E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDeprem yardımı ülkede kriz çıkardı---

Deprem yardımı ülkede kriz çıkardı

Deprem yardımı ülkede kriz çıkardı
13 Şubat 2023 - 08:49 borsagundem.com

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle, ismini açıklamayan bir Pakistan vatandaşının Türkiye'nin ABD Büyükelçiliği'ne giderek 30 milyon dolar bağışlaması tartışma konusu oldu.

6 Şubat’ta merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerde yaşamını yitirenlerin sayısı her geçen dakika artarken, birçok ülkeden yardım hamleleri de geliyor…

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif’in önceki gün Twitter’da yaptığı bir paylaşım da ülkede yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Şerif, “İsmini açıklamayan bir Pakistan vatandaşının Türkiye’nin ABD Büyükelçiliği’ne girerek depremde hayatını kaybedenler için 30 milyon dolar bağışlaması beni çok derinden etkiledi” dedi. Şerif, yardımın büyük bir önem taşıdığını da söylerken bu mesajlar derin bir ekonomik kriz içinde olan ülkede tepki çekti.

Resmi verilere göre ülkede döviz rezervlerinin çok düşük bir seviyeye geldiği ve ülkede kriz yaşandığı belirtilirken birçok sosyal medya kullanıcısı ve gazeteci bu yardımseverin neden ülkesine yardım etmediğine yönelik sorular sordu.

“ACABA NEDEN?”

Yazar Ayesha Siddiqa, “Bu yardımseverin sessizce Pakistan büyükelçiliğine gelerek sel felaketine yardım için para vermemesi çok şaşırtıcı. Acaba neden?” dedi. Öte yandan Pakistan’da yaşayan bir gazeteci olan İhtişan ul Haq ise, “Neden Pakistan büyükelçiliğine gitmiyor bir ona bakmak gerek” ifadesini kullandı.

Pakistan hükümeti konuyla ilgili başka bir açıklama yapmazken, ismini gizleyen yardımseverin kim olduğuna dair ise bir yorum yapılmadı. (Sözcü)

IMF'den Pakistan hamlesi

 

Pakistan'dan Türkiye'ye kurtarma ekibi yardımı

 

3 soruda Pakistan ekonomik krizi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KERİM13 Şubat 2023 15:05

    ATMA RECEP DİN KARDEŞİYİZ.HİÇBİR PAKİSTANLI SİZİN SÖYLEDİĞİNİZ İTİRAZLARI YAPMAZ

  • Deep purple13 Şubat 2023 14:16

    Pakistanlinin 30 milyon doları kesin depremzedelere harcanır hiç kuşkum yok

  • Bik13 Şubat 2023 09:09

    Vatandaş da nakit olarak kime bağış yapacağını şaşırdı. Hatay depremzedeleri AFAD ve Kızılay'ı görmedik diyorlar. Millet orada devlet nerede? Kızılay, Ensar vakfına para transferi yapmakta becerikli!

  • Hatay13 Şubat 2023 19:47

    Canla başla Hatay'da yardıma gelen gerek devlet çalışanları gerek gönüllüleri görmemek nankörlükdür. Şunu unutmayın insanlar birinin hayatını kurtarmak adına kendi canını riske atıyor. Bunun ne demek olduğunu bir düşün ondan sonra yaz

  • Murat13 Şubat 2023 12:44

    Gözünle neyi gördün neyi tespit ettin. Varsa tespitin devletin yetkililerine bildirdin mi ? Bildirdiklerinden kaçı gerçekleşti. Hepsini buraya ispatlı olarak yazar mısın lütfen.

  • Yusuf Işık 13 Şubat 2023 10:09

    Allah dan kork, Hangi gözünle gördün yardımların çalındığını, Allah akıl fikir versin, bunca insanın kul hakkına giriyorsun, klavye delikanlısı ismini yazsana yüreğin varsa

  • Kaçan Grup13 Şubat 2023 08:59

    usa go home