E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDavutoğlu'ndan Erdoğan'ın eleştirilerine yanıt---

Davutoğlu'ndan Erdoğan'ın eleştirilerine yanıt

Davutoğlu'ndan Erdoğan'ın eleştirilerine yanıt
08 Aralık 2019 - 09:11 borsagundem.com

Davutoğlu, Erdoğan’ın Şehir Üniversitesi ile ilgili açıklamasına yanıtında; siyasilerin, özelleştirme kurulunda görevli yetkililerin ve bu kişilerin akrabalarının mal varlığının araştırılması için TBMM'de komisyon kurulmasını istedi

Eski Başbakan ve yeni parti kurma hazırlığında olan Ahmet Davutoğlu, Twitter hesabı üzerinden "İstanbul Şehir Üniversitesi arazisine ilişkin asılsız ithamlara dair" ifadeleriyle bir açıklama paylaştı. Davutoğlu, Erdoğan'a yanıt verdiği açıklamasında şu anda görev yapanlar da dahil olmak üzere yaşayan bütün Cumhurbaşkanları, Başbakanlar, kamu bankalarının bağlı olduğu bakanlar ve özelleştirme yüksek kurulunda görev yapmış yetkililerin ve onların birinci ve ikinci derece hısımlarının ve akrabalarının mal varlıklarını ve bu varlıklardaki değişimi, bu kişilerin siyasete girdikleri, devlet görevi üstlendikleri günden bugüne kadar araştırmak ve soruşturmak üzere TBMM’de gerekli komisyonlar oluşturulmasını istedi.

Davutoğlu'nun Twitter hesabından yayımladığı açıklama şu şekilde:

* 2003’ten 2016’ya kadar çeşitli konumlarda ve üst düzeyde birlikte çalıştığımız Sn. Cumhurbaşkanının, şahsım ve Başbakanlık yaptığım dönemde Hükümetimde birlikte görev yapmaktan onur duyduğum bazı bakan arkadaşlarım hakkında en temel nezaket kurallarına bile uymayan, bu yüksek makama yakışmayan bir üslup ile dile getirdiği ağır ithamlara cevap vermek mecburiyeti doğmuştur. Bilinmelidir ki bu, şahsi bir mesele değil bir devlet ahlakı meselesidir.

* Bir süredir İstanbul Şehir Üniversitesi hakkında yürütülen haksız kampanyanın, garezle bir eğitim kurumuna yapılan saldırıların ulaştığı aşama ibretlik bir hale gelmiştir. Her şeyden önce üniversite ile ilgili böyle bir kararın bir siyasi partinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulunda alınmış olması hem üniversiteye yönelen husumetin altında yatan gerçek niyeti hem devlet düzenimizin gelmiş olduğu durumu bütün çıplaklığı ile ortaya koymaktadır. Aileleriyle birlikte 7000 öğrenciyi mağdur etme pahasına sergilenen bu öfkeye neyin sebep olduğunu, kimin nereye savrulduğunu, kamu kaynaklarının hangi amaçlarla nasıl kullanıldığını, ekonomik servet oluşturma bakımından kimlerin nasıl statü değiştirdiklerini milletimiz çok iyi bilmektedir.

* Başbakanlığım süresince yaptığım uygulamalar konusunda şahsıma yöneltilen tek ithamın, hiç bir şahsi hakkımın ve çıkarımın olmadığı, kızıma, oğluma, damadıma, gelinime bırakmayacağım bir eğitim kurumuna arazi devri olmasından sadece onur duyarım. Sayın Cumhurbaşkanının Başbakanlığı döneminde çıkan 4046 sayılı yasaya istinaden gerçekleşen bu devir ile bahsekonu arazinin rant alanı haline dönüşmesi engellenmiş ve kamuya ait olan bu değerli arazinin doğal ortamı korunarak yine kamunun hizmetinde kalması sağlanmıştır.

* Bir arazinin üniversiteye tahsis edilmesi ile devredilmesi arasındaki tek fark zaten rayicin altında belirlenen bir yıllık kira bedelinden ibarettir. Devir işlemi tahsis bedellerinden kaçınmak ya da kamu arazisini mülk edinmek için değil, Danıştayın tahsis işlemini iptal etmesinden sonra yukarıda zikredilen yasa uygun olarak zorunlu olarak yapılmıştır. Devri yapılan arazinin eğitim dışında kullanılması zaten mümkün değildir ve üniversite amacının dışına çıkmamıştır.

