E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıÇinko fiyatları arttı, demir düştü---

Çinko fiyatları arttı, demir düştü

Çinko fiyatları arttı, demir düştü
13 Nisan 2022 - 08:48 borsagundem.com

Çinko fiyatları, zaten düşük olan stok ortamında Çin'de üretimin düşmesi ve Avrupa'da rekor düzeyde yüksek enerji fiyatları nedeniyle arz endişesi ile yükseldi. Demir cevheri, Çin'de Kovid salgını nedeniyle talep endişelerinin kalıcı olmasıyla düştü

Devlet destekli araştırma kuruluşu Antaike, Çin'in rafine çinko üretiminin, Kovid-19 salgınının hammadde taşımacılığını kesintiye uğratması nedeniyle Mart ayında hem yıllık hem de aylık bazda düştüğünü bildirdi.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli çinko TSİ 05.18'de %1,1 artarak 4.425 dolar/ton ile 4 Nisan'dan beri en yüksek seviyesine çıktı. Shanghai'de Mayıs vadeli çinko, %2,9 artarak 28.310 yuan/ton (4.447 dolar) ile 8 Mart'tan beri en yüksek noktaya vardı.

Çin'de demir cevheri vadeli işlemleri, Kovid-19 salgını kontraol edilmeye çalışırken çelik ürünleri ve hammaddeleri için talep toparlanma umutlarının azalmasıyla düşüş yaşadı.

Dalian Emtia Borsası'nda Eylül vadeli demir cevheri kontratı, sabah senası sonrası %0,7 düşerek 890,50 yuan/tona (139,89 dolar) geriledi. Singapur Borsası'nda bir aylık demir cdevheri, %1,7 düşerek 153,05 dolar/tona indi.

Analistler, geçen akşam Guangzhou'nun Huadu bölgesinde sıkı salgın kontrolü ve Shanghai'de yeni pik yapmasının demir cevheri vadeli işlemlerini yeniden istikrarsızlaştırdığını belirtti.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %0,1 düştü, sıcak haddelenmiş rulo %0,1 arttı.

Petrolde Putin etkisi: Yükselişe geçti

 

Savaşın seyrini değiştirecek gelişme

 

Bulgaristan ülkeye girişte aşı kartı istemeyecek

 

Günün önemli şirket haberleri 13/04/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)