E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCübbeli Ahmet 'silahlanma' açıklaması için ifadeye çağrıldı---

Cübbeli Ahmet 'silahlanma' açıklaması için ifadeye çağrıldı

Cübbeli Ahmet 'silahlanma' açıklaması için ifadeye çağrıldı
22 Eylül 2020 - 13:48 borsagundem.com

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, kamuoyunda "Cübbeli Ahmet" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün bir televizyon programında "Türkiye'de 2 bin civarı selefi yanlısı derneğin silahlandığı" iddiası üzerine bilgisine başvurmak üzere ifadeye çağırdı.

Kamuoyunda “Cübbeli Ahmet Hoca” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü katıldığı TV programında Türkiye'de 2 bin civarı selefi yanlısı derneğin silahlandığını iddia etmişti.

SAYGI ÖZTÜRK’E KONUŞTU

Önceki gün de Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuşan Ünlü, bu iddiasını yineleyerek, savcılığın kendisini çağırması halinde bu derneklerden en az 150 tanesini isim isim sayabileceğini söyledi.

Ünlü ayrıca yasadışı silahlanma konusunda genel bir bilgiye sahip olduğunu, değişik illerdeki arkadaşlarından da illerdeki bu tehlikeli silahlanma konusunda edindikleri bilgileri dinlediğini söylemişti.

SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ

Ünlü'nün bu iddialarının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Savcılık Ahmet Mahmut Ünlü'ye tebligat göndererek ifadeye çağırdı. Ünlü'nün önümüzdeki günlerde adliyeye giderek bahsettiği 150 derneğin ismini vermesi bekleniyor. 

Cübbeli: Silahlanan 150 derneğin ismini vermeye hazırım

NATO'da 5'inci Türkiye- Yunanistan toplantısı başladı

Doğu Akdeniz'de Almanya'nın rolü

FETÖ'nün avukat yapılanmasına ağır darbe

Bayraktar'ın başlattığı kampanyaya yoğun ilgi

Albayrak: Veriler iyi geliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Volkan22 Eylül 2020 19:23

    Cübbeli,'de ismim Ahmet vs deyip Mehdi ilan edecek kendini de, Mehdi namaz kılmayı, yüzüne bakıp da kuran okumayı vs bilmeyecek diye de kendi söylüyor.

  • Türkoğlutürk 22 Eylül 2020 19:06

    ABD fetöyü kurduda, ingilizi İsraili armutmu topladı

  • horoz22 Eylül 2020 16:54

    Emmioğlu aklın varsa buna üye ol. Ne kadar uyanık, ne kadar iyi şeyh, Allah razı olsun baksana içişleri uyuyor, mit demişsin, zaten öyle, diyanet desen  ortada yok vs, vs hemen koşa koşa gidip üye olmak lazım buna. Kefenle nalınları da işaret edilen yerlerden temin ettin miydi işin iş öte yanda vesselam.

  • Metin22 Eylül 2020 21:01

    Sultangazi'de çocuklarını okula göndermeyip ,İsmailağa cemaatine ait Medreseye gönderdiğini , babanın şikayetine rağmen gerekeni yapmadığını , cemaatin çocukların infak ve iaşesini sağladığını söyleyen annenin beyanlarını okudum, İsmail Saymaz'ın yazısında. Milli eğitim Bakanlığı nerede , diyor

  • turan22 Eylül 2020 15:29

    ülke için çok tehlikeli biri ah görün yarın bununda birşeyleri çıkacak hertarafı oyunuyor

  • Nedim22 Eylül 2020 15:25

    1-Toplumda yeter şüphe ve kaos oluşturmak. 2- Mezhep çatışmalarını körüklemek Türkiye ile İran arasını açmak 3- Devletin rehavet ve umursamazlık içinde olduğu iması 4-Kendine belli kanallar vasıtası ile itibar sağlama çabası! -  5-Bıden ın talimatı yerine getiriliyor

  • Mucise Reis ;)22 Eylül 2020 14:30

    Diyanet ne iş yapıyor? önüne gelen din eğitimi adı altında kendi zihnini insanların çocukların, gençlerin gelişimi adı altında. din ve ahlak bilgisi adı altında insanların zihnini yönlendirirken. Diyanet ne iş yapıyor? diyanet ve imamları var olan bu tip cemaatleri, toplandıkları camileri bilmiyor mu? vatandaş yada halk bu tip kişileri ihbar ediyor, şikayet ediyor iç işleri incelemiyor mu ? Gerçekten burada sorun çok vahim. Cüppelinin bildiğini, mit bilmiyor, milli eğitim bakanlığı denetlemediği eğitim din eğirimi verenler var, iç işleri bakanlığı bu olaylardan habersiz.. Nasıl ülke bu yahu ? illa 15 temmu zolacka millet sokakalra çıkıp bunları durduracak şehit mi verecek ?

