E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDemir cevheri yüzde 3 artarken bakır fiyatlarında yatay seyir---

Demir cevheri yüzde 3 artarken bakır fiyatlarında yatay seyir

Demir cevheri yüzde 3 artarken bakır fiyatlarında yatay seyir
07 Aralık 2023 - 08:48 borsagundem.com

LME'de bakır, piyasalar yeni itici güç beklerken yatay seyretti. Dalian'da demir cevheri ise olumlu üretim haberleri ve sürdürülebilir talep nedeniyle %3'ten fazla arttı

Londra'da bakır fiyatları, trader'lar piyasayı harekete geçirecek herhangi bir önemli katalizörün yokluğunda aktif bahis oynamaktan kaçınırken yatay seyretti. Ayrıca doların bu hafta güçlü performansları metal üzerinde baskı yarattı.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 06.47'de yatay seyrederek 8.284,50 dolar/ton seviyesinde tutundu.

Şangay Vadeli İşlemler Borsası'nda Ocak ayı bakır kontratı, %0,4 düşerek 67.480 yuan/tona (9.423,26 dolar) geriledi ve seansın başındaki 14 Kasım'dan bu yana en düşük seviye olan 67.200 yuan/tona göre biraz toparlandı.

Dolar endeksi sabit kaldı ancak bu hafta şimdiye kadar yaklaşık %1 artış gösterdi.

Fiyatların tamponlanmasına yardımcı olan Çin verileri, Kasım ayında ihracatın altı aydan beri ilk kez arttığını gösterdi. Bu da imalat sektörünün küresel ticaret akışlarındaki artıştan yararlanmaya başlayabileceğini gösteriyor.

SHFE'de kalay %3 kadar artarak 207.950 yuan/tona yükseldi ve 22 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

Dalian'da demir cevheri, olumlu üretim haberleri ve sürdürülebilir talep nedeniyle %3'ten fazla arttı

Demir cevheri vadeli işlemleri, piyasa katılımcılarının büyük üreticilerden gelen olumlu haberlere ve devam eden güçlü talebe tepki vermesiyle değer kazandı.

Dalian Emtia Borsası'nda (DCE) Mayıs vadeli demir cevheri, TSİ 05.50'de %3,1 artışla 945 yuan/tona (131,95 dolar) yükseldi.

Singapur Borsası'nda Ocak ayına ait gösterge demir cevheri, üst üste üçüncü seansta %0,5 artışla 131,65 dolar/ton seviyesinde işlem gördü.

Dünyanın en büyük demir cevheri üreticilerinden biri olan Brezilyalı madenci Vale, Çin'in beklenenden güçlü talebine güvenerek üst üste ikinci yılda da üretim hedefini korudu.

Rio Tinto, Çarşamba günü dev Simandou demir cevheri projesinden üretim başlangıcını bir yıl öncesine erteledi ve bu, küresel deniz yoluyla taşınan arza yaklaşık %5 katkı sağlayacak.

Analistler, önemli üreticilerin istikrarlı üretim beklentileri, talepte toparlanma beklentileri göz önüne alındığında, gelecek yıl da hammadde fiyatlarının yukarı yönlü yükselişini desteklemeye devam edeceğini kaydetti.

Analistler, fiyat kontrolünde başlangıçtaki etkinliğine rağmen duyurunun etkilerinin azaldığını belirtti.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri kontratı %1,6, sıcak haddelenmiş rulo %2,5, filmaşin %1,3 ve paslanmaz çelik %1,1 arttı.

Dalian'da koklaşabilir kömür ve kok kömürü sırasıyla %1,7 ve %2,8 artış gösterdi.

Hisse senedi piyasaları toparlanamıyor

 

Ons altında yükseliş sürecek mi?

 

Petrol fiyatları beş ayın dibinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)