E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiCommerzbank'tan çarpıcı faiz tahmini---

Commerzbank'tan çarpıcı faiz tahmini

Commerzbank'tan çarpıcı faiz tahmini
04 Haziran 2018 - 14:48 borsagundem.com

Commerzbank Ekonomisti Tatha Ghose TCMB'nin 100 baz puan artırması durumunda piyasanın çoğunlukla bundan memnun olabileceğini ifade etti, 50 baz puan civarında artışın yeterli olmayacağını söyledi

Commerzbank Gelişen Piyasalar Ekonomisti Tatha Ghose Bloomberg HT'deki Piyasa Hattı programına konuk oldu.

Enflasyonun beklentilere paralel geldiğini belirten Ghose, enflasyonda görülen ivmelenmenin son olmayacağını bildirdi.

Merkez Bankası'nın bu durumda manevra alanı olması gerektiğine dikkat çeken Ghose şu ifadeleri kullandı; "yüzde 12.6'lik çekirdek enflasyon geldi, % 16.5'lik faiz oranı ile düzgün reel faiz oranı var ama enflasyonun nereye gideceğini öngörmek ve TL'eki son değr kaybının etkisinini de değerlendirilmsi klazım. % 14'lik çekriderk enf beklyorken 16'lık faiz yerterli olmaz. Fed de faiz artırmaya devam edecek, yani öncelikle Fed etkisini nötrlemek gerkeiyor, TürkLirası'nda bir kez daha satış gerçekleşirse enflasyon % 15'lere çıkabilir, bunu görmek istemiyoruz bu nedenle MB'nin manevra alanı olması gerekiyor."

"50 BAZ PUAN YETERLİ OLMAZ"

Ghose Perşembe günü TCMB'nin 100 baz puan artırması durumunda piyasanın çoğunlukla bundan memnun olabileceğini ifade etti.

Ghose "çok ciddi bir hesaplama yapılması lazım ve kendilerine bir hareket alanı tanımaları lazım..50 baz puan civarında adımlar yeterli olmayacaktır" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)