E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDavutoğlu'ndan flaş hükümet çağrısı ---

Davutoğlu'ndan flaş hükümet çağrısı

Davutoğlu'ndan flaş hükümet çağrısı
20 Ağustos 2015 - 18:54 borsagundem.com

Başbakan Davutoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Bahçeli’ye 2 aylık seçim hükümeti önerdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenliyor. Davutoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli'ye 2 aylık seçim hükümeti önerisinde bulundu.Davutoğlu, bugün partisinin Merkez Yürütme Kurulu'nu toplamıştı. Bu toplantının ardından Başbakan Davutoğlu, basın mensuplarına açıklamalarda bulunuyor.

İşte Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

*Ülkemiz kritik bir süreçten son derece hayati sınamalardan geçiyor. Bu kritik dönemde son 1,5 ay içinde terör örgütlerinin eşzamanlı saldırıları sonucunda hayatını kaybeden şehitlerimiz için rahmet diliyorum. Kritik dönemlerde sınamaların sonucu demokrasiyle çözülür. Son derece çarpıcı ve kritik bir siyasi tablo var. Ülkemizin etrafında ateş çemberi varken, 7 Haziran seçimleri önemliydi. Milletimizin şahit olduğu gibi, 7 Haziran sonrası tabloyu doğru algılamak ve gereğini yapmak gerekir.

*Aynı anda üç terör örgütüne karşı sürdürdüğümüz mücadeleyi kararlılıkla devam ettireceğiz. Bundan sonra atılacak adımları ilgili bakanlarımızla kapsamlı şekilde ele aldık. Milletimiz devletimizin kudretinden emin olmalıdır. Ülkemizin her köşesinde terör saldırıları sonucunda kararlılığımızı devam ettireceğiz. 

*7 Haziran'dan itibaren aynı üslubu sürdürdük. Genel başkanların siyasi kariyerlerini, onurlarını zedeleyen bir söz çıkmadı. Siyaset belli bir seviyeye sorun çözerken ahlaki erdem sanatıdır. CHP, MHP ve HDP ile … CHP ile derinlikli, kapsamlı görüşmeler gerçekleştirdik. Koalisyonun hangi şartlarda ve zeminde olacağı konuşuld. Sayın Kılıçdaroğlu ile o seviyeyi yokladık birlikte yol almaya gayret ettik yürütülen istikşafi görüşmeler bir koalisyon arayışıydı. Bir reform hükümetinde süreli seçime gitmesi konusunda spesifik bir teklifte bulunduk.

*Meclis'te bulunma sorumluluğunu yerine getirmeyenler demokrasimiz adına bir şanssızlıktır. Türkiye'de biz bu gayrette bulunurken aynı anda terörle mücadele ettik. Olağanüstü durumlarda olağan tavırlar sergilenir. En doğru cevap olağan süreçleri olağan bir psikolojide yürütmektir. Milletimiz şahittir, benim hiçbir ifademde öfke, fevri bir tavır ve telaş söz konusu olmamıştır. Ben ülkeme, demokratik süreçlere, TBMM’deki milletvekillere ve halka güvenirim ancak TBMM dışında bir platformda çözüm arayışına girmem. 7 Haziran'dan bu yana TBMM mantığı içinde bir çözüm bularak sayın Cumhurbaşkanımızın 45 günlük sürenin sonunda ilan edeceği erken seçim olmaması için çaba sarfettim. Elimizi taşın altına koymamız gerektiğini ifade ettim. Ümitlendim ve her kapıyı çaldım. Bazen ağır hakaretlere rağmen… Biz egolarımızı bir kenara bırakırız milletimiz söz konusu ise...

*Ne çözüm ürettiler? Ne teklif ettiler? Her teklife hayır dedikten sonra sıkıyönetim ve MGK zeminine çekmeye çalışmak 28 Şubat mantığıdır. Bugün MGK da kendi görevini ifa eder. Ama TBMM kararları güvenoyu almış hükümetlerce .. .MGK kendi görevini kendi yürütür.

*Tarihi bir sınavla karşı karşıyayız tüm siyasi liderlerin önünde bu sınavı geçmek için birtakım imkanlar ve zorlu eşikler var. Bu imkanlar iyi değerlendirilmedi. Hükümeti kuramadık. Gelin biz görevimizi yapalım ve TBMM içinden bir hükümeti erken seçim kararını alarak biz yapalım… Biz sizden aldığımız emaneti size geri getiriyoruz derken bu emaneti alan milletvekillerinin oylarıyla gidelim. Cumhurbaşkanımızın kararıyla değil. Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Bahçeli'ye çağrıda bulunuyorum... En kısa zamanda, nerede isterseniz, ne kadar süre ile isterseniz, bir araya gelmeye hazırım. Birinci Meclis'te buluşabiliriz...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hamit20 Ağustos 2015 22:24

    Seni bulaşarız hiçleyen bir adamın emir askeri olmak yakıyormuş! Ayrıca arada uçurum fark var! Zaten partıde toğlumsallığını yitirmiş bir adamın hegemonyası ve oyun Alanına dönmüş! Adamın hiç bir yanlışmış bile kimse ses çıkaramıyor

  • Byk20 Ağustos 2015 22:13

    Bugüne kadar koalisyon teklif etmeyen Davutoğlu'nun hükümet kurma yetkisi yok.

  • Vatandaş20 Ağustos 2015 22:01

    Dansöz gibi kıvırtmaya gerek yok, CB erken seçim kararı aldı ve gereğini biran önce yapın!

  • hast20 Ağustos 2015 21:18

    Basindan beri hep ayni seçim hükümetini onerdiniz zaten, akp nin oylari cok dusecek , sizler tek basina iktidari artik goeremiyeceniz

  • editörleriniz20 Ağustos 2015 20:20

    kendi görüşlerine ters oldumu yayınlamıyorlar.hatta aklını kendine sakla diye cevap yazıyorlar.sizin editörleriniz güvenebilir fakat biz kardeşi kandilde pkk olan kendisi dee pkk lıktan devşirme olan hdp ye güvenmiyoruz.

  • kamil20 Ağustos 2015 20:16

    Aşsagıdakiler çıkarınıza göre siyaset yapmayın

  • Siyasetçi20 Ağustos 2015 20:03

    Davutoğlunun erken seçim için önce partisindeki yeni MV lerini ikna etmesi gerekiyor, bu mümkün olmadığına ve kaos ortamında seçim yapılamıyacağına göre HDP ile kalıcı bir hükümet kurmak zorundalar.

  • gelmezler koçum20 Ağustos 2015 19:45

    gelmezler koçum onların derdi her zamanki gibi memleketi çıkmaza sokmak. hdp nin kucağına oturtmak.keşke onlarında çocukları şehit olsa.yanlış anlamayın şehitlik herkese nasip olmaz.

  • nur çel20 Ağustos 2015 19:30

    Kendini akilli saniyor ve kandirmaca oynuyor hoca senin prof luğun orta doguda çamura batti

  • :(20 Ağustos 2015 19:20

    Bosa sesleniyor. Ak parti haric kimsenin derdi degil hukumet.