E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan Davutoğlu, Babacan ve Şimşek'e sert eleştiriler---

Erdoğan'dan Davutoğlu, Babacan ve Şimşek'e sert eleştiriler

Erdoğan'dan Davutoğlu, Babacan ve Şimşek'e sert eleştiriler
07 Aralık 2019 - 15:05 borsagundem.com

Erdoğan, İstanbul Şehir Ünversitesi'yle ilgili yaptığı açıklamada, "Bu zat" diyerek işaret ettiği Davutoğlu ile birlikte Ali Babacan, Mehmet Şimşek ve Feridun Bilgin'i suçladı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Halkbank'ın hesaplarına tedbir kararı koyduğu Şehir Üniversitesi'yle ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ismini anmadan "Zat" diyerek hitap ettiği yeni parti kurma hazırlığı içinde olan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu ve Ali Babacan, Mehmet Şimşek ile Feridun Bilgin'i Halkbank'ı dolandırmaya çalışmakla suçladı.

Şehir Üniversitesi'nin "Halkbank’a borcunun 417 milyon lira civarında" olduğunu söyleyen Erdoğan, bankaya teminat verilmediğine dikkati çekerek, "Alavera dalavera yapıyorlar. 'Alacağımız öğrencilerin yapacakları ödemeye ipotek koyun' diyorlar. Yahu sen daha mevcut kotanı doldurmamışsın" diye konuştu.

Konuyla ilgili olarak selefi Abdullah Gül'ün kendisini arayarak, "Siz bu işi arzu ederseniz halledersiniz" dediğini aktaran Erdoğan, "Kendisine dedim ki; temenni ederdim ki siz benim yerimde olun. Biz geçmişte bankaların nasıl iflas ettiğini biliyoruz, hamdolsun bizim dönemimizde bankaların hiçbirisi kasaları boşaltmadı. Biz de kasayı boşaltamayız" ifadelerini kaydetti.

İstanbul'da AKP İl başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletvekillerine, "Bugün başka yarın başka olmamalıyız" diye seslendi. "Bunu yapanları gördük, görüyoruz. Kendi nefsinin peşine düşen sadece kendi ajandasına kariyerine odaklanan kişilerden dava adamı olmaz. Gurur abidesi olanlardan dava adamı olmaz" diyen Erdoğan, sözlerinin devamında, "Bulunduğu makamların gücüne güvenerek gönül kıran vatandaşa tepeden bakan kibir abidelerinin bu davada yeri olmaz. Bir kongre sürecine giriyoruz bu süreçte ilçelerde illerde bu hassasiyete çok çok önem vermemiz gerekiyor" sözlerini kaydetti.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bugün başka yarın başka olmamalıyız. Bunu yapanları gördük, görüyoruz. Kendi nefsinin peşine düşen sadece kendi ajandasına kariyerine odaklanan kişilerden dava adamı olmaz. Gurur abidesi olanlardan dava adamı olmaz. Bulunduğu makamların gücüne güvenerek gönül kıran vatandaşa tepeden bakan kibir abidelerinin bu davada yeri olmaz. Bir kongre sürecine giriyoruz bu süreçte ilçelerde illerde bu hassasiyete çok çok önem vermemiz gerekiyor."

"Milleti karşısına alan bizi de karşısına alır. Unutmayın kibir en büyük isyandır. İnsan gönlü kıranın biz de partideki görevleriyle ilgili kalemini kırarız."

"Yumurtadan çıkıp kabuğunu beğenmeyenler sadece varlık sebeplerini inkar etmekle kalmaz aynı zamanda kendi hüsranlarını da hazırlarlar."

"Hiç kimsenin gündemine takılmayacağız. Ülkemizde kimi konuların bilinçli bir şekilde gündemde öne çıkartıldığını görüyoruz. Bizi başarısız göstermeye yönelik bu çabalara karşı dikkatli olmalıyız. İstisnai hadiselerin sanki her gün her yerde yaşanıyor gibi gösterilmesinin iyi niyetli olmadığı bellidir. Türkiye'yi güvensiz bir ülke olduğu yönünde proje yürütenlere destek vermemeliyiz. Medya kuruluşlarını da dikkatli olmaya davet ediyorum."

"AK Parti gündem takip etmez gündem belirler. Bu konuda en dikkatli olması gereken teşkilatlarımızın başında İstanbul geliyor. Zira İstanbul 81 vilayetimizin şu anda temsilcilerinin olduğu bir şehirdir. Her şehirden burada temsilciler var mı? Var. Dolayısıyla İstanbul'dan ses çıktığı zaman 81 vilayete bunun dalgalandığını görürüz. İstanbul'un nabzını iyi tutarsak Türkiye'yi de yakalamış oluruz. Partimize yönelik yalan yanlış iftiraların çoğunu etkisiz hale getirebiliriz. Milletimize hakikatleri anlatmalıyız."

