E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCramer: Güçlü portföyün sırrı ‘sıkıcı hisseler’---

Cramer: Güçlü portföyün sırrı ‘sıkıcı hisseler’

Cramer: Güçlü portföyün sırrı ‘sıkıcı hisseler’
14 Haziran 2022 - 11:52 borsagundem.com

Ünlü borsa uzmanı Jim Cramer borsalardaki sert düşüşler sırasında yatırımcılara “gerçek mal üreten” ve nadiren değer kaybetmelerine karşın düşük getirileri nedeniyle “sıkıcı” olan hisse senetlerini tercih etmeyi önerdi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında sert düşüşler görülürken yatırımcılar da bu gergin ortamda yeni bir yol haritası arayışına girdi. CNBC’nin ünlü borsa uzmanı Jim Cramer S&P 500 Endeksi’nin ayı piyasasına girdiğini ilan ettiği Pazartesi gününün ardından yatırımcılara “gerçek anlamda sıkıcı hisseleri” satın almayı öneriyor. Cramer’a göre enflasyon endişelerinin hakim olduğu borsalarda söz konusu hisseler portföylerin güçlü kalmasını sağlayabilir.

Wall Street’te geçtiğimiz gün S&P 500 Endeksi %3,9 oranında düşerek 3.749,63 puanda kapandı. Endeks 3 Ocak tarihindeki en son zirvesine göre %21,8 oranında düştü. Düşüşler yıllık bazda %8,6 ile beklentilerin çok üzerinde gelen Mayıs ayı enflasyon rakamları ve resesyon endişeleri nedeniyle gerçekleşti.

Cramer söz konusu ortamda uygulanması gereken hisse senedi stratejilerine ilişkin açıklamasında, gerçek mallar üreten şirketleri tavsiye etti. Borsa uzmanı reel üretim yapan şirketlerin bu mallar sayesinde sermaye üretebileceğini ve makul getiriler sağlayabileceğini söyledi. Cramer bu tür şirketlere yönelenlerin şu anda görece daha iyi durumda olduğunu sözlerine ekledi. Borsa uzmanı, “Bu hisseler çok daha nadir aşağı inse de asıl sorun bu hisselerin gerçekten sıkıcı olması” ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Cramer’ın yorumları ABD borsalarının korkunç bir performans gösterdiği günün ardından geliyor. Yatırımcıların resesyon korkuları hafta içerisinde yapılacak ABD Merkez Bankası toplantısına ilişkin olumsuz beklentilerle birleşti. S&P 500 Endeksi’nin ayı piyasasına girdiği seansta Dow Jones ve Nasdaq endeksleri de yıl boyunca hissedilen satış dalgasını sürdürdü.

Cramer, “Bu bütün içgüdülerinize aykırı olsa da borsalara bu şekilde düştüğünde neyi satmanız gerektiğini değil neyi almanız gerektiğini düşünmeniz gerekir” dedi.

Borsa uzmanı yatırımcılara hisse senetleri piyasalarının para kaybetmemeye değil para kazanmaya odaklanılması gereken bir pazar olduğunu hatırlattı.

Cramer, “Fiyat-kazanç oranı bazında gülünç derecede ucuz seviyelere düşen birkaç büyüme odaklı hisse senedi için bir istisna yapmaya hazırım. Ancak bu tür hisselerden çok fazla yok” açıklamasında bulundu. Ünlü borsa uzmanı Dow Jones Endeksi’nde çok sayıda resesyon hissesi bulunduğunu ancak Nasdaq’ta bu tür hisselerinin sayısının az olduğunu sözlerine ekledi.

S&P 500’de ayı piyasası ne anlama geliyor?

 

Avrupa borsaları tepki alımlarıyla güne artıda başladı

 

Morgan Stanley'den 'resesyon' tahmini

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)