  • Erol g.22 Eylül 2020 14:18

    CEMAATLERİN ÜYELERİ İSMEN KAYIT ALTINA ALINDIKTAN SONRA RUHSATLI/RUHSATSIZ SİLAH BULUNDURUP BULUNDURMADIKLARI CEMAATE MADDİ YARDIM/BAĞIŞ MİKTARLARI TESPİT EDİLMELİ CEMAATLER KURUMLAR VERGİSİNE TÂBİ OLMALI KURUMLAR/KDV/STPAJ VERGİSİNİ ÖDEMEYEN CEMAATİN VERGİLERİ ÜYELERDEN EŞİT MİKTARDA TAHSİL EDİLMELİDİR

  • Nedim22 Eylül 2020 14:18

    Feto ve arkasındaki İngiliz  derin devleti Türk Milletinden intikam alma planını  devreye sokmuş bilmem selefi guruplar varmış ta silahlanmış ta kimsenin haberi yokmuş ta  Cübbeli Law nun haberi varmış ta; ! 1-Gerçekten  öyle olsa gıkın çıkmaz;    2- Sözcü gazetesi  ve sol gurupların selefi guruplar diye ağzına pelesenk ettiği  aslında İslam ve Türk Düşmanlığıdır.  Bu isimleri kullanarak aslında Türk Milletine kin kusuyorlar.                                    3-Türk  devleti  en azılı düşmanlarını kaya porsuğu gibi ensesinden yakalayıp ininden çıkarıp olması gereken yere tıkıştırddı. Buna tükürükçü pkk itleri  de dahil!4-Bu cübbeli sık sık Şia ya çatarak onlar nursuz olur vs. diyerek niyetinin  mezhep çatışması ve İran Türkiye  çatışması  olduğu çok açıktır. 

  • Nedim22 Eylül 2020 15:14

    Aşağıdaki  bana gizli fetocu oluğumu iddia  eden cahil  cübbeli cemaatini falan bilmem  bu elemanın ağzından çıkan sözlere bakarım mütemadiyen  birlik yerine  ayrılığı  körükleyen  yapıcı olmak yerine sinsi bir yıkıcılık peşinde gezen bu cematinden ayrı düştüğü görülüyor.  Eğer bunun peşine düşerseniz aldanırsınız!  Kanal kanal gezip kendine rol kapmaya çalışan bu halk dalkavuğuna  her konuda güvenmeyin sakın!  Yoksa çuvallarsınız.  

  • Nonselefi22 Eylül 2020 14:35

    15 Temmuz’da cübbelinin cemaati gitti ilk köprüde boğazda çarpiştı hainlere karşı. Niye battı sana ? Gizli fetöcü müsün?

  • eeee22 Eylül 2020 14:33

    Her önüne gelen din eğitimi. okul eğitimi veremez. Türkiye Cumhuriyetinin kanunları açık ve nettir. ülke içinde çift başlılık oluşturan ajanların din kılıfı arkasına saklandığı yapılanmalar tek tek kapanacak. Devlet düşmanı ve denetimsiz faliyet gösteren herkes hesap soracak. Yapılanlar devletin birimlerince bilgili, denetimli, vb ise, ozaman ilgili faliyetler sürdürülebilir. Ben islam adın açlışıyorum diyip, ingiliz ajanlarının cirit attığı 1920 lerd çok şehit verdik. Gavur yeri gelince cuma namazı saati saldırır.. Gavur Bayran namazı saldırır, Gavur dini bayramlarda kışlalara saldırır. Çünkü gavur kazanmak için her zaman din ve kurallarını kullanır. Devlet bunları çok şahane denetlemesi ile çözüm olur.

  • Pala22 Eylül 2020 14:12

    Bir de mitin, istihbaratın bilmediğini nasıl öğrenmiş onu da açıklasın. Yargı, polis, asker işbirliği yapmadan silahlanma gizlenemez