"Şu anda Barış Pınarı Harekâtı ile Suriye'de devam etmekte olduğu süreç Türkiye'nin nereden nereye geldiğini göstermesi bakımından çok önemlidir. Dünyada hangi liderlerle görüştüysek hepsinin bize nasihatı çoğu zaman buradan ne zaman çıkacaksınız. Söyledikleri bu. Biz de şunu diyoruz: Sizin orada ne işiniz var? Bizim 911 km sınırımız var. Sizin sınırınız var mı* Yok. peki niye oradasınız? 32 bin TIR silahı siz kime gönderdiniz? Teröristlere Kim bu teröristler? Enteresan olan ne biliyor musunuz Kürtler. Nasıl oluyor da bunlar Kürt oluyor. DEAŞ'a karşı en büyük mücadeleyi veren biziz. Elbab'da DEAŞ'ın 3 bina yakın teröristini oradan çıkartan biziz. Son dörtlü zirvede İngiltere Fransa, Almanya'da bunları konuştuk. Kendilerine açık açık söyledik. Siz niye oradasınız? Bize şunu söyleyemezsiniz: Siz oraları terk etmedikten sonra Suriye halkı da teşekkür ederiz artık gidebilirsiniz demeden biz buradan çıkmayacağız. Çünkü biz Adana Mutabakatı ile oradayız. Çünkü biz Suriye halkının talebi üzerine oradayız. Söyleyecekleri hiçbir şey yok, söyleyemediler. Fransa'nın hali ortada. Her yer yanıyor, yıkılıyor. Niye? Zulüm ile abat olunmaz, onun için."

"Oyun bozuldu. Hangi ülkelerin oyunlarının bozulduğunu siyasetçi kardeşlerim olarak sizler bunları okuyarak zaten bileceksiniz. "

"Kusura bakmayın biz şuanda bir skandal hareket de yaptılar. Tuttular Libya'nın büyükelçisini Yunanistan deporte etti. E ne oldu? Ne kazandın? Zaman zaman biz de bu tür şeyler yapıyoruz. Onlar yapınca biz de yapıyoruz. Bu siyaset dilini bilmemek ve skandallar üzerine kurulmuş bir siyasettir."

"Biz boşuna iki tane sismik araştırma gemisi aldık. Bunlara boşuna para vermedik."

"Parlamentomuzun içinden bazen çatlak sesler çıkıyor, biz buna alışığız zaten.Arada çıkıyor."

"Cumhur İttifakı'nı bölemeyecekler, parçalayamayacaklar, güçlenerek inşallah yarınlara yürüyecekler."

"Ceviz kabuğunda fırtına kopararak balyoz niyetine kullanma çabaları hep beyhudedir. Milletimiz bunların hiçbirine itibar etmez."

"Bu arada istemezdim ama son dönemlerde bilmiyorum telefonlarınıza da girdi mi malum İstanbul'da bir Şehir Üniversitesi meselesi ortaya çıkardılar. Bu Şehir Üniversitesi meselesinin özellikle bir siyasi ayağında bizim olduğumuzu, bir siyasi ayağında da malum zatın olduğu söyleniyor. Açık ve net söylemek durumundayım her şeyden önce Şehir Üniversitesi’nin tahsisini başbakanlığım döneminde yapan benim. Tahsisini yapan ben olduğuma göre malum zat başbakan olunca bu tahsisi Şehir Üniversitesi’ne mülkiyet devrine dönüştürmüştür. Türkiye’de hiçbir üniversiteye tapu devri yoktur, olmamıştır. Bunlar dürüstlüğü kimseye bırakmıyor değil mi? Öksüz yetimin hakkının kalkıp kurdukları üniversiteye tapu devri yapmak suretiyle özelleştirme yüksek kurulunun başkanı sıfatıyla bunu sağlıyor. Peki bu nasıl doğruluk? Yanında kim var peki? Bir başka isim, Sayın Babacan. Bu işin altında onun da imzası var. Mehmet Şimşek, Feridun Bilgin var. Hani bunlar dürüsttü ya? Dürüstlüğü bunlar kimseye bırakmıyordu? Kimin ne olduğunu, yaptıklarıyla öğrenin diye anlatıyorum. Bunlar Halkbank'ı da dolandırmaya çalışıyorlar. Bunlar kredi talebinde bulunuyorlar. Halkbank bunlara ciddi bir kredi veriyor fakat ödeme planlarında bunlar Halkbank’a ödemelerini yapmıyorlar. Tabii bunlar yapmayınca Halkbank da bu defa kendilerini sürekli olarak uyarıyor. Şu anda Halkbank’a borçları 417 milyon noktasında. Şimdi yapılandıralım diyorlar. Yapılandıralım derken bunu neyi nasıl yapılandıracaksın? Neymiş yaptıkları kampanya şu: spor kulüplerinin ki yapılandırılıyor da Şehir Üniversitesi’nin neden yapılandırılmıyor? Sen teminat bile vermedin. Senin neyine el koyacak? Yoksa Maltepe'de tekele ait olan yer yani zamanında benim tahsis ettiğim yeri bankaya teminat olarak göstermek suretiyle bunu mu banka teminat olarak görecek? Bunu da geç, bir başka alavera dalavera daha yapıyorlar. 'Alacağımız öğrencilerin yapacakları ödemeye ipotek koyun.' Yahu sen daha mevcut kotanı doldurmamışsın. Tabii bizi halef selef olduğumuz cumhurbaşkanı aradı. Siz bu işi arzu ederseniz halledersiniz. Kendisine dedim ki temenni ederdim ki siz benim yerimde olun. Biz geçmişte bankaların nasıl iflas ettiğini biliyoruz, hamdolsun bizim dönemimizde bankaların hiçbirisi kasaları boşaltmadı. Biz de kasayı boşaltamayız.

