E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakÇinli emlak devinin hisseleri tarihi dip seviyede---

Çinli emlak devinin hisseleri tarihi dip seviyede

Çinli emlak devinin hisseleri tarihi dip seviyede
14 Ağustos 2023 - 11:35 borsagundem.com

Country Garden'ın hisseleri tahvil işlemlerinin durdurulmasıyla yüzde 16 gerileyerek tarihi dip seviyeye geriledi.

Çinli gayrimenkul geliştirme şirketi Country Garden’ın borç problemleri, yurt içi tahvillerinin işlemlerinin durdurulmasıyla derinleşirken, şirketin hisseleri yüzde 16 düşüşle tarihi dip seviyeye düştü.

Çin’in en büyük özel gayrimenkul geliştirme şirketinin borç sorunlarının ev satın alanlar ve finansal kurumlar üzerinde baskı yaratabileceği endişeleriyle piyasalarda tedirginlik oluşurken, sektörde ve ekonomide yakın zamanda toparlanma olacağına ilişkin tahminler epey zayıfladı.

Çin ekonomisinin temellerinden birini oluşturan gayrimenkul sektörü satışlardaki düşüşler, likidite darlığı ve 2021’den beri bir dizi gayrimenkul geliştirme şirketinin temerrüde düşmesi nedeniyle zaten zor bir dönemden geçiyordu.

İFLAS ENDİŞESİ

Mali destek sağlanmadığı takdirde daha fazla gayrimenkul şirketinin iflasın eşiğine gelebileceğine dair endişeler nedeniyle, yetkililerin ekonomiye olan güveni yeniden oluşturmaları konusunda baskı artıyor.

Şirketin hisseleri yüzde 16.3 düşerek 0.82 Hong Kong dolarına gerilerken, Hang Seng Gayrimenkul Endeksi’ndeki yüzde 3.9’luk düşüşe de öncülük etti.

Çinli haber kuruluşu Yicai’de yer alan habere göre bir finans kaynağı, 2022 sonunda toplam yaklaşık 194 milyar dolar yükümlülüğü olan ülkenin en büyük gayrimenkul geliştirme şirketi Country Garden’ın yakında yeniden yapılandırma sürecini başlatmasının beklendiğini belirtmişti.

Country Garden, itfası yaklaşan tahvilinin vadesini uzatmak istiyor

 

Country Garden'ın dev zararı Çin ekonomisi için ne anlama geliyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MetinB.15 Ağustos 2023 00:09

    Baran sen zırlama tamam . Ben deprem bölgelerinden bahsetmiyorum. Orada zaten 10 katın üzerinde yapılar var. Yeni bina rezidans diye alan bir sürü arkadaşımız mağdur oldu. Ben bu olayı deprem sonrası bulunduğum yerden resimleyip Cimere sorduğumda bana verilen cevap. Aķıl ve bilim olmazsa yatay mimari deyip gökdelen yaparsın.

  • MetinB.14 Ağustos 2023 13:22

    Cumhuriyetin 80 sene de var ettiğini, 20 sene de tüketip. Oturduğumuz beldelerde 2.5 kat imar olan yerlere otel-rezidans diye yatırım teşvik vb. çöreklenme bahanesi ile 1.derece deprem bölgesinde 7-8 kat proje izinleri ile 450- 500 konutluk projeler. Bundan faydalanıp yan parsel tarım arazilerinide kapsama sokup. Koskoca belde nüfusu kadar 4-5 proje yaptıran zihniyet okul yapar mı yok niye 30 sene önce yapılan devlet okuluna karşın aynı yerde 4 özel okul. Plan var mı , yol var mı yok. Öbür tarafı düşünmekten, bu tarafı vatandaşına cehennem eden bir zihniyet. Hiçbir şey çözeceğinizi zannetmiyorum. Ancak kalan son topraklarıda pazarlayıp, günü bile kurtayamayacaksınız. Bir ülkenin yönetiminde akıl, bilim , liyakat dışında takip edilen yol ile ancak bu kadar olur.

  • Baran14 Ağustos 2023 18:42

    Tamam da sadece kusurlu hükümet mi sana sorumuyorum.Deprem olan yerler madem öyle chp ve iyi partili belediyelerin bulunduğu yerlerde var neden oralar da yıkıldı söylermisin.Zırlamıssın.Ha hükümet siyasetcileri ha muhalefet siyasetcileri hepsi aynı bence.