E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin'in Müslümanları takip ettiği belgelendi---

Çin'in Müslümanları takip ettiği belgelendi

Çin'in Müslümanları takip ettiği belgelendi
30 Ocak 2021 - 21:03 borsagundem.com

Çin hükümetinin, Sincan bölgesinde yaşayan Müslümanların telefon görüşmeleri, seyahatleri ve akrabalarıyla bir araya gelmeleri de dahil tüm hayatlarının anlık takip edildiği ortaya çıktı.

Çin hükümetinin, Sincan bölgesinde yaşayan Müslüman Türk azınlıklarını izlemek için kullandığı ve Landasoft şirketince geliştirilen veri tabanından elde edilen bilgiler, Pekin yönetiminin başta Uygurlar olmak üzere Sincan'daki Müslümanların tüm iletişimlerini ve hayatlarını nasıl takip ettirdiğini gözler önüne serdi.

Amerikan "Intercept" haber sitesinin ulaştığı ve Urumki merkezli veri tabanında, Müslümanların telefon görüşmeleri, seyahatleri ve akrabalarıyla bir araya gelmeleri dahil tüm hayatlarının dakika dakika takip edildiği ortaya çıktı. Görüşmelerinden şüphe edilen kişilerin gözaltına alınıp, herhangi bir sabıka kaydı olmadığı halde telefonlarına bir cihaz yerleştirildiği belirtilen veri tabanında, takibe takılan bazı Müslümanların evlerine kameraların da takıldığı bilgisine yer verildi.

Çin dışına seyahat edenlerin aileleri yakın takipte

Veri tabanında, akrabalarının evine giden Müslümanların kıyafetlerini değiştirmelerine kadar detaylı bilgilerin toplandığına ilişkin veriler yer alırken, dini sohbet yaptıkları tespit edilen ailelerin "yeniden eğitim" adında toplama kamplarına gönderildiği kaydedildi.

Intercept'in elde ettiği veri tabanında, Çin dışına seyahat edenlerin ailelerinin yakın takibe alındığını ve ülke içinde seyahat eden Müslümanların ise gittikleri yerlerin polis merkezlerine bildirilerek yakın takip talebinde bulunulduğu da ortaya çıktı. Veri tabanında, 52 gigabaytlık 250 milyon sütun datanın yer alması da yapılan izlemenin çapını gösteriyor.

 

AB'ye sert aşı uyarısı

 

Fuat Oktay'dan Kabe fotoğrafı tepkisi

 

Afrin'de terör saldırısı: 5 ölü, 22 yaralı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gürel 31 Ocak 2021 11:37

    bizim piyasayı tamamen ele geçirdikleri yetmezmiş gibi şimdide şatışı bile trendyol sitesi üzerinden yapıp dünyanın parasını bizden bizim ülkemizden kazanıyorlar düşmanını Zengin eden tek milletiz.Sorsan herkes düşman ama telefonları ya Çin malı ya Amerikan

  • Teknoloji31 Ocak 2021 11:59

    Tabi öyle olacak cepde itibardan tasarruf olmaz ya i phone olmalı yada eş değer bir tel,aşağısı bozar aga skandal yani,herifin bir taksi bagajı telefonunun ithalatını karşılamak için 10 tır tshirt yolla ancak,demek mi neymiş her şeyi üreteceğine katma değerli teknolojik ürünler üretmek lazımmış,Tog inşallah üretime geçer ve heryere satarız bizim için bayraktardan sonra aselsandan sonra otomotivde de milat olur,memleketin bu tarz işlere ihtiyacı var yoksa kilosu 1-2 dolara penye ile bu çark dönmez.

  • mustafa temiz31 Ocak 2021 10:44

    dunya da sahipsiz kalmis tek turk toplumu uygur turkleri 50 milyon nufustan 20 milyona inmis talihsiz soydaslar turkiye den bile sinir disi edilmeye baslanmis yazik biz ne zaman bu hale gelldik

  • azmi31 Ocak 2021 21:35

    16 Türk Cumhuriyetinden biri eksiliyor ,diyorsun

  • HSN Akbük 31 Ocak 2021 08:50

    Müslümanlara yaşama kakkı bırakmayan her zaman yok etmenin Peşinde olanlara Allah gazabıyla muamele etsin ülkenizi

  • Kamil31 Ocak 2021 21:37

    İşimiz Allah' kaldı ,diyorsun. E e tabi ,üretmeyelim, çalışmayalım, tesislerimiz kapatalım, gavur aşı bulur nasılsa ,biz de aşı vuruluruz ,diyorsun

  • Dr asya30 Ocak 2021 22:34

    Kahrolsun tarihi düşmanimiz çin.Ülkücüler ses verin , doğu chen yuh.

  • Yani30 Ocak 2021 22:03

    Çin malı almayın almayın almayın beyler sizde bir zahmet ithalat yaptırtmayın çinden hani bir zahmet he.

  • ALİ RIZA KESTANECİGİLLER30 Ocak 2021 21:55

    Kafirler yüce ALLAH bu yaptıklarınızı bir gün burnunuzdan fitil fitil getirecektir.

  • Hasanbey31 Ocak 2021 21:40

    Güldürdün beni kurban , Sana vücut veren ,akıl veren vb herşeyi veren Allah emrine uyma, oku diyen kutsal kitabına uyma,çalışma,sonra da gavurlar aşı bulsun vurulalım , öf ki ne öf. 

  • Erol g.30 Ocak 2021 21:38

    ÇIN'DEN ITHAL EDİLEN SINOVAC AŞISIYLA ÖNCELIKLE SAGLIKÇILARLA 65 YAŞ ÜZERİ OLANLAR AŞILANMAYA BAŞLANDI SIRADA ASKERLER VE GÜVENLİKÇİLER VAR AŞIDA ALAVERE DALAVERE YAPTILAR IŞE ASI ILERİ YAŞTA OLANLARA DÜŞÜK ORANDA ETKILI OLDUĞUNDAN 65 YAŞ ÜZERI OLANLARA BİR ŞEY OLURSA GERİYE GENÇ BİR NESİL KALIR AMMA SAĞLIKCILARA ASKERLERE GÜVENLİKÇILERE BİR SÉY OLURSA O ZAMAN ÜLKEMİZ ÇÖKER