İşin başından itibaren Ülker Guru’bu buraya ciddi destekler verdi. Sonra çekildi. Ülker Grubu bizim verdiğimiz desteklerle ilgili de, bizim desteğimizi açık ve net söyledi. Buranın hamisi dikkat edin Marmara Üniversitesi'dir. Marmara Üniversitesi, Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden biridir. Şimdi de Marmara Üniversitesi borçları ödesin. Üniversite de diyor ki o zaman diz mütevelliyi bırakın. Yok, tezgâh başka. Hiçbir vakıf üniversitesinin de bunların yaptığı gibi bir uygulama yok. Ne yazık ki böyle bir durumla burada karşı karşıyayız. Size gönderilen elektronik postada detaylarını göreceksiniz. Burada Halk Bankası'nın adeta dolandırılması söz konusudur.

Bizim burayı tahsis etmemiz bunlara ne denli önem verdiğimizin ifadesiydi. Eğer şahsım bu zata muhalif olsaydı veya oradaki öğrencilere benim bir muhalefetim olsaydı Tekel'in bu kadar değerli arazisini neden bunlara tahsis edeyim. Burası tabii Marmara'ya nazır çok güzel bir yerde. Değeri itibariyle de 2,5 milyar.

Hani dürüsttünüz. Sizin dürüstlüğünüz buysa bu ülke batmış, yanmış. Bir de bir bakıyorsunuz o dediğim arkadaşların da imzası var. Allah bizleri aynı duruma düşürmesin. Bu propagandayı bunlar belli bir süre daha yapabilirler. Ama dün MKYK'da da bu konuları görüştük. Bu konuyla ilgili adımlarımızı kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Bir adım daha atıyoruz bu işin Danıştay'a müracaatını yapan kim? CHP'nin yanından ayrılmayan Mimar ve Mühendisler Odası. Hem bakıyor dava açıyor bakıyorsunuz CHP'liler bunlara ziyarette bulunuyor. Kimin eli kimin cebinde belli değil."

Davutoğlu'ndan Erdoğan'ın eleştirilerine yanıt

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (91)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İbiş08 Aralık 2019 19:54

    Günümüzde borç içinde olmayan üniversite var mı?

  • Islak odun08 Aralık 2019 19:00

    Hırsızlar kavga ettiklerinde, çaldıkları yere dökülür, arap atasözü

  • Testere08 Aralık 2019 17:30

    Akp iktidara geldiğinde, dillerinde dini söylemler bizim ise satılmamış fabrikalarımız kamu iktisadi teşebbüslerimiz vardı.dua edelim dediler gözlerimizi kapattık. açtığımızda, bizim dilimizde dini söylemler onlarda ise tüm satılan yerlerin rantı vardı.

  • Testere09 Aralık 2019 23:42

    Tabii chp de dürüst değil hdp ile işbirliği havasına girdiği sürece türk milleti cevabını sandıkta verir.halkı kollayan gözeten dürüst parti istiyoruz hdp pkk ile kaşık atmayacak

  • Oğuz08 Aralık 2019 21:16

    Gerçekten öyle

  • Al birini vur ötekine08 Aralık 2019 19:03

    Hee öyle güzel tahmin yapmışsın.

  • serdar saltık08 Aralık 2019 18:35

    demekki sen hisseden pay alamamış birilerindesinki böyle ver yandın yapıyorsun.

  • HALİL KARTAL08 Aralık 2019 16:50

    Tamamda eğer böyle bir şey yaptılarsa o zaman adaleti neden çalıştırmıyorsun.biz elimize silah alıp adaleti kendimizmi sağlayalım.o zaman bunlar hakkında hukuk önünde hesap sor.bize neden şikayet ediyorsun.bu ülkede malesef adalet garibanlar için çalışmaktadır.

  • Testere08 Aralık 2019 16:48

    Tuz koktu. ecevitin son zamanlarında halk yeni bir lider gelsinde kim gelirse gelsin diyordu akp böyle çıktı torbadan.şimdi bu seçime kadar 3 sene yi millet iple çekecek bunu unutmayın

  • Testere09 Aralık 2019 23:44

    Ekonomi toparlarsa yine bir şansı olabilir.ancak adalet kavramı üzerinde çokça durmalı

  • Selahattin Ölmez08 Aralık 2019 18:34

    sanki diğerleri sütten çıkmış ak kaşık.bunların hepsi aynı.

