E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDemir ve bakır fiyatlarında 'teşvik' yükselişi---

Demir ve bakır fiyatlarında 'teşvik' yükselişi

Demir ve bakır fiyatlarında 'teşvik' yükselişi
25 Ekim 2023 - 08:49 borsagundem.com

Şanghay'da bakır, iyimser talep görünümüyle 2 haftanın zirvesine çıktı. Dalian'da demir cevheri ise Çin'de mali teşvikin artmasıyla 5 haftanın zirvesine çıktı

Şanghay'da bakır fiyatları, Çin'in ekonomiyi desteklemek için yeni teşvik tedbirleri uygulamaya koyma kararının ardından iyileşen talep görünümünün desteğiyle iki haftanın zirvesine tırmandı.

Şangay Vadeli İşlemler Borsası'nda Aralık vadeli bakır kontratı, TSİ 06.51'de %1,1 artışla 66.900 yuan/tona (9.149,34 dolar) yükseldi. Bu seviye, 10 Ekim'den bu yana en yüksek seviye olarak kayda geçti.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, iki haftanın en yüksek seviyesi olan 8.057 dolar/tonu korudu.

Çin devlet medyasının haberine göre, Çin üst parlamentosu, 1 trilyon yuan tutarında tahvil ihracını onayladı ve fonların felaket bölgelerini yeniden inşa etmek ve altyapıyı iyileştirmek için harcanacağını bildirdi.

Analistler, mali teşvikteki artışın, üst düzey liderliğin ekonomik büyümeyi artırma konusundaki kararlılığını gösterdiğini kaydetti.

Şangay Metal Piyasası'na (SMM) göre, bakıra yönelik güçlü talep ve son haftalarda yaşanan fiyat düşüşünün alımları daha da tetiklemesi, Ekim ayında piyasa güvenini artırdı.

Güçlü talep görünümü, güçlenen dolardan gelen baskıyı dengeledi.

LME'de alüminyum %1, kalay %0,4, çinko %0,8 arttı, nikel %0,2 ve kurşun %0,4 düştü.

SHFE'de alüminyum %1,1 arttı.

Dalian'da demir cevheri, Çin'de mali teşvikin artmasıyla 5 haftanın zirvesine çıktı

Dalian'da demir cevheri vadeli işlemleri, Çin'in ekonomik büyümeyi teşvik etmek için ek mali önlemleri onaylamasının etkisiyle art arda üçüncü günde de yükseldi ve beş haftanın zirvesine çıktı.

Çin devlet medyasının bildirdiğine göre, Çin'in üst parlamento organı, 1 trilyon yuan (137 milyar dolar) tutarında devlet tahvili ihracını onayladı ve yerel yönetimlerin 2024 tahvil kotalarının bir kısmını önden yüklemelerine izin veren bir yasa tasarısını kabul etti.

Dalian Emtia Borsası'nda Ocak vadeli demir cevheri, %4,1 oranında artış göstererek 19 Eylül'den bu yana en güçlü seviyesi olan 878,50 yuan/tona ulaştı.

Singapur Borsası'nda, Kasım kontratı, TSİ 06.58'de %0,9 artışla 117,15 dolar/tona yükseldi.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda çelik fiyat göstergeleri de yükseldi. İnşaat demiri %2,3, sıcak haddelenmiş rulo %2,1, filmaşin %1,4 ve paslanmaz çelik %1 arttı.

Analistler, piyasa duyarlılığının kısa vadede arttığını ve fiyatların güçlü yönde dalgalanmasının beklendiğini belirtti.

Dalian'da koklaşabilir kömür ve kok kömürü sırasıyla %5,1 ve %4,6 arttı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)