E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDemir 7, bakır 8 haftadır yükseliyor---

Demir 7, bakır 8 haftadır yükseliyor

Demir 7, bakır 8 haftadır yükseliyor
10 Temmuz 2020 - 08:37 borsagundem.com

Çin'de demir cevheri talep görünümü nedeniyle yedi haftada en iyi haftalık kazanca ilerliyor. LME'de bakır 8. haftalık kazancına hazırlanıyor. Malezya Kuala Lumpur'da kalay fiyatı yükseldi

Çin'de demir cevheri vadeli işlemleri, bugün de artışını sürdürerek, Mayıs ortasından beri en büyük haftalık kazanca doğru ilerliyor.

Dalian Emtia Borsası'nda Eylül vadeli demir cevheri, sabah seansında % 0,4 artarak 794,50 yuan/tona çıktı. (113,55 dolar) Kontrat, ikinci çeyrekte karantina sonrası % 29 kazançtan sonra Temmuz başından beri yaklaşık % 7 değer kazandı.

Analistler, demir cevherinin güçlü Çin talebi ile birlikte Brezilya'da bazı madenlerde korona virüs bağlantılı kısıtlamalar nedeniyle tedarik bozulmalarının desteğini aldığını belirtiyor.

Bugün demir cevheri fiyatlarında, Avustralya'da demir cevheri limanının Çin'e sevkiyatın artığına dair verileri açıklamasından sonra dalgalanbma yaşandı.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri % 0,1 düştü. sonra

LME'de bakır 8. haftalık kazancına hazırlanıyor

Londra'da bakır fiyatları bugün şu ana kadar sakin bir seyir izlerken, Çin'de talebin yeniden artması ve korona virüs bağlantılı tedarik bozulmaları endişesiyle sekizin art arda haftalık kazancına doğru ilerliyor.

Londra'da bakır bu hafta şimdiye kadar % 4,6 arttı. En son bu şekilde artış Temmuz-Eylül 2017'de yaşanmıştı.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, Londra saatiyle 01.42'de % 0,1 düşerek 6.292,50 dolar/tondan işlem gördü. Kontrat dün 6.360 dolar/ton ile 14 ayın en yüksek seviyesine çıkmıştı.

ShFE'de bakır % 0,3 artarak 50.500 yuan/tondan (7.215 dolar) işlem gördü. ShFE'de de bakır sekizini haftalık kazancına gidiyor.

Malezya Kuala Lumpur'da kalay fiyatı yükseldi

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur piyasasında kalay fiyatı yükseldi. Peşin işlemli kalay 200 dolar/ton artışla 17.200 dolar/ton seviyesinden kapandı. Piyasada 18 ton kalay işlemi yapıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)