E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıCredit Suisse’e yönelik artan endişeler hisse piyasalarını baskıladı---

Credit Suisse’e yönelik artan endişeler hisse piyasalarını baskıladı

Credit Suisse’e yönelik artan endişeler hisse piyasalarını baskıladı
16 Mart 2023 - 09:03 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

ABD’de yaşanan banka iflasları sonrasında İsviçre bankası Credit Suisse’e yönelik artan endişeler dün Avrupa borsaları başta olmak üzere küresel bankacılık sistemi ve risk iştahı üzerinde baskı oluşturdu. Mali risklerin artış kaydettiği ve sektöre yönelik risklerin arttığı bir ortamda bugün ECB’nin faiz kararı ve vereceği mesajlar oldukça kritik olacaktır. Önümüzdeki süreçte bankacılık sektöründeki gelişmeler ve merkez bankalarının adımları fiyatlamaları şekillendirecektir.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler
• 16:15 ECB Faiz Kararı Önem: Yüksek
• 16:45 ECB Başkanı Lagarde Konuşması Önem: Yüksek

BIST-100 güne başlangıç

Credit Suisse’e yönelik artan endişeler dün banka hisselerinde tarihi düşüşleri beraberinde getirirken, küresel hisse piyasalarını da baskıladı. Akşam saatlerinde İsviçre Merkez Bankası’nın Credit Suisse'e likidite sağlanacağını açıklaması sonrasında bu sabah piyasalarda bir toparlanma gözleniyor. BIST-100 Endeksi dün günü %1,65 oranında kayıpla 5.121,57 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif alıcılı bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 18,98 – 18,99 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:45 itibariyle 18,99’luseviyelerden işlem görüyor. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 strateji

Bankacılık sektörüne yönelik endişelerle küresel risk iştahının zayıflama kaydettiği haftada BIST-100 Endeksi’nde de satıcılı bir seyir etkili oluyor. Dün gün içerisinde sert satışların yaşandığı ve volatilitenin artış kaydettiği endekste önemli bir seviye olarak izlediğimiz 50 günlük basit hareketli ortalama (5.196) altında bir kapanış gerçekleşti. Endekste tepki alımlarında 50 günlük ortalama ilk önemli direnç noktasıdır. Bu ortalama aşılabilirse 5.250 – 5.300 ve 5.350 seviyeleri direnç olarak takip edilebilir. 50 günlük ortalama altında fiyatlamanın devam etmesi halinde satıcılı seyrin etkisini sürdürebileceği endekste 5.065 – 5.000 – 4.950 ve 4.870 seviyeleri destek konumunda bulunmaktadır. 5.000 puan altı kapanışlar teknik görünümdeki zayıflamanın derinleşmesine neden olacaktır.

En fazla kazandıran hisselerde F/K oranları

 

Yatırımcının ilgisinin arttığı hisseler (16/03/2023)

 

Bakır fiyatlarında Credit Suisse'e destek sözü ile toparlanma

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)