  • Ahmak group sizi 08 Aralık 2019 15:42

    Yine buldun salllayacak birilerini bunlar da şak şak liyor....

  • Cc08 Aralık 2019 15:23

    Adamların yaptığı her işin altında rant var nereden tutsan elinde kalıyor bu kadar da olmaz diyorsun eti madem bor işletmesinin başında 5 müdür var maaşları 80 bin tl alıyor herbiri kim ne iş yapıyor hanği vasıflı kişilerden oluşuyor acıklama isteniyor bir sene oldu hala acıklama yapmıyorlar niye acıklamazsın bu kişilerin kim oldunu anlayın artık

  • Veli08 Aralık 2019 12:46

    Diploma ne oldu diploma. Herkesi sindirdiniz korku toplumu oluşturdunuz. Yandaş olmazsan aç kalırsın düşüncesi oluştu.

  • soykırım08 Aralık 2019 12:28

    ermeni soykırımı yapılmadı. bunu tarih ve bekgeler ispat ediyor... tarih değiştirilemez... 15 temmuz önceside bir çok belge var. deniz feneri hala ? 

  • ...08 Aralık 2019 12:11

    osmanlı ne zaman çöktü.. sarayda padişahlar oturduğu zaman.. NOKTA. güle güle ...

  • AHMET ÖZBİR08 Aralık 2019 18:20

    KURBAN olayım o Türk'ün Padişahlarına, İslâm'ın HİZMET ERLERİNE!..

  • ...08 Aralık 2019 12:08

    herkes bölücü, tek vatan perver reisssdir.. zıttını inkar eden kölücü bebek katilinin avukatlığını yapar... ))) YA BÖYLE BİR YASA METNİ ÇIAKRTINDA TAM OLSUN.. en azından herkes yaşanan bir olay karşısında hukuk kuralları işledi yasada yeri var der de.. hukuki devletiz deriz.. ahahaha reisim benim...

  • abc08 Aralık 2019 11:50

    HEPİNİZ ORADAYDINIZ.

  • Serdar08 Aralık 2019 11:19

    Tabi bu durumda Kendileri hakkında suç duyurusunda bulunmuş oluyorlar. Biz bu yolsuzluklara ortak olduk ama şimdi açıklıyoruz çünkü muhalefet yapıyorlar bize ama muhalif olmasalardı yola devam diyecektik demiş oluyor! Hersey bize fetö durumunu hatırlatıyor, beraber yürüdük binyıllarda beraber ıslandık yağan yağmurda romantizmi hep. Sonra aşk bitince kin nefret öfke başlıyor, ne istendin de vermedik olayı ile :)

  • AHMET ÖZBİR08 Aralık 2019 11:14

    "TARİH YAZAN ADAM, TARİHİN YAZDIĞI ADAM RECEP TAYYİP ERDOĞAN!" Boşuna vazifeden el çektirmemiş, vatana kıyanlara geçit vermemiş Tayyip Başkan'ım. Seninle yüceldik, plancılara evet deyip CÜCELİĞE GEÇİT VERMEYECEĞİZ. Parti kurarım tehditçilerinin gayesi deşifre oldu ve komada son buldu.

  • geçmişe bakıyoruz'a cevap08 Aralık 2019 16:33

    17-25 Aralık FETÖ için milat. O günden sonra Samanyolu, Bugün ve Zaman'ın MALKOÇOĞLULUĞUNU YAPAN CHP'dir,

  • Ahmak group sizi 08 Aralık 2019 15:44

    şak şak yapmaktan başka bir şey bilmezsin. Tarih sizin gibileri iğrenerek hatırlayacak....

  • geçmişe bakıyoruz...08 Aralık 2019 12:10

    15 temmuz öncesi... 15 temmuz sonrası... mali milad )) neden ? ÖNCESİNDE KANKASI.. SORNAASINDA BÖLÜCÜ DÜŞMANI OLDU KANKASI... inanmayan youtube ye orjınal stv kanallarına baksın. şimdi stv bölücü yayınların tefo kanalı.. geçmişte akepe nin 1 numaralı yayın organı. ben demişyorum. youtube de çıkıyor zaten. ben dedim desem yorum yayınlanmaz, idda da bulundum diye.. youtube bakın bir çok örneği mevcut. muhterem hoca efendi diye diye ağlayanlarıda unutmadık. youtube araştırın 5 dk

  • Aa08 Aralık 2019 11:49

    Yılın yalakası, bir telefon ile papazı bıraktığını unutmadım

  • gozluk08 Aralık 2019 11:34

    at gözlüğü takan zat.

  • Cengiz08 Aralık 2019 11:09

    Ülkede devlet yönetiminde “Atı alan üsküdarı gecer” felsefesinin kurucusu ve bu felsefeyi topluma empoze eden Engin deyim ünlü düşünür filozof kim!!? Yani “devletin malı deniz” olayının bir başka ifadesi.

