E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde vergilerle ilgili kritik toplantı---

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde vergilerle ilgili kritik toplantı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde vergilerle ilgili kritik toplantı
22 Eylül 2021 - 18:30 borsagundem.com

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Fuat Oktay başkanlığında vergilerle ilgili düzenleme ihtiyaçlarına yönelik bir toplantı gerçekleştirildi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında, vergilerle ilgili düzenleme ihtiyaçlarına yönelik değerlendirme toplantısı yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantıya, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Genel Başkan yardımcıları Vedat Demiröz ve Hayati Yazıcı, Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları ve Ekonomi Politikaları Kurulu üyeleri, Cumhurbaşkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürü ile ilgili kurum ve kuruluşların üst düzey yöneticileri katıldı.

Toplantıda, yatırımları ve vergi güvenliğini güçlendiren, yatırımları teşvik eden, ihtilafları sonlandıran ve mükelleflerin gönüllü uyumunu gözeten uygulamaların hayata geçirilmesine yönelik atılacak adımlar değerlendirildi.

Bu kapsamda, esnaf, çiftçi ve mesleki faaliyetlerde bulunanlara yönelik gelir vergisi istisnaları, vergide elektronik defter ve kayıt uygulamalarına ilişkin düzenlemeler ile mükelleflerin karşılıklı anlaşma veya uzlaşma yöntemiyle ihtilaflarını giderebilmeleri için sağlanacak kolaylıklar ile diğer vergisel düzenleme ihtiyaçları ele alındı.

Borsa İstanbul yeniden 1.400 üzerinde

Erdoğan'dan 'Afgan mülteci' açıklaması!

Meclis, yoğun gündem ile açılacak!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet Otzbir Vekili22 Eylül 2021 23:03

    Katara bişeler satalım.  THK çalışmayan uçaklarını, ve bina arsalarını satalım. böylece gelir elde der, az vergi zammı yaparız. 

  • acacu22 Eylül 2021 22:53

    Çok da kasmayın yahu, sıkışınca alkol ve tütüne basarsınız ek vergiyi olur biter. Zaten piyasanın yarısından fazlası merdiven altı kaçak. Kalanına da koymaz. Aşırı yüksek vergi demek, vergi tahsil edememek demektir. Piyasayı kendi elinizle her sektörde kayıt dışına itiyorsunuz. 

  • Aktrol22 Eylül 2021 21:30

    2022 yeniden değerleme oranı ne olacak? bu millet yeni oranlı vergileri ödeyemez artık. maaş ile 10 parça şey alınıyorsa artık alım gücü tuik rakamları ile piyasa altında artış gösterıyor. Tuik gerçek verilere göre zam yaptırsa şuan asgari ücret 4500 tl felan olurdu. o zaman oluşan tuketım ıle, aynı alım gücü gerçekleşebilirdi. Şuan asgari ücret az artıl oldugundan, tuketım azalıyor. fabrıkalar üretse bile tuketım olmayacağından vergi artışları aynıda kalsa devlet gelırlerı artmaz. vergiler artsada tuketım olmadığından devletın vergı gelırlerı asla artmaycaktır. benzın 9 tl olsa, insanlar kontak kapatacak. ötv araba yuzde 20 artsa, otomobıl almmayacak ınsanlar, ötv telefon bılgısayarda yuzde 10 artsa, insanlar 2 el alacak tasarruf edecek sıfır almayacak. ÇÜNKU ALIM GÜCÜ YOK, evde bozulan yerıne, 2 el eşyadan beyaz eşya mobılya alıyor ınsanlar. üretim duracak, işsizlik artacak. birde o kopruler, yollar, dev bınalı hastaneler, spor tesisler 

  • azmi22 Eylül 2021 22:38

    Sığınmacıları unutmayalım. Bizim gibi tüketiyorlar (barınma,yiyecek,içecek,sosyal faalşyetler vb vb ) gıda maddesi kalmayınca ithal ediyoruz,enflasyon yukarı, yarı fiyatına çalıştırılıyorlar,SSk primden,maliye vergiden,işçim işinden vb oluyor. Talibanla görüşülür, Esad ile neden görüşülmez vb vs

  • Hehe22 Eylül 2021 20:58

    Evet hazirlanin gece kusu gazatesi heran cikabilir

  • Mucise Reis ;)22 Eylül 2021 20:52

    10 fabrika daha kapatalım, böylece benzıne 0,8 kuruş zam yaparız. Aynı parayı kazanırız. Kapat gitsin o zamansa : ))

  • Berber Bekri 22 Eylül 2021 19:27

    Üretim ekonomisi yerine tüketim ekonomisi var. çiftçilik ve hayvancılık bitti adalete güven yerlerde devletin her kademesinde israf en üst seviyede makan aracı olmayan kalmadı liyakat yok yeterlilik zaten yok vergi ve trafik cezası olan ödemeyip af bekliyor iki yılda bir af çıkıyor...millet kredi ve kredi kartı batağında hergün toplasanız beyhude...