E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDemir fiyatları 2 yılın zirvesinde---

Demir fiyatları 2 yılın zirvesinde

Demir fiyatları 2 yılın zirvesinde
10 Kasım 2023 - 08:44 borsagundem.com

Temel metallerin fiyatı faiz artışı endişesiyle geriledi. Dalian'da demir cevheri ise talep umudu ve arz endişesiyle 2 yılın zirvesine çıktı

Demir dışı metal fiyatları, ABD Merkez Bankası yetkililerinin enflasyonla mücadele için faiz artışlarının devam edebileceğine işaret eden şahin yorumlarının ardından düştü.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 6.29'da %0,4 düşüşle 8.112 dolar/tona gerilerken, Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda Aralık ayı bakır kontratı, %0,1 düşüşle 67.130 yuan/tondan (9.205,73 dolar) işlem gördü.

Dolar endeksinin, 8 Eylül'den bu yana en iyi haftalık kazancına yönelmesi nedeniyle her iki kontrat da yaklaşık bir ayın en büyük haftalık düşüşünü gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Aralarında Fed Başkanı Jerome Powell'ın da bulunduğu Fed yetkilileri dün faiz oranlarının enflasyonla mücadeleyi bitirecek kadar yüksek olduğundan hâlâ emin olmadıklarını belirtti.

LME'de alüminyum %0,3, nikel %0,6, çinko %0,5, kurşun %0,5 ve kalay %0,7 düştü.

Demirde 2 yılın zirvesi

Demir cevheri, arz endişeleri ve Çin'in emlak sektöründen gelen bir dizi olumlu sinyalin ardından talebin yeniden canlandığı yönündeki umutların desteğiyle yükselişini sürdürdü.

Dalian Emtia Borsası'nda (DCE) Ocak vadeli demir cevheri, TSİ 04.57'de %1,49 artışla 951,5 yuan/tona (130,50 dolar) yükseldi ve Ağustos 2021'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Singapur Borsası'nda aralık ayı demir cevheri, %0,78 artışla 126,15 dolar/ton ile mart sonundan bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

Analistler, fiyat artışının, yeterli likiditeyi sağlamak için daha fazla faiz indirimi beklentisi, emlak sektörüne destek ve arz kesintisi endişelerinden kaynaklandığını belirtti.

Ancak bazı analistler, hem muhtemelen daha sıkı devlet denetimi hem de kışın düşen talep nedeniyle aşağı yönlü risklerin artacağı konusunda uyarıda bulundu.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %0,52, sıcak haddelenmiş rulo %0,86, filmaşin %0,57 ve paslanmaz çelik %0,38 arttı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)