  • Pelin08 Aralık 2019 11:09

    Seninde devrin bitti

  • Fatih 08 Aralık 2019 11:06

    Ortalıkta arazinin çok ucuza pelkeş çekilme durumu, kredilerin peşkeş çekilme durumu var. Mesele sadece partiden ayrılıp muhalefete geçince suç olarak ortaya konmasıdır. Yani geçmişte suç ortaklığı yapılmıştır. Fetö cemaatinin sorularını çalıp her haltı işlemesine hep yol verildiği gibi,, taki muhaliflik başlayana kadar.... Ayrıca yine partide yandaş kalan kimbilir aynımdurunda götüren kaç politikacı brükrat işadamı belediyeci vardır, onların yaptıklarına görmezden geliyor suç sayılmıyor taaaki başka partiye geçene kadar.... !!!

  • Ozan 08 Aralık 2019 11:00

    Yolsuzluk varsa niye şimdi dike getiriliyor? Yolsuz bir durum varsa bu yolsuzluğa yol verildiği için suç işlemiştir zaten. Sadece kendi partisinden ayrıldı diye bunu açığa çıkarmak daha büyük rezalet. Aynı fetö durumunda olduğu gibi.

  • Okan 08 Aralık 2019 10:42

    Niye bu güne kadar bu adamların yolsuzluğu dile getirilmedi, yandaş kalsalardı bunlara çok dürüst insanlar denmeyecek miydi? Kendi belediyeleri yüzlerce milyon, trilyonlar götürmeleri söz bahsi iken sadece görev değişikliği, diğer belediyelerde yüz binlik nedenlerde insanlar içeri atılıyor. Adalet ve kalkınma dediğin budur işte

  • Vatandaş08 Aralık 2019 10:15

    Davutoğlu başkalarını suçlayıp, ülkeyi daha iyi, hakça yöneteceğini söyleyerek ayrı, yeni bir siyasi hareket başlatıyor, yağmaladığı parayı banka isteyince ödemiyor, başkaları da yağmaladı diyor. Eee hani bunun dürüstlüğü, Yağmacılık üzerine bina etmiş kendini.

  • Türkoğlutürk 08 Aralık 2019 10:06

    İyi hoş söylersinde babacan gidince enflasyonu da gördük. Koca partide ekonomiden anlayan kimse yok.

  • mustafa08 Aralık 2019 09:55

    hırsızlar birbirine girmeye başladı kirli çamaşırlar dökülecek

  • açıkla tam olsun08 Aralık 2019 09:00

    Ttkom u da açıkla başkanım, yap işlet devretleri de açıkla madem başladın açıklamaya. Kamu bankaları kimlere düşük faizli bilmem kaç sene ödemesiz, bilmem kaç sene sıfır faizli büyük krediler vermiş, kimleri emirle affemiş,kimler kazanmış kazanmış ama vergi ödememiş, kimlerin vergisine çizik atılmış ? Kimler sayıştay denetiminde değil ? Kimlere toki lokum arazileri peşkeş çekti ? Kimlere şehrin göbeğinde bedava avm arsaları verildi ? Hazineye, belediyeye ait iken imara açılmadan tarla diye ucuza satılıp ardından kimlerin tarlaları % 100 imara açıldı , neden delet imara açmadı da sattıktan sonra imar başvurusuna ivedi olarak katmerli evet evet evet dendi? Kimlerin hastaneleri, avm leri hemen akaryakıt istasyonunun, kanuni olarak belli mesafede olması gereken aykırı yerlerin hemen yanında ? 

  • olumlu08 Aralık 2019 06:55

    Bankanın yönetim kuruluna mevlut uysal da mi bunlar atadı..olumsuz beğenmeyen gözlükçüler bu banka TC vatandaşların zararı hepimize ...adam memur gibi sanki ekonomist banka yönetim.kurulunda açıp bir bakın ...ondan sonra olumsuz yazın...

  • Emekci08 Aralık 2019 06:53

    Davutoglunun çevresinde halkbanktan alınan kredinin taksitlerini ödeyebilecek işadamları var. Yalnız feto üniversitelerine para veren işadamlarının başlarına ne geldiğini gördükleri için korkuyorlar. Kendi alım teri ile kurdukları fabrikaların, babalarından kalan evlerin yağma edilmesini göze alamıyorlar.

  • Yağız 08 Aralık 2019 02:18

    Davutoğlu açıklama yapıp savaş açmış. Halkbankin verdiği tüm krediler açıklansın diyor

  • Bika08 Aralık 2019 00:55

    Kamu bankalarını dolandıran dolandırana.

  • Ahmak group sizi 08 Aralık 2019 15:46

    Bu badem biyiklilardan bir şey kalmıyor merak etme...

