E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır fiyatlarında Credit Suisse'e destek sözü ile toparlanma---

Bakır fiyatlarında Credit Suisse'e destek sözü ile toparlanma

Bakır fiyatlarında Credit Suisse'e destek sözü ile toparlanma
16 Mart 2023 - 08:41 borsagundem.com

LME'de bakır, Credit Suisse'nin destek vaadi almasıyla toparlandı

Londra'da bakır fiyatları, düzenleyici kurumların Credit Suisse Group'a destek sözü vermesiyle, bir önceki günde gördüğü iki ayın en düşük seviyesinden toparlandı. Ancak ABD'deki bankacılık krizi nedeniyle hissiyat zayıftı.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 05.38'de %0,9 artışla 8.578,50 dolar/tona yükseldi. Bir önceki gün kontrat, Credit Suisse rotasında 6 Ocak'tan bu yana en düşük seviyesi olan 8.489,50 dolar/tona kadar indi.

Credit Suisse hisseleri dün %30'a kadar düştü, ancak banka o zamandan beri İsviçre düzenleyicilerinden bazı likidite can suyu taahhütleri aldı ve aynı zamanda İsviçre Merkez Bankası'ndan borç alarak likiditeyi artırmayı planlıyor.

Çin'deki ithal bakır talebini yansıtan Yangshan bakır primi dün 35 dolar/tona çıkarak 9 Ocak'tan bu yana en yüksek seviyeye çıkmasıyla, Çin'de talebin arttığına dair bir işaret olarak fiyatları destekledi.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Nisan ayı bakır sözleşmesi, gece LME kayıplarını takip ederek %2,7 düşüşle 66.950 yuan/ton (9.704,02 dolar) ile 10 Ocak'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Bankacılık sektörüne yönelik endişeler bakır fiyatını düşürdü

 

ABD'nin ham petrol ihracatında rekor seviye

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)