E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhur İttifakı'nda sürpriz gelişme---

Cumhur İttifakı'nda sürpriz gelişme

Cumhur İttifakı'nda sürpriz gelişme
19 Şubat 2019 - 16:46 borsagundem.com

AK Parti ile MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı uzun süredir ittifak kapsamına alınıp alınmayacağı tartışılan Kars ve Bilecik’te sürpriz bir karar aldı

31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde Cumhur İttifakı'nın kapsamı genişledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli'nin gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Cumhur İttifakı'nın genişletilmesine yönelik bir çalışma başlatılmıştı. Çalışmaların ardından yerel seçimdeki işbirliğine son şekli verildi.

MHP; Rize, Bilecik, Bolu, Burdur, Yalova, Çanakkale, Bitlis, Sinop, Edirne, Artvin, Giresun, Ardahan, Siirt, Muş, Ağrı, Şırnak ve Hakkari’de belediye başkan adayını çekti.

AK Parti de Kars, Kırklareli, Iğdır, ve Osmaniye'de çekme kararı aldı.

Son bilgilere göre 30 büyükşehire ek olarak 21 ilde daha iki parti işbirliği yapacak. İttifakı kapsamında 17 ilde AK Parti'nin adayı, 4 ilde de MHP'nin adayı desteklenecek. 

AK PARTİ KARS’I MHP’YE BIRAKTI

Daha önce AK Parti Kars Belediye Başkanı Adayı olarak açıkladığı Av. Ensar Erdoğdu, AK Parti ve MHP’nin yerel seçimlere dönük uzlaşarak protokole bağladığı Cumhur İttifakı kapsamında geri çekildi. MHP'nin adayı Çetin Nazik, yerel seçimlerde yarışacak.

ZONGULDAK'TA UZLAŞMA YOK

AK Parti ile MHP arasındaki görüşmelerde müzakere edilen Zonguldak üzerinde anlaşma sağlanamadı. Partiler yarışa kendi adaylarıyla girecek.

KIRKLARELİ'NDE MHP ADAYI

Kırklareli'nde AK Parti Belediye Başkan Adayı Burak Süzülmüş adaylıktan çekildi. Cumhur İttifakı'nın adayı olarak MHP'den Derya Bulut yarışacak.

30 BÜYÜKŞEHİRDE İŞBİRLİĞİ YAPILMIŞTI

AK Parti ile MHP, Cumhur İttifakı kapsamında 30 büyükşehirde iş birliğine gitmişti. Adana, Mersin ve Manisa büyükşehir belediyelerinde aday çıkaran MHP, 27 büyükşehirde ise AK Parti'nin adaylarını destekleme kararı almıştı.

Öte yandan AK Parti, Ankara Merkez Seçim Kurulu Başkanlığına belirlenen aday listelerini teslim etti.

(Önder Yılmaz/Milliyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ20 Şubat 2019 07:52

    SIGINMACILARA 37 MİLYAR DOLAR BULUNUMUŞ EMEKLİ POLİS,ÖGRETNEN VE İMAMLARIN  EK GÖSTERGESİ 3600ÇIKARTMAK İÇİN PARA BULUNAMIYORMUŞ ÜSTELİKTE HER MİTİNGDE SÖZ VERİLMİŞTİ.

  • Dede.19 Şubat 2019 22:53

    Aptallar anlamaz bekayi.. biz mahallede hep beraber oynardık ne zaman ABD geldi ülkemize birbirimize düşman etti vurduk kırdık heba ettik gençliğimizi. Ülkem için değil ABD için asker olduk.

  • Okie Dokie19 Şubat 2019 22:43

    MHP rize'deki adayını geri çekip AKP adayına destek verecekmiş. Demek ki sivil görünümlü teröristler Rize'ye kadar varıp halkın arasına karışıp oy kullanacak duruma gelmişler. Rize'de beka sorunu var.

  • gobel6619 Şubat 2019 22:09

    Büyük devlet adamısın Sn. Bahçeli, % 10 civarında oyunla FETÖ, kadrolu hainler ve yancılarının Türkiye üzerindeki bütün planlarını bozdun tezlerini çürüttün, sana bu kadar kızmaları boşuna değil. 

  • Vatandaş19 Şubat 2019 20:32

    Domates, biber, patlıcan :) 

  • Dede19 Şubat 2019 22:56

    Fethullah güya müslüman Fehriye Erdal güya solcu apdullah Öcalan güya Kürtçü Kemal Kılıçdaroğlu güya Atatürk cu . emperyalist kim diye sorsan cevabı ugandadir derler.bunlarin hepsi ciaya bağlı ABD uşağı.

  • Tabi ya19 Şubat 2019 20:00

    O illerde kesin bekaa sorunu vardir