  • Mehmet K08 Aralık 2019 00:28

    Ne güzel söylüyor".Bizim burayı tahsis etmemiz bunlara ne denli önem verdiğimizin ifadesiydi. Eğer şahsım bu zata muhalif olsaydı veya oradaki öğrencilere benim bir muhalefetim olsaydı Tekel'in bu kadar değerli arazisini neden bunlara tahsis edeyim. Burası tabii Marmara'ya nazır çok güzel bir yerde. Değeri itibariyle de 2,5 milyar."demekki yandaşa bol muhalife hiç yok. Yazık çok yazık

  • Ahmet tan08 Aralık 2019 00:17

    Reis bunları durduk yere söylemedi. Ahmet davutoğlu ve avenesi, halkbankın şehir üniversitesinden geri istediği kredi yüzünden "reis şehir üniversitesine siyasi linç yapıyor" diye iftira atınca, reis de bunun siyasi olmadığını, adamların bankayı dolandırdığını söyledi. Kendini savunmasın mı? Biri de demişki "chp bu işin neresinde". Ulan ahmak herif, danıştaya başvuran mimarlar odasını destekle, sonrada mahkemeden karar çıkınca krediyi geri isteyen halk bankasının davutoğluna siyasi linç yaptığını söyle, sonrada chp nin ne alakası var de. Şehir üniversitesine siyasi linç yapılıyor diye davutoğluna destek çıkan benmiyim? Chp!!

  • BELGİN KARAKOÇAK 07 Aralık 2019 23:59

    ortada 417 milyon TL ödenmeyen kredi ve ve hazine arsası 2,5 milyar TL lik hazine arazisinin eski başbakan nında ortak olduğu ahmet davutoğlu üniversiteye aktarılan bu arsa bedeli ve krediyi veren eski bakan yrd ali babacan ekonomi bakanı mehmet şimsek ve feridun bilgin devleti zarara uğratan ve devleti dolandırma suçları olduğunu ve daha sonra öğrendiğini sonra bunların üstünü örtün diyen eski cumhurbaşkanı abdullah gül var.bu iş yenilir yutulur bir şey değil.bunun sonuçları hukuksal yönden büyük sıkıntılar getirecektir.

  • Korkmaz Ankaralı07 Aralık 2019 23:53

    YAZIK YAZIK TÜĞÜ YETMEMİŞ YETİM VE ÖKSÜZÜN TRİLYONLARINI  NASIL CEBİNİZE İNDİRDİNİZ.

  • Afyonlu07 Aralık 2019 23:40

    Davutoglu az önce açıklama yaptı; madem bizi dolandırıcılıkla suçladın "mal varlıklarımızı kamuoyuna açıklayalım" diye bakalım ne diyebilecek?

  • Mülayim.07 Aralık 2019 23:21

    Kılıçdaroğlu nün yağmur da beraber ıslandığı kişiler!Hey yavrum hey!

  • Ali ERDOĞAN 07 Aralık 2019 23:09

    Burnuma Korku 🙀 kokuları geliyor gözünü seveyim korkunun 😁

  • belirsizlik07 Aralık 2019 22:53

    Ne Halk Bank mış be arkadaş ye ye bitmedi... Peki türk telekom zararı nasıl oluştu lübnanlı nasıl devlete kazık attı ve o lübnan attığı kazık yetmedi bir de türkiyeden yardım istiyor ya kafayı yememek elde değil.

  • Gerçek 07 Aralık 2019 22:50

    Belediye başkanları niye değişti! Niye yapılanlar sergilenmenmedi? Ayrı parti kurnadıkkarı sürece hersey yapılabilir herseye “yola devam” denir yeterki yandaş kalınsın

  • Geç geç geç 07 Aralık 2019 22:47

    Kötü işler yaptıysa ve olumsuz bir durum vardıysa, zamanında açıklayıp, partiden atsaydın !

  • b.kemancı07 Aralık 2019 22:38

    seni babamızdan çok sevdik uğrunda ölümü göze aldık emekli evi olmayana ne yaptınız ne kadar insan faydalandı artık sizi savunamıyoruz nemarde karşı bizi yere batırdınız.

  • Namert08 Aralık 2019 00:14

    Ha ha ha :)

  • ye kurkum07 Aralık 2019 22:22

    Bankacılık kanunu 162 madde teminatsız kredi verilmez.Bddk savcılığa suç duyurusunda bulunur mu göreceğiz...Ye kürkün ye..

  • HÜLYA ÇİFTCİ07 Aralık 2019 22:40

    başbakan ahmet davutoğlu, ali babacak, mehmet şimşek feridun bilgin Abdüllah gül talimat vermiş halk bank ta kredi vermiş diyor reis .sonra reis in de haberi kredi ödeyemeyinde detaylarına sahip olmus.sen olda erkersen verme bakalım.

  • Haydaaa07 Aralık 2019 22:12

    Hani beraber yürümüş dünüz sadabad yollarında?