* Bu süreç içinde farklı kesimlerden herkesin de kabul ettiği gibi Şehir Üniversitesi bir üniversite geleneğinin oluşumu açısından kısa sayılacak bir sürede bu ülkenin iftihar kaynağı olmuştur. Bugün hangi haksızlıklar yapılırsa yapılsın, bunlar da geçecek ve Şehir Üniversitesi de onun düşünce özgürlüğüne dayalı idealleri de yaşamaya devam edecektir. Üniversiteyi üniversite yapan araziler ve binalar değil bilim insanları ve öğrencilerin oluşturduğu sosyal iklimdir. Her gördüğü araziye dolar hesabı ile değer biçenler bunu anlayamazlar.

MAL VARLIKLARI VE BU MAL VARLIKLARINDAKİ DEĞİŞİMİ ARAŞTIRMAK ÜZERE TBMM’DE KOMİSYONLAR OLUŞTURULMALI

* En temel nezaket kurallarına dahi uymayan bu üsluba rağmen Halk Bankası konusunda açılan tartışmayı anlamlı buluyorum. Bugün bir milat olmalıdır. Çağrım açıktır: Madem ki bu ülkeye hizmetten gayrı hiç bir hedef gütmemiş ve bütün bir ömrünü buna adamış bir başbakana ‘dolandırıcılık' iftirasında bulunulmuştur, o zaman şu anda görev yapanlar da dahil olmak üzere yaşayan bütün Cumhurbaşkanları, Başbakanlar, kamu bankalarının bağlı olduğu bakanlar ve özelleştirme yüksek kurulunda görev yapmış yetkililerin ve onların birinci ve ikinci derece hısımlarının ve akrabalarının mal varlıklarını ve bu varlıklardaki değişimi, bu kişilerin siyasete girdikleri/devlet görevi üstlendikleri günden bugüne kadar araştırmak ve soruşturmak üzere TBMM'nde gerekli komisyonlar oluşturulmalı ve Sayın Cumhurbaşkanı'nın ifade ettiği vechile yetimlerin hakları son kuruşuna kadar korunmalıdır. Ben şahsım adına artık üyesi olmadığım yüce TBMM'ne hesap vermekten bir an bile imtina etmem.

* Ayrıca bu komisyonlarda kamu bankalarının, Şehir Üniversitesi de dahil olmak üzere hangi vakıflara ve şirketlere nasıl kredi verdikleri, hangi şirketlerin borçlarının yapılandırıldığı, kimlerin hangi yöntemlerle kurtarıldığı, kimlerin ise batmasına seyirci kalındığı şeffaf bir şekilde ortaya konmalıdır.

* Bu araştırma ve soruşturma neticesinde objektif hukuki kriterlerle izah edilemeyen varlıklar ve kaynaklar Hazineye intikal ettirilerek bir ‘yetim ve yoksul' fonu oluşturulmalı ve bu fon yetimlere, öksüzlere, şehit yakınlarına, gazilere ve sayıları her geçen gün artan işsizlere dağıtılmalıdır.

* Böylesi bir sürecin işletilmesi her zaman samimi bir şekilde savunduğum şeffaflık ilkesinin de hayata geçirilmesini sağlayacaktır. Telaşa mahal yoktur ve hiç kimse tereddüt etmemelidir. Yaşanan bütün bu süreçler, ne kadar üzücü olursa olsun, gerçek hukuk devletinin, demokratik hakların ve özgürlüklerin, adaletin ve şeffaflığın egemen olacağı günlerin habercisidir.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Ahmet Davutoğlu'ndan ‘malum zat' diye bahseden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şehir Üniversitesi'nin tahsisini başbakanlığım sırasında ben yaptım. Tahsisini ben yaptığım halde malum zat başbakan olunca bunu mülkiyet devrine dönüştürdü. Bu yapılamaz. Türkiye'de hiçbir üniversiteye tapu devri yoktur, olmamıştır. Bu mülkiyet devrini yaparken (Davutoğlu'nun) yanında Ali Babacan, Mehmet Şimşek, Feridun Bilgin var. Halkbank'tan kredi alıyorlar. Halef selef olduğumuz cumhurbaşkanı aradı ‘Arzu ederseniz bunu çözersiniz' dedi. Buranın hamisi Marmara Üniversitesidir. Biz ne oradaki öğrencilerin ne de akademisyenlerin düşmanıyız. Burada Halk Bankasının dolandırılması söz konusu.” demişti.

