E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇıplaklar kampında makam aracı krizi!---

Çıplaklar kampında makam aracı krizi!

Çıplaklar kampında makam aracı krizi!
16 Ağustos 2015 - 08:56 borsagundem.com

Sırp hükümetine ait bir makam aracının çıplaklar kampında çekilen fotoğrafı olay oldu


Sırbistan’da hükümete ait bir makam aracının ülkenin en ünlü çıplaklar kampında görüntülenmesi tartışmaları da beraberinde getirdi. Geçtiğimiz yıl ülkeyi ziyaret eden Japon delegasyonu 155 Japon üretimi otomobili makam aracı olarak kullanmaları için Sırp hükümetine hibe etti. Bu araçlardan lüks olanları bakanlıklara ve bakanlara tahsis edilirken, daha ucuz olanları ise yerel yönetimlere verildi. Ancak Priboj Belediyesi’ne tahsis edilen araç önceki gün  Karadağ kıyılarında bulunan Ulcinja bölgesindeki bir çıplaklar plajında görüntülenince ortalık karıştı. Alo gazetesi, “Eşi benzeri görülmemiş görevi kötüye kullanma, makam aracı çıplaklar kampında” başlığıyla verdiği haberinde belediyeye ait bir aracın keyfi bir şekilde nasıl kullanıldığını sorgularken, ülkenin önde gelen gazetelerinden Blic de “Yerel yetkililer artık makam araçlarını sadece kendi özel işleri için kullanmıyor üstüne çıplaklar plajına da gidiyorlar” yorumunu yaptı. 

Yalan ortaya çıktı

Sosyal medyada da büyük fırtınalar kopartan haber üzerine Priboj Belediye Başkanı Razar Rvoviç bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Rvoviç, belediyenin makam aracı olarak kullandığı otomobilin çıplaklar kampına değil bölgede belediyeye ait çocuk yaz kampına teftişe gittiğini açıkladı. Ancak Sırp medyası, belediye başkanının yalanını anında ortaya çıkardı. Belediyeye ait çocuk yaz kampının Karadağ kıyılarında değil buradan 30 kilometre uzaklıkta bulunan Sutomoru’da olduğunu ortaya çıkardı. Blic gazetesi, “Her halde belediye yetkilileri, buraya kadar gelmişken ünlü çıplaklar plajında güneşlenmeden dönmek istemediler” diye yazdı. 
Sırp hükümeti geçen şubatta kemer sıkarak makam araçlarının kullanımına ciddi sınırlamalar getirmişti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)