E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDemir cevheri yükselişini durdurdu, bakır düştü---

Demir cevheri yükselişini durdurdu, bakır düştü

Demir cevheri yükselişini durdurdu, bakır düştü
24 Ocak 2022 - 10:16 borsagundem.com

Dalian'da demir cevheri vadeli işlemleri, Çin Bahar Şenliği tatilleri ve Pekin Kış Olimpiyat Oyunları öncesinde temkinli davranmasıyla yatay seyretti. Riskten kaçınma metal fiyatlarına baskı oluşturdu, LME'de bakır %1 düştü

Demir cevheri, Çin'de tatil ve Olimpiyatlar öncesi artışını durdurdu

Dalian Emtia Borsası'nda Mayıs vadeli demir cevheri, erken işlemlerde 771,50 yuan/ton ile 13 Ekim'den beri en yüksek seviyeye çıktıktan sonra, sabah seansı sonrası %0,1 düşerek 752 yuan/tondan (119 dolar) işlem gördü.

Singapur Borsası'nda Mart vadeli demir cevheri, erken işlemlerde 141,40 dolar/tona çıktıktan sonra TSİ 06.34'te %1,9 düşerek 134,50 dolar/tona geriledi.

Bugün Çin çevre bakanlığı, Olimpiyatlar öncesindeki hava koşullarının "çok olumsuz" olduğu konusunda uyararak, Pekin ve Hebei eyaletinin çevresinin ağır kirliliği azaltmak için acil önlemler alacağını açıkladı.

Ancak analistler, çelik üretimi kısıtlamalarına rağmen demir cevheri fiyatlarına desteğin değişmeden sürebileceğini belirtti.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri ve sıcak haddelenmiş rulo %0,3 geriledi, paslanamz çelik geçen haftaki ralliden sonra %4,3 düştü.

Riskten kaçınma metal fiyatlarına baskı oluşturdu, LME'de bakır %1 düştü

Sanayi metalleri, fiyatların küresel piyasalardaki riskten kaçınma duyarlılığının baskısı altında daha fazla zemin kaybetti.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır TSİ 10.17'de %1,2 düşerek 9.834,50 dolar/tondan işlem gördü. Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda en fazla işlem gören bakır kontratı %1,1 düşerek 70.480 yuan/tona geriledi.

Kurlar haftaya nasıl başladı

 

Brent petrolün varil fiyatı 87,65 dolar!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)