Erdoğan'dan Davutoğlu, Babacan ve Şimşek'e sert eleştiriler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (35)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fafa08 Aralık 2019 23:21

    AKP'nin Trolleri,ya okuldan kaçmış,ya hiç okula gitmemiş;ne okuduklarını anlıyor,ne doğru düzgün bir cümle kuruyorlar.İmla bilgileri hiç yok.Saldım bayıra,Mevla'm kayıra.

  • Halil 08 Aralık 2019 22:49

    Anlaşılan sen bir şeyler alamamış sın alanları da devlete ihbar edememişsin şimdi de cangır cangır bağırıyorsun

  • Halil bulsan yiyecen09 Aralık 2019 08:45

    Bu mantığa göre başta olanların hepsi parsayı götürmüş hatta imkan olsa sen de gotureceksin ama bulamamışsın diye anladım ben. Hırsızlığı normal gören haram cehennem zihniyeti batsın.

  • dallas08 Aralık 2019 20:30

    ustalık dönemlerinde tam ustalik dönemi olmus beeee ileride ne yüce divanlar var tam dallas...

  • vahit kemer08 Aralık 2019 19:59

    koskoca okumuş prof.dr. ünvanlı kişiler böyle yolsuzluk yaparmı arkadaş.sonra başbakan lık ünivertede hocalık yapmışsın yazık değilmi .bu paraları öbür dünya yamı götüreceksin.bir de dindar geçiniyorsunuz yazıklar olsun hepize.eğer yaptılar ise gercekten artık RTE da öyle sunu yaptı bunu yaptı demeyecek elindeki tüm belge ve bilgileri adalete teslim edip bunlar hakkında dava açması gerekmektedir.yazık değilmi benim çocukları en iyi üniversiteleri bitirdi issiz geziyorlar.bir kaç kişi böyle paraları götürür ise bizim milyonlarca çocuğumuz nasıl iş bulacaklar.bunları yapanlara güçlü bir hapis cezası ve tüm sülalesinin mal varlığı araştırılıp el konmalıdır.

  • Nilgün Aysan koçomoğlu08 Aralık 2019 18:59

    ...?

  • Korkmaz Ankaralı08 Aralık 2019 18:38

    eğer yaptıysanız ALLAH tüm sülelerinizden çıkartsın.yazıklar olsun halkın önüne nasıl çıkacaklar.

  • Sebati Simez08 Aralık 2019 18:31

    Hele diyorum bende neden ahmet davutoğlu, ali babacan ve mehmet şimsek i RTE neden görevden aldı diye.demekki işler büyükmüş.adam iyi götürmüşler anlaşılan RTE dediği gibi.hemde hamudu ile şuan vatanını gerçekten seven hukukculara ihtiyacımız var.bunların ve yakınları hakkında hukuk mücadelesi başlatılsın acilen ve malları kilitlensin derim.

  • Misafir 08 Aralık 2019 19:37

    Görevden almak yeter mi mahkemeye verip görev zararları nı tahsil edip gereken ceza verilmeli ki bunu yapacak olanlar iyi düşünsün

  • AHMET ÖZBİR08 Aralık 2019 17:46

    REİS sayesinde Başbakanlık Danışmanı, Dışişleri Bakanı ve Başbakan oldun ama ADAM OLAMADIN, REİS'i arkadan hançerledin. Bir Muharrem İnce kadar DAVAYA SADIK OLMADIN! Birinize "Kardeşim" dedi, diğerinize "Danışmanım", bir diğerinize "Bakanım" dedi ALAYINDAN REİS'İM DARBEYİ YEDİ. Bu yaptıklarınızı asla unutmayacağız.

  • Sefik Sümbül08 Aralık 2019 16:40

    seri yüce divanda yargılayın diyor daha önce sağlık bakanı iken adı yolsuzluklara karışan suan iyi parti milletvekili koray aydın yargılandı ne oldu sanki.seni kimse yargılarmı o zaman onlarında acıkları ortaya çıkar.sonra üniversitedeki payını kerizmisin koskoca prof olmussun birilerin üzerine geçirmisindir.yazıklar olsun. bunları yapanları hepsini kim olursa olsun idam edilse kimse yapamazlar.

