E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDemir ve bakır fiyatlarında düşüş---

Demir ve bakır fiyatlarında düşüş

Demir ve bakır fiyatlarında düşüş
20 Ekim 2023 - 08:43 borsagundem.com

Bakır, doların güçlenmesiyle bir miktar geriledi. Demir cevheri ise Çin'de emlak ve çelik üretim endişeleriyle düştü

Bakır fiyatları, ABD dolarının yüksek Hazine getirileri sayesinde güçlenmesiyle düşüş yaşadı, ancak Çin'de daha fazla teşvik umutları düşüşü sınırladı.

Londra Metal Borsası'nda (LME) üç ay vadeli bakır, TSİ 06.46'da %0,2 düşüşle 7.977 dolar/tona geriledi.

Şangay Vadeli İşlemler Borsası'nda Kasım ayı bakır kontratı, %0,03 düşüşle 66.470 yuan/tona (9.084,94 dolar) indi.

Analistler, güçlü görünüme rağmen fiyatlardaki son zamanlardaki zayıflığın madencilik sektöründe endişeleri artırdığını belirtti.

Demir cevheri, Çin'de emlak ve çelik üretim endişeleriyle düştü

Demir cevheri vadeli işlemleri, Çin'in emlak piyasasına ilişkin endişeler ve beklenenden zayıf çelik üretiminin etkisiyle düşüş yaşadı.

Dalian Emtia Borsası'nda Ocak vadeli demir cevheri,TSİ 06.00'da %1,5 düşüşle 854 yuan/tona (116,72 dolar) geriledi. Kontrat bu hafta şimdiye kadar %1,9 kazanç elde etti ve art arda üç hafta süren düşüşlerin ardından ilk haftalık yükselişine hazırlanıyor.

Singapur Borsası'nda, Kasım ayı demir cevheri, %2 düşüşle 114,55 dolar/tona geriledi. Kontrat bu hafta şimdiye kadar %2,3 kazanç elde ederek son beş haftadaki ilk haftalık yükselişine doğru ilerliyor.

Çarşamba günü açıklanan veriler, Çin ekonomisinin üçüncü çeyrekte beklenenden daha hızlı büyüdüğünü, Eylül ayında tüketim ve sanayi faaliyetlerinde güç sergilediğini gösterdi. Bu da son dönemde alınan politika tedbirlerinin geçici bir toparlanmayı desteklediğini gösteriyor.

Analistler, emlak sektörüyle ilgili hala endişelerin olduğuna dikkat çekkiyor.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri kontratı %0,2, sıcak haddelenmiş rulo %0,3, filmaşin %0,2 ve paslanmaz çelik %0,8 düştü.

Powell'ın konuşmaları Asya piyasalarına yansıdı

 

ABD'den 'kripto' avı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)