E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporÇinliler boykot tanımadı---

Çinliler boykot tanımadı

Çinliler boykot tanımadı
16 Aralık 2019 - 16:13 borsagundem.com

Çin'deki spor mağazaları, Arsenal futbolcusu Mesut Özil'in Uygur Türkleriyle ilgili yaptığı yorumlar sonrasında devlet maç yayınını yasaklasa da Arsenal malzemelerini sattıklarını açıkladılar.

Çin spor mağazalarının hala Arsenal formalarını satmaya devam etmesi, Arsenal Kulubü'nün, daha önce Hong Kong yanlısı bir tweet atılması nedeniyle ciddi finansal kayıp yaşayan ABD Ulusal Basketbol Ligi (NBA) kadar ciddi bir zararla karşılaşmayabileceğine işaret ediyor.

Online forum platformu Baidu Tieba'da Özil hakkındaki yazıların bulunduğu bir sohbet odası Pazartesi günü kapatılırken, devlet destekli tabloid gazetesi Global Times ise Özil'in online fan kulübünün askıya alındığını açıkladı.

Alibaba'nın Taobao e-ticaret platformundaki bazı satıcılar ise Özil'in formalarını satmayı bıraktıklarını açıkladılar. Devlet televizyonu CCTV ise Pazar günü yaptığı açıklamada Arsenal'ın Manchester City ile olan Premier Lig maçını yayından kaldırdığını açıklamıştı.

Arsenal Kulübü Çin'in Twitter benzeri platformu olan Weibo'daki açıklamasında oyuncusu Özil'in yaptığı açıklamaların onun şahsi görüşü olduğunu söylemişti.

Yaşanan süreç, Arsenal Futbol Kulübü'nün de NBA ile benzer akıbeti yaşayabileceğine dair spekülasyonları artırdı. Daha önce NBA takımı Houston Rockets yetkilisi Hong Kong'daki demokrasi
yanlısı göstericileri desteklediğini belirten bir tweet atmış ve NBA Çin'de önemli finansal zarara
uğramıştı.

Bununla beraber, Reuters muhabirleri tarafından Arsenal takımının resmi malzeme sponsoru olan Adidas AG'nin Pekin ve Şangay şehirlerindeki mağazalarında yapılan incelemelerde Arsenal takımı ile ilgili ürünlerin hala satışta olduğu ortaya çıktı.

Kendisi de Müslüman bir Türk olan Arsenal orta saha oyuncusu Özil, attığı tweet'te Uygur Türklerini "zulme karşı koyan savaşçılar" olarak tanımlamış ve hem Çin'in baskılarını hem de Müslümanların buna karşı olan sessizliğini eleştirmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • seko16 Aralık 2019 20:07

    Helal sana Özil adamsın iste çin seddini başlarına yikalim

  • Okie Dokie16 Aralık 2019 17:02

    Yahu neden durduk yere Özil forması alalım. Bizim tek alacağımız forma Ahmet Özbir formasıdır :) Puhahaha

  • İkyar16 Aralık 2019 20:13

    Sen yahudiyim demiştin okie? Din mı değiştirdin... değiştirmdiysen sana ne girip çıktı da bu mesajı yazdın