  • doğru08 Aralık 2019 16:22

    kıyamet alametlerinden birisi mevki makamları liyakatsiz insanların doldurması,türkiyem maalesef bunu yaşıyor...

  • kaktust08 Aralık 2019 16:12

    bütün siyasilerin ve yakınlarının yurt içi ve yurt dışı mal varlığı araştırilsin,ve kamu görevlilerininde

  • mehmet ali sakin08 Aralık 2019 15:12

    TEBRİK ETMEK LAZIM DIYORKİ HEPİMİZİN MAL VARLIGI ARAŞTIRILSIN KIM DAMADINA KIZINA OGLUNA NE MAL YAPMIŞ GORELİM HAKSIZ ELDE EDILMIŞSE FAKIR FUKARA FONUNA BAGISLAYALIM.ŞAPKA CIKARIYORUM DEVLET ADAMLIGI BUDUR.TEBRIK EDIYORUM

  • kenan08 Aralık 2019 15:01

    bu kişiler hükumetin içinde değil miydi,  davutoğlu başbakanken   reis cumhurbaşkanı değil miydi, o zaman neden müdahale etmedin diye  sormazlar mı

  • Tam komedi 08 Aralık 2019 14:38

    Bırak tepeyi bir belediyedeki yolsuzluk bile başka ülkede iktidar götürür !!!

  • Tam komedi 08 Aralık 2019 14:22

    Siyaset nedir diye sordunmu hiç kendine ? Başa gelen hizmet eder hep zengine. Alayı düşünür ne gireceğini cebine. Halkı kandırma sanatıdır SİYASET. Aldanma artık dostum kanma bunlara. Bunlar için girme tartışmaya , kavgaya. Birlik olup hesap sor bütün hırsızlara. Yeter artık bu millette ettiğin SİYASET.

  • İzzet09 Aralık 2019 08:48

    Halk dediğin de aynı. Sadece bunlar hırslı, becerikli olanlar. Halk dediğin her işinde hak bilmez tanıdık bulmaya çalışır. Hayatında kitap okumamış cahil insan sürüsüne halk denilirse tabi

  • fafa08 Aralık 2019 14:09

    Sayın Davutoğlu,ateşle oynuyorsun.Ne dediğinin farkında mısın,nice zenginler türedi şu on yedi yılda.İhaleler,özelleştirmeler,TMSF'ye aktarılan varlıklar,batırılanlarşirketler,yok pahasına satılan varlıklar,kayyumlar ...tarafsız komisyonlar tarafından bir araştırılsın neler olduğunu bir görsek.Nerde öyle demokratik bir ülke?

  • Ali08 Aralık 2019 13:26

    Bekliyoruz hükümet tarafından yapılan yolsuzlukların tarafsız denetciler tarafından denetlenmesi için bir adım atmasını eğer yoksa öyle bir şey ben cumhurbaşkanlını bırakırım der ama varsa her zamanki ğibi başka ğündem oluşturmaya calışılır. Bence ğündem değiştirirler ha burada hükümet yanlısı arkadaşlar beğenmiyor butonuna basıyor ya ğülesim ğeliyor kardeşim bu ülke hepimizin calan kişi babam bile olsun tanımam kimse benim cocuğumun ğeleceni calamaz bu işin öbür tarafıda var bunlar bu tarafta sefasını sürerken sizler hem butarafta hem öbür tarafta cefasını cekmeyin uyanın artık her yapılan işin altından dolarlar cıkıyor ğörün artık

  • EMREDİLĞİ GİBİ DİNİ YAŞANMAZSA ADALET OLMAZ08 Aralık 2019 16:42

    ALLAH ın emrettiği gibi dini yaşamayan toplumlarda adalet de olmaz kardeşim.

