E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDavutoğlu AYM kararı için ne dedi?---

Davutoğlu AYM kararı için ne dedi?

Davutoğlu AYM kararı için ne dedi?
02 Mart 2016 - 15:40 borsagundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu, gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün tahliyeleriyle ilgili konuştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün tahliyeleriyle ilgili, ''Davanın esasından koparılıp basın özgürlüğü davası olarak yansıtılması sürmekte olan davaya açık müdahaledir'' dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, gazeteciler Erdem Gül ve Can Dündar'ın AYM kararı sonrası tahliye edilmeleriyle ilgili konuştu.

Davutoğlu şu ifadeleri kullandı:

''Tutuksuz yargılamanın esas olduğunu söylemiştim. İşin esasına gidildiğinde Türkiye Cumhuriyeti devletine, hükümetine ve halkına yönelik açık bir casusluk faaliyeti söz konusudur. Olayların gerçeğini saptırma faaliyeti söz konusudur. Milli duruşa sahip, insani hassasiyete sahip herkesin bir kere bunun farkında olması lazım.

Bu belgeleri verenlerin emeli açıktır. Türkiye Cumhuriyeti Devletini uluslararası düzlemde baskı altına almaktır. Ortada yürüyen bir dava var. AYM yürüyen bir dava esnasında yapılan müracaatı değerlendiriyor. Yargı süreci tamamlanmadan AYM'ye başvurulamaz. Davanın eesasından koparılıp basın özgürlüğü davası olarak yansıtılması sürmekte olan davaya açık müdahaledir. AYM'nin tek verebileceği karar tutuklu yargılanmayla ilgilidir.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sözlük02 Mart 2016 18:36

    Casusluk, bir devletin sırlarını başka bir devlet hesabına gizlice öğrenmeye çalışmaktır. Gerçekten biraz vicdan yahu!

  • ALİ YE CEVAP02 Mart 2016 17:47

    BU İNSANIN FITRATINDA VARDIR BİRİDE SENSEN İŞİNE GELEN BİRŞEY OLURSA CEBİNE KOYAR SESİNİ ÇIKARMAZSIN İŞİNE GELMEYEN BİR ŞEY OLURSA ZILGITI KOPARTIRSIN, BU TÜM ZAMANLARDA BÖYLE OLMUŞTUR MUTLAKA SENİNDE BAŞINA BÖYLE BİR ŞEY GELMİŞTİR....

  • BU NE YAHUYA CEVAP02 Mart 2016 17:43

    SENDE AYNI ŞEYİ YAPMIŞSIN BU KARAR HOŞUNA GİTMİŞ İKİNCİSİ MÜSLÜMANLIK KİMSENİNİN TASARRUFUNDA OLAN BİR ŞEY DEĞİLDİR BU ADAMLARIN DOĞRU YADA YANLIŞ YAPMASI İLE MÜSLÜMANLIĞI DEĞERLENDİREMEZSİN LAFA GELDİĞİNDE ADAM MÜSLÜMANIM DİYOR HARAM İÇKİ KUMAR ZİNA HEPSİ VAR NE DİYELİM ŞİMDİ MÜSLÜMANLIK BUMU YA DİYELİM....

  • bu ne yahu02 Mart 2016 16:51

    hakim misiniz ? hakimlerden iyi mi bileceksiniz ? işinize gelmeyen karar çıktı mı hemen yerme, casus deme, iftira atma, menfaatinize uygun karar çıktı mı hemen övme eylemine girişiyorsunuz. Müslümanlık bu mu yahu ? utanıyorum resmen, bir insan islami misyon taşıyorsa politikacıdan önce müslüman olmalı.

  • m02 Mart 2016 16:34

    Bi bok olmaz yine 3 yada 5 kurus millete verirler olay biter

  • nur çel02 Mart 2016 16:30

    Anayasa mahkemesi bu saniklar için berat karari vermediki niçin bu kadar şamata

  • nalıncı keseri02 Mart 2016 16:19

    koskoca profesör sırf külliye öyle istedi diye kariyerini riske atıyor, hem yazık hem insaf

  • varol02 Mart 2016 16:14

    sermayesi kadar para girişi olacak

  • Sözün Özü.02 Mart 2016 16:06

    rakam korkunç matematiğe göre 11-12 olması lazım

  • ali02 Mart 2016 16:02

    yazık şu ülkenin geldiği duruma bakın.Anayasa Mahkemesi AKP lehinde karar verdiğinde sorun yok. Aleyhinde karar verdiğinde devamlı tenkit var.