E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇinli ve İngiliz şirketlerden ortak petrokimya fabrikası inşaatı---

Çinli ve İngiliz şirketlerden ortak petrokimya fabrikası inşaatı

Çinli ve İngiliz şirketlerden ortak petrokimya fabrikası inşaatı
19 Mayıs 2023 - 00:17 borsagundem.com

Çinli HQC ve İngiliz Petrofac şirketleri, Cezayir’de petrokimya fabrikası inşa edecek. Söz konusu fabrikanın maliyeti 1,5 milyar doları bulacak

Cezayir ulusal petrol ve doğal gaz şirketi Sonatrach, Çin’in HQC ile İngiltere merkezli Petrofac şirketlerinin ülkenin batısındaki Oran (Vahran) kentinde, maliyeti 1,5 milyar doları bulacak petrokimya fabrikası inşa edeceğini duyurdu.

Sonatrach’tan yapılan yazılı açıklamada, HQC ile Petrofac şirketleriyle, Oran kentinde petrokimya fabrikasının inşa edilmesi anlaşmasının imzalandığı belirtildi.

YILDA 550 BİN TON POLİPROPİLEN ÜRETİLECEK

Açıklamada, Oran kentindeki Arzew sanayi bölgesinde inşa edilecek olan fabrikada yılda 550 bin ton polipropilen üretiminin gerçekleştirileceği, tesisin yapım maliyetinin 1,5 milyar dolar olacağı bildirildi.

Tamamı Sonatrach’a bağlı olan bir yan şirkete ait olan fabrikanın inşasına ilişkin ihalenin Nisan 2021’de açıldığı hatırlatılan açıklamada, ihaleyi en iyi fiyat veren HQC ile Petrofac şirketlerinin kazandığının altı çizildi.

Polipropilen otomotiv başta olmak üzere, tekstil, inşaat, ilaç ve diğer sektörlerde kullanılıyor.

Sonatrach, Rönesans Holding ortaklığında, Adana Ceyhan Mega Petrokimya Endüstri Bölgesi’nde de 1,2 milyar dolar yatırımla yıllık 450 bin ton kapasiteli polipropilen üretim tesisi kuruyor.

Kılıçdaroğlu: Bay Kemal 6 ay içinde o fabrikayı kamulaştıracak

 

ABD'de kimya fabrikasında patlama: 1 ölü

 

Türkiye'nin ilk batarya fabrikasının temeli yarın atılacak

 

Desa’nın İtalya’daki fabrikasını yabancılar neden gezdi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)