  • ADALETİ OLMAYAN ÜLKENİN DİNİDE OLMAZ 08 Aralık 2019 13:53

    Ya bırakın şu işleri burası Türkiye iktidar mualefetmiş hepsi aynı kardeşim hani çalan babam olsa diyorsunya emin ol o makamda babanda çalar bamda çalar çünki ahir zamana yaklaştık kimsenin nefsi ayakları altında degil hepsinin kadında adalet olmayan ülkenin dininde olmaz yazdıgına katılıyorum ama emin ol kardeşim gelen hangi parti olursa olsun emin ol gelenin karnını ayrı doyurmak için ugraşacagız çünki siyaset benim hırsızım daha namuslu şeklinde olmuş hepimiz biryerde bir kurumda yada hastahanede işimiz olsa önce okurumda yada hastanede arkadaşımız eşimiz dostumuz varmı Acaba işimizi öneçekecek halledecek diye ugraşıyoruz yazdıklarıma kızma kardeşim sözüm sana degil sadece yazının devamına öncü oldu

  • infiniti08 Aralık 2019 12:45

    söylemlerden belli doğal gaz faturaları gelmeye başladı

  • Namık 08 Aralık 2019 12:22

    Çocukları akrabaları arkadaşları koşa sürede Ülkenin en zengini oldular, nasıl?

  • yunus milli08 Aralık 2019 12:18

    Eteklerinizde ne varsa bir dökün de millet öğrensin.

  • Adalet 08 Aralık 2019 12:12

    Tüm siyasiler eteğindeki taşı döksün... AK KOYUN KARA KOYUN ÇIKSIN...

  • EE08 Aralık 2019 11:57

    dün öyle... bugün böyle.. olan vatandaşa.. ittir zammı...  millet hak ediyor.  kendi çekti.. çocunada çektiriyor. yap makarna kavur salça ye kardeşim.. bizim tuzumuz kuru... 

  • Vatansever 08 Aralık 2019 11:43

    O bu siyasî görüş farketmeksizin ciddi anlamda tüm siyasilerin varlıkları tepeden tırnağa incelenmeli yazık günah bunca insanlara hak yemek bir ülkede bu kadar kolay olmamalı, kimileri yoksul kimileri can veriyor memleket için birileride doymk bilmiyor.

  • Serdar08 Aralık 2019 11:19

    Tabi bu durumda Kendileri hakkında suç duyurusunda bulunmuş oluyorlar. Biz bu yolsuzluklara ortak olduk ama şimdi açıklıyoruz çünkü muhalefet yapıyorlar bize ama muhalif olmasalardı yola devam diyecektik demiş oluyor! Hersey bize fetö durumunu hatırlatıyor, beraber yürüdük binyıllarda beraber ıslandık yağan yağmurda romantizmi hep. Sonra aşk bitince kin nefret öfke başlıyor, ne istendin de vermedik olayı ile :)

  • Cngz08 Aralık 2019 11:12

    Götüren götürene... hemde çok yüklü şekilde... Eeeee ülkede devlet yönetiminde “Atı alan üsküdarı gecer” felsefesinin kurucusu ve bu felsefeyi topluma empoze eden Engin deyim ünlü düşünür filozof kim!!? Yani “devletin malı deniz” olayının bir başka ifadesi. Yandaş karışan sorun yok, atı alıp üsküdarı hep geçersin, ama karşı taraf geçersen ... !!

  • Koray 08 Aralık 2019 10:38

    O kadar çık götürmeleri iyice ayıla çıkınca Belediye başkanlarımıza sadece görev değişiklikleri yapıldı. Niye hiç bitine işlem yapılmadı? Yandaş kal sorun yok, yandaş olmayınca her türlü karşıt poliste hukuk veya sözsel girişim oluyor.

  • Cahil biri08 Aralık 2019 10:29

    Araştırma komisyonu nün yargılama yetkisi mı var prof bey.komisyon siyasilerden oluşur rapor yazar o kadar. O şunu der bu bunu der 6 ay yerler içerler sonra dağılırlar. Varsa bir isnadın ver savcıya delillerini yargılansınlar. Saydığın kişiliklerin çoğu dokunulmazlık sahibi olmayan eski bürokrat lar. Bankalar desen BDDK tarafından denetlenir bir suç çıkmaz yaptıkları işlerden.Ne topu ortada dolaştırıp tehditle bir şeyler koparma arzusundasın.

  • fafa08 Aralık 2019 14:12

    Bizi aptal yerine koyma!..

  • Nedim08 Aralık 2019 09:46

    Yüzüğüyle geldi krallığını ilan etti

  • mali08 Aralık 2019 09:32

    Belediye Başkanlarının yakınlarını işe almaması için kanun çıkacaktı ne oldu.  Kendine güvenen ak pak olduğunu söyleyen herkes mal varlığı araştırmasına destek olmalı.