  • muahalefet07 Aralık 2019 21:44

    Babacan. ile istifa etme diye görüşme yap,muhalefet etmezlerse sorun yoktu...geliyor ilk secimde 80.000.000 milyon da tek kumeye

  • Gerçek vatandaş07 Aralık 2019 21:41

    Bankayı trolleyip sonra tayyip başarısız deyip muhalefet etmek ne anlama geliyor acaba

  • AHMET ÖZBİR07 Aralık 2019 21:28

    Sn. Editörüm, Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'nun dayısı vefat etti, defnedildi, ancak haberini BorsaGündem'de göremedim. Ayrıca By Kemal'in haberleri çok az. Arzederim.

  • Tuncelili07 Aralık 2019 22:31

    Topragı bol olsun.

  • Amattt07 Aralık 2019 22:04

    İnsanların vefatından paramı kazanacaksın amattt

  • Urla07 Aralık 2019 21:07

    Davutoğlu hapsr girmez. Çünkü suç ortağı büyük

  • Bahri07 Aralık 2019 20:45

    Hazine arazisine çöken davutoğlu hapse girmeden inanmam. Müfteri iddiasını mahkemede ispatlasın

  • Muro07 Aralık 2019 19:57

    Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşayacaktı ama dokundu şimdiye kadar neden böyle birşey ortada yoktu acaba adaletinizi.........

  • Ali A.07 Aralık 2019 19:39

    Cumhurbaşkanı açık açık söylüyor. Üniversitenin kullanması için tahsis edilen araziyi Davutoğlu ve avanesi mülkiyetine geçirmiş. Onu ipotek göstererek Halkbank'ı dolandırmış. Danıştay mülkiyeti bozunca üniversite kalıyor ortada. Danıştay'a dava açan da CHP. Şimdi üniversiteyi ziyaret eden yine CHP. Yazıklar olsun Davutoğlu ve CHP'ye. Ve onları hala savunan cahillere...

  • malof07 Aralık 2019 21:47

    ulan malof gözlüğünü çıkar chp nin bununla ne alakası var adamlar parti kuruyor diye ithamla başladı bu zamana kadar neredeydin derler bursadaki kaldırıldım...sizin gibiler zaten ilk fırsatta satarsınız memleketi

  • Cingöz 07 Aralık 2019 20:06

    Istanbulda hiçbir hazine arazisi erdoğandan habersiz el degistirmez. Kupon arazi nedir , % kaç komisyona tabidir öğrenin

  • Ne demek istedin07 Aralık 2019 19:58

    Daha kimlerde ne araziler var da biz CB na muhalefet yapmaya başlarlarsa mı öğrenecez acaba? Biat devam ederse üstü örtbas mı olacak ? Mesela kalyoncu, cengiz, özdemir ve daha nicelerini de iktidar değişince öğrenecez muhtemelen öyle mi ?

  • Ali07 Aralık 2019 19:31

    Halkbankı koruyorsun öylemi 2013 yılında 13 dolar olan bir halkbank hissesi buğün 1 dolar neden acaba sizlerin verdirdiniz batık krediler olabilirmi yada zarrap olayı yada başka sebeb bu ülkede zararına işler cevirenler mutlaka bir yarğılanmalıki ğercek adalet yerini bulsun

  • batiyor07 Aralık 2019 21:39

    ulan adam doğru yazmış neyi batıyor beğenmeyenler..

  • AHMET ÖZBİR07 Aralık 2019 19:20

    "Dürüstlüğü bunlar kimseye bırakmıyordu. Ben bunu niye anlatıyorum, kim ne olduğunu yaptıklarını öğrenin diye. Ve bunlar Halk Bankasını da dolandırmaya çalışıyorlar. Halk Bank'tan bunlar kredi talebinde bulunuyorlar. Halk Bankası bunlara ciddi bir kredi veriyor. Fakat ödeme planlarında maalesef bunlar Halk Bankası'na ödemelerini yapmıyorlar. Tabii ödemelerini yapmayınca Halk Bankası da kendilerini sürekli olarak uyarıyor. Şu anda Halk Bankası'na olan borçları 417 milyon noktasında. Şimdi yapılandıralım diyorlar." EYVAH! Parti kuracak olanlara bakın, bii tokatlayanlara OY MU VERECEĞİZ, ASLA!..

  • Hhhh07 Aralık 2019 19:50

    Yevmiyen kaç para bizede bi iş ayarlasana yalnız kalıyon

  • Sınan07 Aralık 2019 19:15

    Sayın degerli baskanım sen haklısın baskanım milletvekilleri ve belediye baskanlarına cok hak veriliyor fazla oluyor sen bilirsin Allaha emanet ol badkanim

  • Mavi marmara07 Aralık 2019 18:32

    Yusuf yusuf olmuş anlaşılan. Acıdım şimdi

  • rant07 Aralık 2019 18:25

    Bir arada albayrak suclamisti ben imzaları talimatla attım diye rant bit öküz oldu ortaklık bitti.

  • zor07 Aralık 2019 18:23

    kim karşı tarafda ise her yol ile itham et.....800.000 bin fark 80.o00.000 olacak az kaldi....

  • siayaset07 Aralık 2019 21:40

    en sonda eyt liler bolucu idi...

