallere 3.270.000 Amerikan Doları bedel karşılığı giriş yaptı. Önemli hamlenin 2022 Mart’ında devreye gireceği, 7.300.000 Amerikan Doları gelir elde edilmesinin beklendiği açıklandı. İzmir Seferihisar adresinde parlayan Güneş enerjisi, akıl dolu yatırımın avantajını ikiye katlayarak gözler önüne serdi.

Tüm dünyayı kasıp kavuran, havalı markaları zora sokan, dev sektörleri yerlere seren, milyonlarca insanı işinden, aşından eden pandeminin yarattığı ekonomik darboğaza karşılık, Derlüks Yatırım Holding’in yeni normalde öne çıkan alanlara yönelik kritik atakları, hem şirkete hem hissedarlara ‘nefes’ aldırdı.

‘Güneş’ ısıttı, artan gelir rahatlattı.

Derlüks’ten enerji sektöründe önemli yatırım

AĞRI VE NİĞDE HAMLESİ

Takvimi biraz geriye sarınca, 2021’in Şubat ve Mayıs aylarının Derlüks için ne kadar kıymetli olduğu ortaya çıktı. Önce Ağrı, ardından Niğde; kar üstüne kar koymak adına yüzünü yeni iş kollarına çeviren şirket, iki bölgedeki santrallerin toplam 8 milyon Amerikan Doları ödemeyle, bünyeye katılacağını duyurdu. KAP’ta Ağrı için ‘satın alındı’, Niğde için de ‘satın alınmasına karar verildi” bilgisi paylaşıldı.

Derlüks Yatırım Holding'den enerjide güçlü bir adım daha

ÖNCE ‘UNVAN’, SONRA ‘İŞLEM KODU’ DEĞİŞTİ

Bu arada, 2021’in Mart’ında Derlüks’te tarihi değişiklik yaşandı. Yılın önemli kararlarından birini daha gerçekleştiren şirket, Derlüks Deri olan unvanını Derlüks Yatırım Holding’e çevirdiğini ilan etti. KAP’a yollanan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Şirketimiz 11.03.2021 tarihli Olağan Genel Kurulunun 9.gündem maddesine ilişkin "Şirketin Unvanı" konulu 2. maddesi, "Şirketin Amaç ve Konusu" konulu 3. maddesi, "Karın Tespiti ve Dağıtımı" konulu 13.maddesini içeren esas sözleşme tadil tasarısı Genel Kurulda oylanarak oybirliği ile kabul edilmişti. Söz konusu Genel Kurul tutanakları 15.03.2021 tarihi itibariyle İstanbul Ticaret Sicili tarafından 50519 ilan sıra no ile tescil edilerek Şirketimiz Unvanı "Derlüks Yatırım Holding A.Ş.olarak değiştirilmiştir.”

Akabinde unvanla birlikte işlem kodu da yenilendi. "#DERAS" gitti, “#DERHL" geldi.

Unvan değişti, Derlüks ‘yatırım holding’e dönüştü

SATIR ARASINI OKUYANLAR KAZANDI

Yenilenmedeki asıl amaç, “Özellikle yenilenebilir enerji, otomotiv ticareti, gıda ve gıda dışı tüketim malzemesi dağıtımı ve deri konfeksiyon sektörlerinde faaliyetler devam edecek, öte yandan yeni dönemde öne çıkan sektörlerde yatırım olanakları araştırılacaktır” ifadesinde saklıydı. Satır aralarını okumasını bilen yatırımcılar, Derlüks’le beraber, başarılı ve kazançlı yeni bir ‘geleceğe’ yol alıyordu.

Derlüks onay aldı, otomotiv sektörüne daldı

DİKKAT ÇEKEN OTOMOTİV ATAĞI
 
2020’nin son aylarında ortaya çıkan “Havana” ismi, yeni bir hayatın ne kadar hızlı olacağının da adeta işaret fişeğiydi. Elektrikli araçlar için şarj istasyonunun yanı sıra otomotive de yatırımlar yapan Derlüks, ülke çapında başlatılan şubeleşmenin ilk adamını da atıyordu. Belgeleri Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanan bağlı ortaklık Havana Motorlu Araçlar, tüm otomobilleri ithal etme hakkını kazandı. Pandemi sonrası öne çıkan elektrikli ve A sınıfı lüks otomotiv sektörüne girerek yeni bir şirket kurma kararı alan Derlüks, yola Havana’yla çıktı.  

Derlüks: Holding çatısı altında büyüyeceğiz

"AYDINLIK YARINLAR"A İŞARET...

Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Güzelci, Nisan 2021’de Borsagundem.com'a verdiği röportajda, Derlüks’ün halka arz başarısını dile getirirken, KAP’da yayınlanan ifadelerle yılın beklentilerini açıklarken, kullanılan cümleler ‘aydınlık yarınlar’ı da işaret ediyordu.

İşte satır başları:

* Şirketin hedefi 2021 yılında bir holding şirketi olmak ve verimli sektörlerde faaliyetini sürdürmek,

* Emiliano Zapata markasıyla, deri konfeksiyon sektöründe pandemi sonrası tekrar güç kazanmak ve dünyaca bilinir hale gelmek,

* Vizyon Pazarlama markasıyla, gıda ve gıda dışı hızlı tüketim malzemeleri dağıtım sektöründe bölgesel önemli bir dağıtıcı olmak,

* Havana Motor markasıyla, elektrikli lüks otomobil ithalatında distribütörler hariç en önemli oyuncu olmak ve yerli otomobil pazarlamasına hazırlanmak,

* Toprak Enerji markasıyla yenilenebilir enerji sektörünün öncü girişimcisi olmak, satış ve büyüme vizyonu doğrultusunda ilerlemek,

* Yenilenebilir enerji, elektrik depolanması, çöp madenciliği ve atık geri dönüşümü, gıda lojistiği, sağlık ekipmanları gibi sektörlerde de fırsatları değerlendirmek..

Derlüks’ün halka arz başarısı

YILI REKORLARA DOYMAYAN BİLANÇOYLA KAPATTI

“Yeni insan yeni yaşam” sloganının rotasını "yeni unvan, yeni iş alanları, yeni hedefler"e çeviren, Borsa İstanbul’un misyon yüklü üyesi Derlüks Yatırım Holding, ne kadar doğru adımlar attığını 2021 yılı finansal sonuçlarıyla kanıtladı. Rekorlara doymayan bir konsolide bilançoyla…

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 10,09
En Yüksek: 10,34
En Düşük: 9,88
Değişim 1,51 %
FK: 20,39
PD / DD: 4,34
İşlem Hacmi 29.897.792
Toplam Adet: 2.972.007
Ağırlıklı Ort.: 10,05