  • vatandaş07 Aralık 2019 17:51

    Dün bu kızdığınız adamlar hemen yanıbaşınızdydı nereden nereyeeeee

  • Ankara 07 Aralık 2019 17:39

    Sayın baskanım bu millet sız güveniyoruz bizler garip. insanlar Allah yolun açık olsun milletvekilleri ve beledıye baskanları maas az verin onlar denetci vatandaş olsun size şikayetlerin sıze bildirsin her il sıze bildirsin onlara asağı inmiyor Allah a emanet ol

  • mehmet yılmaz07 Aralık 2019 16:49

    Vay be büyük başkanımız davutoğlu resmi partiyi bile kurmadı nasıl korkmuşlar akp nin oyları düşmüş yüzde 20 ye onlarda yetim hakkı yiyen bankamatik memurları zaten ismi bile yetmiş kainatın lideri hz.muhammede komşu gidicek büyük liderimiz davutoğlu geliyor korkun bıreee kafirlerrr korkun altın varaklı saraylarda yaşayanlar korkun yetim hakkı yiyenler korkun hz.kuranla bakara makara diye alay edenler korkun allahın yetim kullarına tecavüz edilip bi kereden bişey olmaz diyen gafiller allahın yeryüzünde ki kılıcı büyük başkan davutoğlu geliyorrrrrr

  • iskender07 Aralık 2019 18:26

    %5 size çok bile, Önce Adalet nedir öğrenin, böyle söylemlerle ancak düşman edinirsiniz.

  • ferat07 Aralık 2019 16:41

    noldu zorunuza mı gitti o koltuk baba malı değil

  • gerçekler ne merak ediyorum07 Aralık 2019 16:26

    Varsa ziraat, vakifbankla ilgili birşeyler bugün söyle reis. Neden daha önce halkbankla ilgili birşey demedin , akp li muhalifler parti kurma hazırlığında olunca başladı suçlamalar. Eğer suç vardı ise neden müdahale edilmiyor ? Bu suçlamaları daha önce de duyduk fetöcü olanları al içeri reis neden seçim meydanlarında suçluyorsun ? Tv de, medyada, seçim meydanlarında suçlama var ama ne hikmetse dava yok. Asyabankta da aynısı oldu bankanın içini batık adresi belli kredilerle boşaltmışlar, 17-25 aralığa kadar kimse ses etmemiş, sonra da borsadaki hissedarları battığıyla kaldı. Türkiye siyasi menfaate göre bir ülke mi yoksa gerçekten kanunu belli, adil bir ülke mi ? Biz müslümana güvenemezsek kime güveneceğiz ?

  • Selahattin Ölmez07 Aralık 2019 17:03

    bunlar siyasi manevradır.hayatta hata yapmayacaksın bir gün sana karşı koz olarak kullanılır ve bedelini kat ve kat ödetirler.şimdi bu zatlar nasıl millet önüne çıkacaklar.millet bunların yüzlerine tükürür.cumhuriyet başsavcılarını görevlerini yapsınlar.

  • Dünya vatandaşı07 Aralık 2019 16:40

    Ne zaman, bu işin, yani ahlakın, insanlığın, vicdanın, dürüstlüğün, kısaca insan olmanın hiç ama hiçbir kriterinin dinle uzaktan yakından alakası olmadığını öğreneceksiniz?

  • ersan07 Aralık 2019 16:24

    sayın cumhur başkanım ASYA:BANK HİSSI ALAN YATIRIMCILAR İÇİN SÖYLEYECEK SÖZÜNÜZ VARMI :ACABA ::4...SENE OLDU:HABER..YOK:bunun içinde bır açıklama yapın

  • Cego 07 Aralık 2019 16:06

    Babacan gelecek dertler bitecek. Ne davası be davaları kendilerinin ve yandaşlarının küpünü doldurmak

  • Lllll07 Aralık 2019 15:59

    Biat edin kurtulun

  • Tam komedi07 Aralık 2019 15:58

    Partimi zora sokanın kalemini kırarım demek istemiş ! Yoksa yolsuzluk yapıp insanların kalbini kıranların alayı korundu !!!

  • AHMET ÖZBİR07 Aralık 2019 15:49

    DAVAYA ihanet eden DAVASIZ'lara karşı ne olusun REİS gerekeni yapın, acımasız olun. İstanbul'umuzun kaybettirilmesinde dahli olan ve istifa eden eski AK Parti İl Başkanı gibilerini TEMİZLEYİN PARTİDEN, AK'A BULAŞTIRMAYIN LEKE!..

  • Itri07 Aralık 2019 17:38

    Reza zarraptan rüşvet alanların davası ne?

  • RIZEli mulivbjk07 Aralık 2019 17:14

    Ahmeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeet...velevki bu insanlar bu eylemi gerçekleştirdi , bu zamana kadar neden saklandı , sizden ayrılınca nedense insanlar terörist te olur fetöcüde olur dolandıricıda....at yalanı öpiyim inananı.haydi millet bahcelerine lay lala lala